Зазимяване на розите

Модератор: Strannikyt

Потребителски аватар
Strannikyt
Site Admin
Мнения: 76
Регистриран: 16 фев 2009, 15:34
Контакти:

Зазимяване на розите

Непрочетено мнение от Strannikyt » 23 окт 2009, 12:03

Вече е есен, дните стават по-студени, наближава зимата. И трябва да се погрижим за цветята, в частност за розите. Те не изискват много грижи, но трябва да им обърнем внимание. Нужно е да се загърнат с пръст - да се загърне стъблото в основата на височина около 20-25 см. Пръста предпазва розата от измръзване. По-нагоре не е нужно да се покрива, защото и да се случи да измръзнат, на пролет когато се прави резитбата на розите измръзналите клонки се махат, и растението не е увредено. Това е важно да се запомни - розите се режат само на пролет.
Но всъщност грижите за розите почват още през пролетта, още от малки - когато се сеят, е хубаво да се сеят с южен изглед, а от север да са защитети със стена. По тоя начин и катерливите сортове рози, и храстовете няма да са изложени на студения фрон, който нахлува от север. Ако желаете да ги предпазите - можете да ги увиете със слама и след това да ги загърнете с найлон.
Това са накратко съветите. Ако се интересувате от повече подробности, посетете сайта и прочетете статията за зазимяване на розите: http://www.rozite.info/grijizazimiavane.htm

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост