Страница 1 от 1

Вярвате ли в любовта?

Публикувано: 01 сеп 2009, 11:44
от Ерато
Има хора които вярват в любовта дори да не са я срещали, други вярват, после престават, трети изобщо не вярват в тази " измислица ".
Аз се родих с вяра в нея. Родих се с вяра в чудесата. Пораствах. Четях книжки, които обясняваха чудесата - а тези които не можеха ги слагаха в графа ИЗМИСЛИЦИ.
И дали защото просто съм си родена с вяра и вярвах на всяко нещо, повярвах и на тези книжки. Но тази вяра направи нещо странно с мен.
Чудесата започнаха да изчезват. Обяснените бяха просто научно доказани, а недоказаните измислици. Чувствах се самоуверена, че вече знаех истината.
Че можех да разгнанича реалното от нереалното. Не, разбрах, не усетих как нещо е угаснало в мен. Животът се превърна в един реален, труден, непоносим товар.
Исках, търсех нещо което да го облекчи, оазаис в който да избягам. Знаех инстинктивно, че съществува, но не знаех пътя до него а и вратата към пътя беше залостена здраво. Потъвах, потъвах в нещо тъмно, страшно, отчайващо и безнадеждно. Една искра ме делеше от безвъзратната тъмнина.
Но тази искра бе достатъчна за да се завърна.
Помолих за помощ и хора с огнени сърца, започнаха да ми дават от топлината си и тя бавно припламна. Просветна ми.
Как, как можеше да се обясни това? Нямаше го в дебелите книги, беше в мъничката графа - други измислици разни небивалици.
На какво да вярвам, на научно доказаните факти или на чудото което се случваше?
И аз повярвах в чудото. Тогава вратата се отвори от невидим полъх с такава лекота, сякаш изобщо не беше залостена.
През нея връхлитна рояк светулки. Стана ми празнично някък. Осъзнах че сама бях затворила вратата. Видях пътя.
Но стъпването на него и самия път е друга история ()()()
Днес съвсем по детски вярвам в любовта и как иначе, след като я срещнах. Някой ще каже с черногледство: Ами когато свърши?
Как ще свърши нещо без начало и без край? =(())=