ЛЪВ 24 юли - 23 август

Goddess
Отличник
Мнения: 599
Регистриран: 22 фев 2009, 22:52
Местоположение: Враца

ЛЪВ 24 юли - 23 август

Непрочетено мнение от Goddess » 22 сеп 2009, 21:38

Изображение

ЛЪВ
24 юли - 23 август


КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ЛЪВА

Лъвът е царят, той властва над всички животни. Лъвът човек властва над всички нас. (О, да, знам, разбира се, че не е точно така. Но за бога не му го казвайте. Това ще сломи голямото му огнено и самовлюбено сърце.) С Лъва най-добре е да се шегувате. Тогава той няма да ръмжи срещу вас, да се зъби и да ви плаши до смърт, просто ще замърка като котенце. За Лъва няма средно положение: той или кипи от енергия и е страшно общителен, или изпада в аристократична ленивост, потискайки едва-едва блажените си прозявки. Ако този звяр ви интересува, ще трябва да пребродите всички бляскави, луксозни и претенциозни заведения в града, за да го намерите. Уверявам ви, че най-малко половината от плейбоите по тези места ще се окажат събратя по зодия, тоест Лъвове. А и по-свенливите от тях също го дават плейбойски, но по домовете си, доволно изтегнати и вживели се в ролята на домашни котараци. Лъвовете много мразят скуката и мрака. Изобщо не ги понасят.

Ако срещнете Лъв, който лесно се изчервява, направете си труда да проверите дали този прилив на кръв в лицето му не е резултат от гордост или надменност. Лицето на Лъва често пламти, защото той винаги танцува прекалено буйно. Страните му може да поаленеят и ако дамата на сърцето му току-що е минала покрай него. Във всеки случай много малка е вероятността лицето му да е пламнало вследствие на дълбок самоконтрол или обезличаващ го срам. Самовглъбени Лъвове не съществуват. Има само представители на тази зодия, които се правят на такива. Това добре го запомнете. Възможно е да срещнете Лъвове, които нарочно затъмняват управляващото ги Слънце и сдържано се изживяват като силни, горди и решителни личности. Не се оставяйте да ви подведат с това си държание. Дори най-благородните от тях са убедени вътрешно в царската си привилегия да властват над околните. Те само чакат нетърпеливо подходящия миг, в който с лъвски скок ще изскочат на сцената. Ако не ми вярвате, намерете си един Лъв от този тип и го засегнете на тема достойнство. Или се опитайте да му отнемете нещо, което според него му принадлежи по право. Дайте му заповед например или по подходящ начин му покажете, че го смятате за пълно нищожество. Тогава ревът на това смирено котенце ще огласи целия свят. Малко са смелчаците, които имат безстрашието да му се изправят насреща, когато той реши да брани правата и достойнството си. Някои Лъвове улягат с възрастта, но никога не скланят гордата си глава. Никога!

Що се отнася до физическите качества на представителите от тази зодия, огледайте се наоколо за хора, които приличат на лъв или лъвица, тоест имат гривеста, отметната назад коса, така че да открива лицето с измамно безразличен поглед. Лъвовете имат изправена стойка, надменна походка и плавна котешка грация. Жените съчетават в себе си елегантна пъргавина и възбуда, често прикрита зад едно добре обмислено спокойно, но непреклонно поведение. Не забравяйте, че лъвицата винаги е нащрек и ако само за момент се почувства застрашена, тя веднага ще ви се нахвърли. Ноктите й са скрити, но остри.

Щом Лъвът разсеяно се взре в простосмъртните около себе си, ще забележите как погледът му изведнъж става надменен, а осанката му - величествена. По правило и жестовете, и речта му са категорични. Лъвовете много рядко говорят или се движат бързо, почти никога не се затичват (освен ако асцендентът им не е Овен, Близнаци или Луната - в тези знаци). В компания е невъзможно Лъвът да остане незабелязан. Той непременно ще привлече вниманието ви с някое театрално изказване или действие. Другият начин да стане център на внимание е като се на-цупи или намръщи, докато някой разтревожено го попита: „Какво се е случило?\".

Под този зодиакален знак се раждат доста синеоки създания, но повечето Лъвове, особено женските, имат тъмнокафяви очи, които могат да бъдат както топли и благи, така и да бълват огнени мълнии. По форма очите им са кръгли, леко дръпнати.
Косата е тъмна или рижа, обикновено буйна; носят я свободно пусната или небрежно падаща на всички страни, хваната нагоре или пусната надолу - едната крайност или другата. Тенът на лицето най-често е свеж.

Лъвовете имат странно въздействие върху хората. Ако човек се задълбочи в това въздействие, може да го намери за смешно. Почти не е възможен случай, в който да се изправиш пред един Лъв и да не се стегнеш или поизпънеш. Не знам дали ние не вършим това в желанието си да подражаваме на изправената пред нас царска осанка, или просто събираме сила, за да издържим на неизбежната поучителна проповед, защото Лъвовете много обичат да дават безплатни съвети. Имат навика, а и умението, да ти обяснят по малко надменен и снизходителен начин какво точно трябва да правиш, за да уредиш живота си.

Тази склонност към поучаване обяснява факта защо толкова много Лъвове са учители, политици или психиатри. Колкото и да са вбесяващи нравоученията им, тези хора наистина притежават умението да преценяват трезво и разумно ситуацията и много ясно знаят как да отстранят спънките по пътя. За съжаление тази прозорливост и способност за реална преценка буквално се изпаряват, когато Лъвът трябва сам да се справя с проблемите в собствения си живот. И въпреки всичко това е едно от качествата, които правят Лъва толкова привлекателен, наред с нескритото му чувство за превъзходство и безспорния му талант, съчетани с прозрачна уязвимост. Гордият високомерен Лъв уязвим? Да, точно така. Винаги се чувства дълбоко засегнат, когато мъдростта и щедростта му останат незабелязани или невъзнаградени. Много е лесно да го покорите, просто трябва да го ласкаете. В 99 процента от случаите той ще се превърне от ревящ звяр в кротко домашно коте, което самодоволно ще се грее на топлината на вашите комплименти. За много иначе строги и тиранични Лъвове именно тази слабост се оказва тяхното Ватерло. Суетата на Лъва е ахилесовата му пета. Комплиментите му действат като валериан на котка, а липсата на уважение го заслепява от ярост. Тези две крайности пречат на здравия му разум. Има Лъвове, които с успех ги контролират, но независимо от това те винаги дремят в този слънчев знак и винаги присъстват в него в определена степен.

Опитайте нещо подобно например: докато слушате поредната му тирада, прекъснете почтително вашия приятел Лъв и му кажете, че дрехата много му отива. Ефектът ще бъде светкавичен. Лъвът доброволно ще слезе, направо ще скочи от пиедестала на достолепието си, ще се поизчерви и съвсем объркан ще промълви: „Така ли мислиш? Наистина ли ми отива?\" Независимо дали ласкателствата се отнасят до външния вид или до интелектуалните възможности, те му действат еднакво стимулиращо.

Лъвовете просто не могат да не усещат превъзходството си и да не театралничат от време на време. Един от учителите на дъщеря ми е августовски лъв. Един ден тя се връща от училище и ми казва: „Мамо, колко е смешен само нашият учител. Като го попиташ нещо, всичко знае, но понякога тръгва напред-назад из кабинета, ръкомаха и крещи: „Накъдето и да погледнеш, все идиоти!\" Ние избухваме в смях, защото знаем, че всъщност не мисли така\". Бедният Лъв, дори и децата осъзнават, че ревът му е по-страшен от зъбите. Но въпреки това мисля, че е редно да ви предупредя, че е възможно да срещнете представител на този знак с ранен Марс или Меркурий, или пък с асцендент Скорпион, и тогава вече зъбите му могат да се окажат наистина страшни. Но поне засега говорим само за типичните котки.

В много отношения Лъвът е изключително прозорлив. Рядко прахосва енергията си напразно. Никога не се опитва да вади вода от пресъхнал кладенец, както например е склонен да прави Овенът, и затова от Лъва става изключително добър организатор и разумен ръководител. Намери ли сили да потисне вродената си драматичност, заповедите му се оказват много резултатни, защото е майстор на обикновеното недвусмислено слово, дори и в случаите, когато преиграва. Лъвът винаги се възхищава открито и великодушно. Често дори притеснява околните с щедрите си комплименти. Също толкова разточителен е и когато трябва да изрази недоволството си. Каквото в главата, това и на устата. За него никога не е трудно да изрази отношението си по най-категоричния начин, независимо от това дали то е позитивно или негативно.

Царствеността на този слънчев знак заблестява в цялото си величие, когато Лъвът или Лъвицата влязат в ролята си на гостоприемни домакини. Ще ви накарат да се почувствате като в палат. Човек има усещането, че всеки миг пред вратата може да се появи каляска с лакей и от нея да слезе я някоя Мария Антоанета, я някоя Мадам дьо Бари. Лъвовете обграждат гостите си с изобилие от вкусни ястия, първокласни вина, красиви дами и приятна музика. Трябва да ви призная, че познавам един Лъв със силно влияние на Дева в хороскопа си, който веднъж бе приготвил нарязани на ситно краставици, поръсени с най-разнообразни билки, магданоз и овесени кълнове, но с изключение на тази кулинарна чудатост напълно в стила на Девата, всички останали неща на неговия прием бяха типично лъвски, включително и задължителните красавици От женски пол. Какво великолепие! Дори Луи XIV би за-видял! Но знаете, след Луи XIV - потоп, а след повечето неповторими забави на Лъвовете - пак потоп, но от покани, страсти, сълзи, извинения, или казано с две думи - от объркани емоции.

И сега, когато все още сме на тема романтични увлечения, която е всекидневна, ако човек си има вземане-даване с Лъв, та точно сега му е мястото да отбележа, че сред родените под този знак старите моми и ергени са рядкост. Но ако все пак срещнете такива, не избързвайте със заключенията си, преди да сте си направили труда тайничко да проверите как точно стоят нещата. Винаги имайте предвид, че край лъвското леговище витаят много и всякакви тайни. Ако вашият Лъв се случи нежен и мил, то бъдете сигурни, че е най-малкото влюбен, или пък току-що е разлюбил някого. Последното ясно проличава по унилия трагичен израз на лицето му. Непреклонната гордост на Лъва често става причина за разбити сърца и разтрогнати бракове, въпреки че без своята половинка Лъвът представлява жалка гледка. Но когато гордостта му е накърнена от любим човек, меланхолията мигновено отстъпва място на ярост и необуздани чувства. Запомнете, никой не може да се сравнява с Лъва по честолюбие и стоицизъм, а когато се наложи, и с несравнимата му издръжливост и способност да се приспособява дори към най-потискащите условия на живот. Това той постига, опирайки се единствено на голата си вяра и непресъхващ оптимизъм.

Склонността да прощава и съчувства са две много характерни черти в природата на големия котарак. Именно затова и сдобряването, и раздялата са много често явление в емоционалния му живот. Първото обаче се случва само след като фойерверките на наранената му гордост вече са изгорели и той се е почувствал отново самотен. Лъвът почти винаги се намира във вихъра на страстта не само по отношение на противоположния пол, но и по отношение на самия живот. Животът без любов, както за гордите лъвове, така и за кротките котета, просто не си струва да се живее. Когато любовта я няма, слънцето за него угасва.

Тези мъже и жени никога не разчитат на други хора. Предпочитат те да бъдат нечия опора. Обичат да се грижат за слабите и безпомощните и да ги защищават. Лъвът може да прегракне от рев и най-драматично да се оплаква, че всички тежат на неговия гръб и винаги трябва да носи този товар, но не вземайте на сериозно оплакванията му. Той обожава подобни неща. Опитайте се само веднъж да го освободите от подобно бреме или дори само мъничко да му помогнете. Тогава ще видите как на момента презрително ще отхвърли предложението ви. Особено финансова помощ Лъвът винаги предпочита да избягва. Въпреки че много често остава без пукнат грош, той винаги намира начин да се справи и отново да подплати изтънелите си джобове с пачки. Много малко са Лъвовете, които боравят внимателно с пари. Може да попаднете на някой, който още не може да се отърси от ранните си кошмари на тема данъци и дългове и се държи така, сякаш всеки момент ще влезе в затвора заради тях. Но той е само едно изключение. Типичният Лъв е безразсъден комарджия по сърце и убеждение и много често дори се изсилва при залаганията. Помнете обаче, че дори и стиснатите котки са винаги скъпо и модерно облечени. В абсолютно всичко Лъвът държи на качествата „лукс\" и „екстра\". Никога не се скъпи, когато става дума за развлечения и удоволствия. Обича да харчи пари и да дава на заем. Дава ги безразборно. Ако някой му поиска пари, а той в момента няма, предпочита да отиде да вземе назаем и да услужи, отколкото да признае, че Царят няма възможност да помогне на изпадналите в нужда поданици. Това обаче става само в краен случай, защото е под достойнството на Лъва да тръгне да търси пари, съвет или смелост от другиго. Азът им е достатъчно мощен, за да си произвеждат смелост в преголеми количества, а и са много умни, за да се оправят с пари, а що се отнася до съвета, сигурното е едно - не обичат друг да им го дава. Обърнеш ли се за съвет е равносилно да признаеш превъзходството на отсрещния. А кой може да бъде по-велик от Лъва?

Лъвът често вдига висока температура, често му се случват разни инциденти. Болестта го връхлита внезапно и тежко, но затова пък хроничните болести не са характерни за него. Тъй като Лъвовете никога не зарязват работата си наполовина, те или излъчват невероятна жизненост, или пък непрекъснато се оплакват, че са уморени и отпаднали. Тази втора реакция е типична само при липса на признание и при неутолена жажда за привързаност и обич. Сърцето при Лъва или е изключително здраво, или пък е със сериозен проблем. Представителите на този знак често страдат от болки в гърба и плещите, от заболявания на гръбначния стълб, краката и глезените. Имат оплаквания, свързани с половите органи и гърлото. Обикновено те се възстановяват много бързо. Най-голямата опасност за здравето на Лъва идва от немарливото отношение, както и от нетърпението му да стане от леглото преди болестта да е напълно излекувана. Когато боледува, в началото Лъвът се ласкае от грижите, с които е обграден, но скоро разбира, че се е озовал в ролята на слабия вместо на силния герой, и тогава много бързо решава да оздравее и да се изправи на крака. И успява.

За поданиците на слънцето не съществува средно положение. Те са или много небрежни и разхвърляни, или педантично спретнати и подредени. Обичат да клюкарстват и винаги когато нещо се случва без тяхно знание, се чувстват пренебрегнати и обидени. По природа Лъвовете са постоянни. Много трудно се отклоняват от пътя, който са решили да следват, въпреки че имат способността лесно да отклоняват другите от техния път. Събират единствено за да могат да раздават, разбира се, след като вече са осигурили за себе си бляскав трон и удобна пухена възглавничка. Лъвовете или преливат от неудържима енергия като същински парен локомотив, или изпадат в трайна леност и с дни се излежават на слънце като котки. Когато работят, работят. Когато се забавляват, забавляват се. Когато почиват, също го правят пълноценно. Повечето от тях притежават невероятната способност да се освобождават от досадните задължения, като гк прехвърлят на другите със задължителната подкупваща усмивка. За себе си запазват обаче най-важните и отговорни задачи като например кой да бъде избран за президент и как да бъде спечелена войната.

В трудни и критични моменти, за свое собствено учудване, Лъвът непоколебимо се нагьрбва с цялата отговорност на ситуацията и носи бремето си без да се оплаква и вайка; помага на безпомощните, защитава уплашените (ма-рак понякога да се страхува дори повече от тях), окуражава малодушните и без страх се впуска в решителни действия. Такава е истинската природа на Лъва, но тя заблестява с цялото си величие чак когато той изживее бохемския си период и го запрати на тавана ведно с бутиковите си вратовръзки и китарата, на която е обичал да посвирва.

Отсега нататък, ако ви се наложи да предизвикате гордия рев на някой Лъв, припомнете си думите на Царицата на сърцата от „Алиса в страната на чудесата\", която непрестанно удря с крак и подвиква насам-натам: „Отсечете му главата! Отсечете й главата!\", но в крайна сметка никой никого не обезглавява. Спомнете си още и Страхливия лъв от „Вълшебникът от Оз\", който толкова често прибърсва очи с пискюлчето на опашката и трескаво се моли на небето да му прати истинска смелост, за да разбере във върховния момент, че той действително е най-храбрият от цялата чета.

Лъвът, независимо тих или шумен, е винаги истински и верен приятел, справедлив в яда си и неотстьпчив като враг, изобретателен и оригинален, силен и жизнен. Най-характерните за него дрехи са пищните, тъй като те най-много отиват на ярката му личност. Винаги прощаваме арогантността, непоносимия му понякога Аз, понякога смешните му пристъпи на суета и леност, защото сърцето му, както и металът, който му носи щастие, е истинско злато.

Палав и великодушен, жизнерадостен и любвеобилен, Лъвът живее сред поле от красиви макове, когато Слънцето е в апогея си. Зарът, който хвърля уверено, му показва числата едно и четири. Лъвът гордо носи топаз за късмет. Той стоически понася ударите на съдбата с помощта на вроденото си достойнство и изтънченост. Топлите златисти лъчи на непоправимия му оптимизъм се оцветяват в оранжево от отблясъците на залеза, а нощите му засияват с хиляди ярки звезди.


МЪЖЪТ ЛЪВ

Когато английският поет Томас Грей се обръща към нежното цвете с думите „и твоята руменина красива остава невидима, а сладкия ти аромат повяхва във пустинен ад\", той едва ли е имал предвид душа, родена под знака на Лъва. Мъжът Лъв обича да лежи на слънцето или да разгорещява страстите, показвайки ораторското си умение пред знойни трибуни, но да го откриете самотен в пустинята е просто невъзможно. Дайте му сцена и публика от познати и непознати, които го обожават. Лъвът може Да прахосва парите, но не и очарованието си. Каквото и да прахосва обаче - прави го пред публика.

Такъв е той. В същото време не е никак трудно да привлечеш един Лъв. Трябва само да влезеш в ролята на негов слушател. Този мъж е коренно противоположен на вечно колебаещите се представители на Дева и Водолей и с огромно удоволствие се впуска в любовни авантюри. Ако обаче държите Добре да изиграете картите си, на всяка цена трябва да го обожавате, да го ласкаете и истински да го уважавате.

Ако се окаже поривист августовски екземпляр, сложете си тъмни очила и без да се страхувате се изложете на огненото му излъчване. Ами ако е някой от онези свитите и кротките? Не се подлъгвайте по привидната му плахост. Само погалете косъма му и ще видите какви искри ще излязат. Помнете, че това е само роля. Под привидната му любезност и спокойствие нетърпеливо пламти огънят на гордото му честолюбие и арогантна суетност, готов всеки момент да направи на пепел нахалната жена, въобразила си, че може да го командва.

Лъвът може да бъде галантен кавалер и нежен ухажор. Той е сантиментален и трогателно сърдечен. Малко му трябва, за да се впусне в любовни авантюри. Лъвовете лесно палят страстите си, само да има кой да драсне кибрита. Държат обаче и на атмосферата - свещи, тиха музика и други подобни. Тогава тяхната любов буквално процъфтява като онази алена роза, за която се пее в песента. Всъщност ако няма свещи и музика и първото стига. Пак ще се получи.

Ако любовта не присъства в живота му, огненият Лъв направо загива - разбира се след дълга и мъчителна агония. Трябва или да бъде обожавай, или да умре. Няма да сбъркате, ако приемете тези думи буквално. Когато ухажва, Лъвът не се скъпи - изискани ресторанти, скъпи парфюми, цветя, таксита, театри и фантастични любовни писма с панделка. Жената трябва да има сърце от камък, за да устои на такъв мъж.

След всичко казано дотук може би си мислите, че работата ви е готова. Не бързайте. Любовните авантюри с Лъвовете рядко минават без сътресения. Погледнете например съдбата на глезените избранички на почти всички кралски особи. Лъвът ще ви примами в бърлогата си и ще ви сгрее с пламъка на огромното си сърце, но леговището му лесно може да се превърне в плюшен луксозен затвор. Дали е ревнив? Отговорът е „да\", изписан с големи светещи букви. Вие сте негова телесно, умствено и душевно. Принадлежите му цялата. Той ще ви напътства как да се обличате, с каква прическа да ходите, какви книги да четете, с какви хора да се срещате и как да разпределяте деня си. Ще ви разпитва къде сте ходили цели два часа, след като сте му казали, че излизате за малко до магазина. С кого сте се срещали и за какво сте си говорили. Ако пък не му кажете какво си мислите, докато приготвяте бекона му и докато замечтано гледате през прозореца, при всички положения ще се надули. Дали не мислите за някой друг? Не забравяйте неговата импулсивност, която лесно може да бъде разпалена. Глупаво е да го дразните с мимолетни флиртове, за да му доказвате, че сте желана и харесвана жена. Това той си го знае. Не се нуждае от доказателство. Освен това ако прекалите, рискувате да простре невинния ви приятел на земята с непредвидими за него последствия.

В любовната връзка с Лъва не всичко е постлано с рози и това се отнася както за кротките, така и за палавите екземпляри. Не съществува особена разлика между тях. Всяка жена, която е влюбена в Лъв, трябва да си купи книгата „Ана и кралят на Сиам\". И внимателно да я прочете. Сиамският крал е типичен представител на тази зодия и можете да получите много полезни съвети от тактиката на Ана. Преди всичко предизвикателното поведение, което пробужда неговия интерес, след това женската смиреност, която трябва да проявите едва след като сте го накарали да разбере, че няма да бъдете изцяло погълната от него. Да, историята на Ана е много поучителна и показателна. Трябва добре да я запомните.

Бъдете готова да охладите огромния му ентусиазъм с трезва мисъл и да го успокоите, когато преувеличи проблемите си. Разбира се, кроткият Лъв реагира по-кротко, но това не променя нищо. Резултатът е еднакъв независимо дали реве и беснее, че подчинените му не го слушат или се мръщи на задната веранда, че съседите не са го поздравили. Необходима му е вашата устойчивост, която да уравновеси прекомерната му гордост. Ако не притежавате тази стабилност, любовта между вас може да прерасне в постоянна титанична борба. Толкова често ще почнете да се карате и сдобрявате, че приятелите ви съвсем основателно ще любопитстват: „Какво пуши, а?\" - „Нищо, просто Лъвът се е напушил, това е всичко.\"

Не се опитвайте да изградите собствена кариера. Това вече той няма да понесе. Той трябва да бъде вашата кариера. Лъвът може да позволи на жената до него да работи от време на време, особено когато банковата им сметка е поизтъняла, но тя трябва често да му повтаря, че за нея работата стои на последно място след него и домашното им огнище. Той не понася конкуренция нито от друг мъж, нито от други увлечения. Ако след всичко това все още желаете да опитате късмета си с мъж Лъв, тогава на добър час, стягайте чеиза и не забравяйте, че всичко в него трябва да бъде на ниво. Защото той ще ви развежда насам-натам по Коледа и по Великден и ако не искате да се лишите от компанията му, трябва ослепително да сияете в царствени одежди.

След като станете съпруга и майка на децата му, разбира се, все още силно влюбена в него, можете да седнете с молив в ръка и да теглите чертата, под която ще има повече „за\", отколкото „против\". Вашият съпруг е мил и сърдечен, истински Крал Артур, ако обаче цялото семейство се върти около него. Ако се радва на необходимото му внимание, ще ви се отплати пребогато. Например често ще ви повтаря, че изглеждате чудесно, ще ви позволява да харчите колкото си искате, а на всичко отгоре (не е за вярване, като се има предвид влюбчивата му натура) много е вероятно да ви остане верен. Въобще разликата между семейния и несемейния Лъв е голяма. Ергенът обича да кръшка, докато семейният рядко изневерява и ще ви кажа защо. Защото го мързи да гони жени, при положение, че у дома си има всичко и всичко му е наред. Защо да задява мацки, след като може мързеливо да дреме в хамака си. Обича да си играе с децата, ще ви пази от най-различни неприятности и може да ви предложи вълнуващия живот на съпруга, но не каква да е, а съпруга на издигнал се високо в кариерата си мъж.

Ако избраникът ви е от зодия Лъв, чакат ви бурни светски изживявания. Ще преживеете и нощи, в които той няма да се прибере, защото е излязъл да се весели с „приятели\", от време на време няма да ви подминават и парични проблеми, главно поради внезапните вложения. Познавам Лъв, който веднъж купи десет акции от петролен кладенец. Той бе един от най-малките акционери, но независимо от това посещаваше сондата два пъти в месеца и се правеше на важен пред работниците. На въпроса какво прави там, отговарял, че иска да види как върви работата по неговия кладенец. Самите работници пък започнали да го гледат с уважение и го помислили за член на Управителния съвет.

Но всяко зло за добро. Защо ще ви се сърди, че сте си купили скъпа шапка от норка, след като не се свени да проиграе на комар цяло палто от норка или е изгубил на търг всичките ви спестявания от последните години, и то за какво? Вероятно за подобна на сандък ракла, изрисувана с черепи, кръстосани кости и надписи „Отрова за плъхове\". Голям пиниз! Изобщо, пазете го настрана от търгове, дори ако трябва да го държите под ключ, защото той страда от патологична страст да залага повече от всеки друг, за всичко и по всяко време. Подобен е и стремежът му към само-изява, като плаща сметките на компанията.\" Аз черпя\" -високо ще извика Лъвът и трябва да кажете сбогом на парите за отдавна обещания хладилник. И в Тексас, и в Лае Вегас всеки Лъв се чувства като у дома си. По характер той е безразсъден комарджия, с изключение на онези, чийто асцендент или Луна предполагат по-голяма пестеливост.

Лъвът обаче притежава една черта, която може да ви е от голяма полза. Повечето от тях могат да поправят счупени предмети. Без значение дали е бравата на вратата, кранчето в банята, обикновен магнетофон или сложна стерео-уредба. Ако е типичен представител на зодията си, ще гледа да поправи всичко повредено в къщата. Ако обаче не успее да се справи, така ще се разгневи на разваления уред, че непременно ще го срита, след което бравата ще проработи, от кранчето ще потече вода като от Ниагарския водопад, магнетофонът ще засвири, а стереото ще гръмне оглушително. Тази зодия няма проблеми с техниката.

Болшинството от типичните Лъвове разглобяват и сглобяват мотори, без дори да се изцапат. Лъвът никога няма да остави вратата си да виси на една панта в продължение на месеци или пък мокетът му да бъде недозалепен. Много от тези хора могат сами да си построят нова стая към къщата си. Често си обзавеждат работилници в мазето. Не се оплаквайте от пръснатите навсякъде стърготини. Всичко това му носи удоволствие, пък и го задържа вечер у дома.

Лъвът е роден да бъде душата на компанията, и то без да се опитва да се прави на клоун. Стреми се да изглежда интересен, само за да привлече вниманието върху себе си. Околните обаче бързо осъзнават, че е по-добре да уважат моментните му пристъпи на закачливост. Независимо на какъв се прави и какво впечатление създава, в характера му няма нищо леко и безгрижно. Той е много по-упорит и непреклонен, отколкото изглежда. Отлично знае какво иска и обикновено го постига. След което знае и как да го задържи.

Ако не искате да ви изневерява, докато ви ухажва, трябва да го заливате със страст и ласки, в противен случай непресъхващата му жажда към любов и драматизъм ще го подтикне да преброди цялата джунгла, но да ги намери. Ако връзката помежду ви е истинска и сериозна, той най-вероятно ще ви остане верен, но може и да си позволи малко прегрешение. Това е неизбежно. Лъвът цени красотата, така че ако сте от онези жени, които посрещат с ревност всяко негово заглеждане встрани, ще се наложи да се промените. Ако любимата му го изостави само защото си е позволил малко да пофлиртува, той ще се почувства страшно учуден и засегнат. Ако се озове в подобна ситуация, мъжът Лъв е готов да изиграе абсолютно всичко - от сърдечен припадък до затрогваща раздяла, само за да ви върне отново в огромните си страстни обятия. При това ще го направи така убедително, че ще се почувствате като някакво зло чудовище. Лъвът си пада по емоционални и разтърсващо драматични сцени. Подобните негови театрални представления обикновено са кротки и безобидни, така че не ги приемайте сериозно. Независимо че е добронамерен по природа, той не умее да проявява разбиране към чувствата на другите. Повечето мъже, родени под този звезден знак, са изцяло завладяни от собствената си натура и затова често проявяват прекалена откровеност и нетактичност. Хубавото е, че греещите им усмивки бързо разведряват атмосферата. Злобата им е непозната. Лъвът може да вдига шум до небето, но злонамереността и жестокостта изобщо не са му присъщи (освен ако в хороскопа му има ранена планета). Той обича всякакви видове спорт, но с напредването на възрастта предпочита да им се наслаждава от трона си вкъщи, докато някой слугува около него.

Невинаги, но доста често у този мъж може да се види една особеност. За разлика от Козирога, който използва брака, за да се издигне в обществото, Лъвът сякаш е по-склонен да се жени за момичета, които са под него в обществената йерархия. Не че не държи на положението на половинката си, но предпочита да си намери „поданик\", над когото лесно може да упражнява властта си. И се оказва, че подтикван от това свое желание, нерядко греши, защото нежната, гледаща го с възхищение бедна виолетка, след като постигне целта си, може и да посегне към скиптъра му. И когато това стане, детронираният Лъв се превръща в жалка гледка - на лицето му е изписан трагичният израз на монарх в изгнание.

Наистина е жалко, но Лъвовете рядко създават големи семейства. Много от тях изобщо нямат деца, други са разделени от наследниците си, а трети имат само по едно. Жалко, защото те са много сърдечни и нежни бащи, но пък са прекалено добри и снизходителни. Според тях основното им родителско задължение е от време на време да се поскарат на децата си. Малките се дразнят от прекалената им взискателност и се отегчават от многословните им проповеди, но не след дълго разбират, че таткото им може да бъде спечелен на тяхна страна с няколко комплимента. Бащата Лъв много държи да го уважават и ако осъзнае това, хитрото му дете често започва да му подвиква „Да, сър! Точно така, сър!\" Грижата за истинската дисциплина и възпитание на децата лягат изцяло на плещите на майката. Децата може да мразят невъздържаните му грубости, защото такива неминуемо ще има, но щом пораснат, ще си спомнят за него с много любов. Един съвет към майката. Не обгръщайте с повече внимание децата си, отколкото вашия Лъв, защото това неизбежно ще нарани огромното му его и ще провокира излишни проблеми.

Какво обобщение можем да направим на това вечно смайващо лъвско същество? Добронамерено ли е то или опасно? Великодушно или егоистично? Наистина ли е контактно и обича хората? Заслужава ли съвършената си репутация? Наистина ли заслужава да се нарича цар на зодиите? По всичко личи, че съдейки от собствената си позиция, според него напълно заслужено властва както в любовта, така и в професионалната област. Трябва да му се признае, че обикновено преуспява и в двете.

Може да не ни е писано да разберем дали мъжът Лъв е наистина цар, или само претендент за трона. Но пък ще разберем други неща. Той има всякакви и трудно задоволими апетити. Наперен е като паун. Изпитва силно желание да командва. Не забравяйте, че Лъвът постоянно дълбоко в себе си се страхува да не се провали и да не стане за смях. Подобни опасения непрекъснато го разяждат и го правят още по-суетен и горд. Когато обаче благородният му характер бъде предизвикан от някаква справедлива кауза, той става неузнаваем и безстрашен. Нищо не е в състояние да го спре. Тогава дори и самият той усеща превъзходството на собствената си сила и смелост, които винаги се е опитвал да изяви и които изведнъж се оказва, че винаги е притежавал.

Докато ви ухажва, вашият любовник Лъв може да ви смае със странностите си, но помнете, че никога не е лош партньор за сериозна връзка. Ако успеете мъничко да потиснете собственото си его и да изградите живота си съобразно с неговия, вие не само може лесно да го опитомите, но и дълго ще бъдете обект на ухажване и по-важното - никога няма да бъдете самотна. А не забравяйте и кранчетата в банята, които умее да оправя.


ЖЕНАТА ЛЪВ

Съществува едно единствено типично нещо за жената Лъв, което вероятно няма да ви се понрави: стара тетрадка дневник със спомени и снимки на всичките й бивши гаджета. Не я карайте да ги изгори. Едва ли ще го направи, тъй като е прекалено сантиментална.

По-скоро може да се сравни със слънчоглед, отколкото със срамежлива теменужка. Обикновено се радва на широка популярност и ако сте решили да я завоювате, ще трябва да се преборите с голяма конкуренция. Щяхте да се ползвате с предимство само ако се казвате Маунтбътьн, Чърчил, Кабът или произхождате от някой друг аристократичен род. С една дума, ако името ви има царско, благородническо или тузарско звучене. Просто не мога да възприема жена Лъв да се омъжи за някой си Карбанкъл или Смит. Всъщност обаче е възможно. При тази жена всичко е възможно. Но в такъв случай тя вероятно ще се подписва Смийт вместо Смит.

Може би тя ще обсеби ролята на водач на свитата и ще господства над придворните си дами като истинска кралица, но ще го прави с такава обезкуражаваща сърдечност и светеща усмивка, че едва ли някой ще възроптае. Вероятно останалите жени осъзнават, че е родена да управлява и да диктува правилата на играта, на модите, обичаите и обноските. При всички случаи всякакъв опит да се отнеме нейната власт е обречен на провал.

Природата сякаш е проявила пристрастие, като е създала тази жена с енергия, ум, изтънченост, красота и самобитен сексапил колкото за три жени най-малко. Ако случайно страдате от комплекс за малоценност, по-скоро се ориентирайте към друга не толкова оперена птица. Не си мислете, че ще можете да я опитомите и да направите от нея послушна домакиня, която предано ще ви гледа в очите. Мъжът, който очаква момиче от зодия Лъв да го боготвори, трябва да е голям наивник. Ще се радвате на невероятен късмет, ако успеете да я убедите да бъде по-приказлива и по-отстъпчива с вас, да ви има уважението и преди всичко да ви остане партньорка в любовта, като по този начин ви направи владетел на чувствата й. Фактът, че ви е дала разрешение да я обичате, е равносилен на посвещаване в рицарско звание. Това не е никак малко, за бога. Може и да бъде далеч по-зле. Жената Лъв означава повече от една жена. Тя е нещо като луксозен предмет, който не се намира току-така.

Трябва да запомните, че тя е способна еднакво добре да влиза в ролята на свиреп звяр и пухкаво невинно котенце. Гласът й може да упоява като страстен шепот, движенията й - нежно да галят въздуха, а огромните й меки очи - да блестят със задоволство, докато невинно потрепва с клепачите си. Тя може да изглежда стабилна, спокойна и флегматична като застинало езеро. Трябва обаче да бъдете нащрек! Тя играе тази роля, защото знае, че отзивите за такова представление винаги са ласкави. Ако я лишите от главната роля във филма на любовта и й кажете, че ще бъде дубльорка или просто ще играе второстепенна роля, скоро ще разберете, че кротка и покорна тя не може да бъде. Разбира се, повечето от жените Лъв, които задявате, веднага ще ви предупредят колко са горди и недостъпни, поради което номерът ви едва ли ще мине. Не бива обаче да забравяте, че между тях се среща и една друга порода - старателно крият ноктите си, но за всеки случай всеки ден си ги подострят.

Ако започнете да проявявате интерес към момиче Лъв, първото нещо, което трябва да направите, е да се запасите с подаръци. Без значение какви, но е важното да са скъпи и избирани с вкус. Освен това когато й ги поднасяте, не забравяйте да се издокарате. Желателно е да порепетирате различни комплименти, които да са оригинални и точни. Фрази като „луд съм по теб\" или „полудявам като те видя\" само ще ускорят заповедта й за незабавното ви изхвърляне от двореца, навън при тълпите. Всякакви вулгаризми и цинизми предизвикват мрачното й презрение. Трябва да помните, че ухажвате царска особа, която не вирее без ласкателства и възхищение, но преди всичко се интересува от вашата мъжественост и не възнамерява да ви превръща в мъж под чехъл. Можете да се радвате на нейната любов само ако проявявате силата си. Тя не би ви обидила със снизходително отношение. Пък и изобщо не смята, че е представителка на слабия пол.

Момичето от зодия Лъв притежава спортна фигура и обича спорта, но по-умно би било да я заведете на театър, а не на мач. Театърът и сцената я привличат неудържимо и й действат преобразяващо. (Трябва на всяка цена да вземете места на първите редове на партера, а не на балкона.) За предпочитане е да подберете пиеса, в която героинята се държи така, както би ви се искало вашата любима да се държи същата вечер. Тогава имате изгледи за известен успех, тъй като тя несъзнателно ще изиграе току-що гледаната роля, подражавайки и на най-незначителните извивки на гласа. След края на пиесата не й купувайте сандвич, с очакването, че безропотно ще го приеме само от любов към вас. Канете я по-рядко, но само в луксозни заведения. Нейната цел не е да ви похарчи парите. Точно обратното - тя е щедра по характер и сама ще предложи да си плати сметката, а освен това вероятно ще ви затрупа с толкова подаръци, колкото вие не сте й подарили. Истината е, че не понася мизерна обстановка. И най-бедната жена Лъв на света ще направи всичко възможно да намери пари за завеси в дома си, за пръстени на ръцете си и за нови токове на обувките си. Понякога може да я зърнете да обикаля бедняшките квартали, но го прави единствено от любопитство, като страничен наблюдател, далеч от тълпата. Мизерията й действа подтискащо и тя се чувства като болна. Ако живеете в колиба и ходите облечен като просяк, нямате никакви шансове за успех.

Може би ви е известна историята за френската благородничка, която се разхождала в градината на Версайския дворец заедно с любимия си. Внезапно спряла и го запитала: „Скъпи, простите люде познават ли красивото чувство, наречено любов?\". След като той й отговорил положително, тя обидено възкликнала: „Но то е прекалено възвишено за тях!\". Убедена съм, че тази дама е била от зодия Лъв.

Не бива да се сърдите на тази жена за спонтанните й изблици на невъздържаност и суета. Такава й е природата. Притежава чувство за превъзходство, но това не дразни хората около нея. Те я обичат и уважават, защото винаги се държи любезно и великодушно и се отнася с майчино състрадание към децата, беззащитните и отритнати-те. Не очаквайте от нея да напусне трона, който по право й принадлежи. Ако е типична представителка на тази слънчева зодия, ще бъде толкова изящна и ослепителна, че хората безпрекословно ще приемат изключителната й натура. Интелигентна, умна, силна и способна, в същото време толкова женствена - какво повече от това.

С малко ласкателства ще получите от жената Лъв онова, което желаете. Вече разбрахте, че това е нейната слабост. Ако имате намерение да се ожените за нея, ще ви издам и още една тайна. Трябва да знаете, че все някога ще й омръзне позлатената клетка, в която сте я сложили, и ще поиска да се поразходи из джунглата, за да види как живеят другите котки в нея. Ако трябва да стои затворена между четири стени, тя скоро ще се лиши от лъвското си величие. Ето защо трябва да я оставите да намери професионалното си призвание. Ако й отредите ролята на домакиня -свършено е с нея, освен ако не сте някой богаташ, че да й осигурите възможността постоянно да устройва партита или да обзавежда дома ви с екстравагантни мебели.

Обикновено тази жена е прекрасна съпруга. Рядко може да я видите повлечена и разчорлена, с ролки в косите или крем по лицето. Не че не обича козметиката. Типичната лъвица може да седи с часове пред огледалото и харчи луди пари за козметички. Вие се наслаждавате на резултата от тези нейни усилия, но не и на начина, по който постига всичко това. „Любима, нужно ли е да харчиш толкова много пари?\", често проплаква съпругът, но жената Лъв не обича сама да си прави косата. Тя обича да й угаждат, да й мият косите, да я решат и да я обсипват с внимание и грижи.

Дръжте под наблюдение разноските й. Тя може и да внимава, но само ако има асцендент Рак, Дева или Козирог. Жените Лъв си падат по красиви предмети, мебели или подаръци за близките си. Почти винаги притежават скъп гардероб, с дълги вечерни рокли с дълбоки деколтета, обшити с диаманти. Изобщо имат пищни тоалети и блестящи бижута. За всекидневно облекло обаче типичната жена на тази зодия предпочита спортното. Обича семплите, но скъпи платове. Най-много харесва мек кашмир, качествено италианско трико и английско каре. Притежава превъзходен, но скъп вкус. Понякога се срещат и жени, които развалят безупречния си стил с претрупани и екстравагантни дрехи, но те са изключение от общото правило за изтънчеността на Лъвовете в модата.

Ако поканите шефа си на вечеря, с изненада ще установите, че вашата съпруга може да бъде и много добра домакиня. А шефът ви ще си помисли, че сте истински гений, след като сте спечелили сърцето на тази жена. Със сигурност тя ще впечатли и съпругата на началника ви, тъй като е еднакво ценена и от мъже и от жени, които се радват на приятелската й усмивка и сърдечна благоразположеност. Всеки, който се намира в обсега на сияйното й лъчение, ще усети топлината му. Лъвовете рядко хвърлят сянка.

Тази жена много обича децата си и постоянно ги залива с майчина нежност. Трудно усеща недостатъците им, но в такъв случай става строг родител. Ако децата не демонстрират уважението си към нея, тя се мръщи и потъва в мълчание, тъй като не понася обкръжение от равнодушие. Според една поговорка, ако не използваш пръчката, ще разглезиш детето. Майката Лъв обаче има невероятната способност да глези чедата си дори и да използва пръчката, което направо не е за вярване. Тя лудува, играе и разговаря с тях, но същевременно ги учи на дисциплина, благоприличие и покорство. Лесно обаче се поддава на хленченията да им купува това-онова. С една дума, тя третира децата си като любими членове на кралското семейство, много им се радва, но и очаква от тях да показват уважението си към нея, особено на публично място. Тя страшно се гордее със способностите им и горко на онези, които ги обидят или проявят несправедливост към тях. Няма опасност обаче да прекали с обичта си към децата. Прекалено е независима, за да им посвещава цялото си време. Тази майка винаги успява да живее собствения си живот, но не за сметка на децата. Нейният поглед и внимание постоянно са приковани в тях, макар и понякога от разстояние. Повечето майки от тази зодия предпочитат да работят, но децата им никога не се оплакват от липса на внимание. Посветили се на кариерата си, те успешно се справят и с майчинството, и с професията си. Просто Успяват да покриват и двата фронта.

Понякога може жената Лъв да изгуби гордостта и уравновесеността си и да се превърне във весело и закачливо същество със склонност към шутовщина. В един момент Ще я видите да се залива от невъздържан смях, но само след миг кадифеният глас и царственото величие отново Ще са се върнали. Никой не може да среже глупава забележка или груб въпрос с по-голямо презрение от тази жена. Тя изобщо не обича непознати хора да фамилиарничат с нея. Макар и самата тя понякога да си позволява да се държи фамилиарно, непознатите трябва да си знаят мястото.

Ако трябва да говорим за нейната вярност, стига ни да си припомним един стар тост: „За мое и за твое здраве, за любовта и за смеха - аз вярна съм щом ти си верен - ни миг по-дълго от това!\" С това се изчерпва цялата тема.

Не трябва да завиждате на умението й да бъде център на вниманието в компанията на вперили погледи в нея мъже. Грациозната й походка винаги ги кара да се обръщат след нея. Естествено е да бъде обект на ухажване от тяхна страна. Дори самата тя понякога ги поощрява. Обича безобидните флиртове, тъй като вродената й нужда от ласкателства и комплименти всъщност прикрива един особен страх дълбоко в нея, че не е достатъчно женствена. Ето защо тя постоянно чувства необходимост да й повтарят, че е обичана и желана. Това че се е усмихнала на най-добрия ви приятел и му е направила комплимент, в никакъв случай не означава, че е престанала да ви обича. Вие обаче не правете подобно нещо с нейната приятелка. Нещата могат да загрубеят. Трябва да знаете: на едни е позволено, на други - не. Ако случайно разбере, че се обръщате към секретарката си не с официалното „госпожо\", а по друг начин, мъркащото ви котенце непременно ще си покаже ноктите.

Не е честно, ще отвърнете вие. Това е вярно, но ако искате да притежавате това пищно самородно създание, трябва да направите известни отстъпки. Все пак не е все едно какво ще имате - горд паун или гукащо гълъбче. Най-подходящата реакция от ваша страна ще бъде да се шегувате със суетата й. Малко жени от тази зодия не биха се втурнали да се състезават с мъжете си по престиж, а и по доходи. Не забравяйте, че лъвицата може да бъде всичко - от актриса до хирург.

Една от най-добрите ми приятелки от тази зодия е известна психиатърка от Ню Йорк. Нейната професия й предоставя възможност да дава съвети и поуки на хората (което е любимо занимание на Лъвовете). Съветите й обаче са съпътствани от толкова топла усмивка, блестящи очи непресторено съчувствие, че у пациентите й настъпва Одобрение само от разговора с нея. Нейният съпруг я залива с цялата си обич и грижовност, които според нея й принадлежат по право, но професията му не е по-лоша от нейната. Той е талантлив писател и поет и това неминуемо впечатлява сантименталната жена от зодия Лъв. Никой от двамата не изпъква пред другия на публично място, но зад кулисите той е мъж и господар. Това е и най-сигурният начин да укротиш жената Лъв.

Такъв е ключът към гладките отношения с момичето От тази зодия. Не бива да се оставяте да ви обсеби, но и не трябва да се опитвате да я подчините. Споделете й, че тя е вашата звезда и в същото време надуйте собственото си его. Само фактът, че сте спечелили ръката на тази горда жена, означава, че сте мъж и половина. Как ли изобщо успяхте да го направите?


ДЕТЕТО ЛЪВ

Спомняте ли си онази детска игра „Царю честити\"? А спомняте ли си онова дете, което все се цупило, защото не било царя? Ако то е същото, което ви е давало пари да си купите захарна пръчица или сладолед, бъдете сигурни, че сред приятелчетата ви от махалата е имало дете от зодия Лъв.

Това дете е слънчево, щастливо, игриво и весело, но само когато се изпълняват неговите желания. В противен случай надвисват облаци, последвани от гръмотевичен трясък или мрачно мълчание. Дори и да прекалява, не му се карайте много. Постоянното потискане на неговия ентусиазъм може да остави дълбоки следи, кои;го да затьмнят слънчевата му натура в продължение на години. Малките от тази зодия притежават склонността да командват връстниците си, което често ядосва майките на по-кротките дечица. В такъв случай трябва да им направите забележка, но без да ги порицавате на висок глас пред другите. Лъвската гордост винаги реагира невъздържано на нападките, особено ако са отправени на публично място.

По-добре е да поощрявате вродената склонност на това дете към лидерство, като в същото време го накарате да разбере, че всеки трябва да мине през този пост, дори ако едните са по-слаби, а другите - по-силни. Просто така е по-почтено.

Вкорененото му чувство за справедливост ще му помогне бързо да осъзнае това. Детето Лъв е агресивно, но не и злобно. Нещо отвътре обаче го гложди и то все гледа да бъде начело на парада. Децата от тази зодия много обичат да се перчат и този навик трябва да бъде навреме изкоренен. Момченцето Лъв ще направи челна стойка насред училището или ще тръгне да ходи по най-високата ограда само и само за да направи впечатление на съучениците и особено на съученичките си. Ако родителите му са умни, от най-ранна възраст трябва да му внушат, че перченето е много недостойно. Тези слънчеви деца безрезервно ще приемат подобни съвети, тъй като притежават силно развито чувство за лично достойнство. Това може да бъде забелязано и у най-малките представители на тази зодия. Те се държат като принцове и още преди да проходят започват да въртят на малкия си пръст и мама, и татко, и цялото семейство. Наакани, напикани и олигавени, те сякаш се опитват да спасят част от достойнството си и неистово реват. Същевременно много обичат да ги целуват, галят, да ги щипят по бузките и да им носят подаръци. Това дете не се притеснява от прекалено много ласки и внимание. Точно обратното - може да видите самодоволното му изражение, когато някой случаен минувач спре да му се порадва.

Трябва да сте наясно, че детето ви Лъв е много по-неразумно и буйно от своите връстници. Без да мисли върши какви ли не лудории, като в повечето случаи организаторът е самият той. След прекалените му буйства обаче ще има я периоди на лъвска леност, когато ще се мотае из къщи, без да се захване с нещо. Не го закачайте, но същевременно го накарайте да разбере, че никой няма да му слугува. Ако нещо му трябва, да си го вземе само. Защото разглезеното дете Лъв се превръща в истински деспот. Понякога може да му подадете книга или чаша шоколад, но само като приятелски жест. Ако проявите слабост пред лъвските му капризи, непременно ще ви превърне в слуги. Затова постарайте се да му внушите, че трябва да уважава правата на другите, ако иска и те да уважават неговите. Тогава от него ще излезе далеч по-поносимо същество. Тези деца са мили и закачливи като малките лъвчета в зоопарка и точно като тях се нуждаят от обич и строгост едновременно. Ето защо родителите, както и звероукротителите, трябва съразмерно да прибягват и до топлата милувка, и до жилавата пръчка. Едното без другото са фатални за възпитанието на тези малчугани.

Съществуват два вида деца Лъв. Първите са контактни, весели, жизнерадостни, открити, сърдечни и великодушни, макар и на моменти по-агресивни. Другите са тихи, свити и срамежливи, или поне така изглеждат отстрани. При последните тези качества обикновено са като резултат от накърнена суета, от прекалено строг родител или от по-голямото внимание към по-малко братче или сестриче. Дълбоко в себе си те жадуват за толкова грижи и внимание, колкото и връстниците им от другия тип. Опасното при една такава ситуация, особено ако тя продължи дълго е, че когато порасне, това дете насилствено ще се опитва да се налага, като търси внимание в неподходящи моменти и от неподходящи хора. Другата възможност е завинаги да се вглъби в болезнено отчуждение и вечна неудовлетвореност. Лъвът става силно дистанциран, ако дълго време му се пречи.

Младите представители на тази зодия обичат да си играят на войници, но най си падат по игри с голяма доза случайност или късмет в тях. На момиченцата им харесва Да се правят на дами и да се издокарват, за да им се радват възрастните и да им казват, че са красиви. Те обаче се отнасят много съвестно към всяка къщна работа, която им е възложена. Е, не бива да очаквате, че с удоволствие Ще мият пода и ще хвърлят боклука. Не обичат черната Работа, затова им възлагайте нещо по-сериозно, в което могат да проявят творчество и самоинициатива. Някои от тях са големи мъжкарани, но постепенно тяхната суета ще вземе връх и този период ще отмине.

Учителите могат да им се доверят и да ги направят свои заместници, ако им се наложи за кратко за излязат от класната стая. Децата Лъв обичат да обясняват и са истински щастливи, когато им се гласува доверие. Защото наред с всичко останало това им дава привилегии. В ролята си на учителски заместник детето Лъв винаги ще успее да въдвори ред, но не за дълго, тъй като няма да издържи на изкушението да полудува заедно с другите.

Ако нещо е приковало интереса им, Лъвовете усвояват познанията бързо и лесно. Те са интелигентни и обикновено възнаграждават търпението на учителите си, но не забравяйте, че освен да учат, обичат и да мързелуват. Разчитат главно на неустоимия си чар и яркото си излъчване. Учителите често се поддават на ослепителните усмивки и комплиментите на тази зодия и това обяснява защо децата Лъв получават по-високи оценки, отколкото заслужават. Много е важно да се научат редовно да си четат уроците. Това обаче не бива да става насила, защото нищо няма да постигнете. Най-лесният начин да накараш това дете да повиши училищния си успех е да засегнеш неговата суета и да го предизвикаш да се изяви. Един такъв номер винаги ще мине. Когато заслужава, не пропускайте да го похвалите, и то пред хора. Защото колкото и да го хвалите, то ще иска още.

Тези деца винаги имат нужда от повечко пари за харчене, отколкото другите. Защото са щедри. Няма да е зле, ако от време на време им повтаряте онова, което Рокфелер е казвал на децата си: „Когато имаш пари - дай едната част, втората похарчи, а третата задели настрана. Трябва особено да наблегнете на третата част.

Щом пораснат, младите момчета и момичета от тази зодия ще започнат да забелязват представителите на другия пол доста по-бързо от своите връстници. Подгответе се за бурен пубертет, защото вашето дете Лъв ще мени настроението си минимум по сто пъти на ден. Приятелствата и увлеченията му ще бъдат съпътствани с изключителен драматизъм и изпълнени с често сменящи се изблици на въодушевление и душевни терзания. Всички деца от тази зодия обичат да ходят на гости. Ако им дадете повече свобода, на всяка цена ще се възползват от нея. Болезнено понасят строгото отношение, тъй като то накърнява достойнството им. По-добре да поощрите вродената им дързост, като им кажете, че са способни на всичко, и те няма да ви подведат.

Не е лесно да се възпита дете, родено през август. Ще преживеете и моменти на отчаяние, когато ще си мислите, че това зверче въобще не може да бъде опитомено. То може, разбира се, но само с нежност и постоянство - любовта е магическият ключ, който никога няма да заяде в ключалката на златното му сърце. Отнасяйте се с обич към тях в детските им години и те ще израснат добри и великодушни. Ако няма любов край тях, те се отчуждават. Не забравяйте, че това дете винаги се прави на голям смелчага, но в същото време се страхува, че не е. Притискайте го към себе си всяка вечер, дарявайте го с ласки, обичайте го с цялото си сърце

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост