СКОРПИОН 24 октомври - 22 ноември

Goddess
Отличник
Мнения: 599
Регистриран: 22 фев 2009, 22:52
Местоположение: Враца

СКОРПИОН 24 октомври - 22 ноември

Непрочетено мнение от Goddess » 22 сеп 2009, 21:48

Изображение

СКОРПИОН
24 октомври - 22 ноември


КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ СКОРПИОНАВгледайте се внимателно в очите му. Независимо какви са - зелени, сини, кафяви или черни, те пронизват с хипнотична сила. Когато Скорпионът спре очите си върху някого, следва объркване. Фиксираният започва да кокетира или да нервничи. По-добре е в подобен момент първи да отклоните погледа си, защото неговият при всички случаи ще издържи по-дълго от вашия. Всъщност, примерът с очите е и най-елементарният начин да различите плутоновата личност на Скорпиона. Неговите очи ви пронизват безжалостно, прониквайки дълбоко в душата ви. Това е безспорната истина.

След това се вслушайте в говора му. Тембърът на гласа може да бъде мек, дрезгав или рязък, интонацията -спокойна и плавна, насечена или поривиста, но в думите му няма злепоставяне или противоречивост. Скорпионът е завършена личност. Той знае добре какво е и какво не е, чуждото мнение не може да промени убежденията му. Стрелите на обидите не могат да го поразят, комплиментите не могат да го разнежат. Скорпионът не обича да посочват както пороците, така и добродетелите му. Ако е благоразположен, ще приеме похвалите ви, но ако не е -може да потърси корист в мотивите ви.

Сега вече, ако сте сред повече хора, може да си направите експеримент и да отворите дума за зодиакалните знаци. Вие вече имате опит и чувствате увереност, че можете да разпознаете кой какъв е. И като забележите оня, който ви погледне хипнотично и самоуверено ви каже, че него не можете да го разпознаете, смело му съобщете: „Вие сте Скорпион.\" Ще забележите мигновеното му стъписване, но веднага след това отново ще върне върху лицето си невъзмутимия израз, който вие си позволихте да предизвикате. Скорпион с блуждаещ поглед и предразположен към бъбривост е някакво астрологическо изключение, рядък вид като птицата додо. Това са нетипични Скорпиони, родени през ноември, но подвластни на други планетарни влияния в хороскопа си. Сега вас ви интересуват типичните Скорпиони. Добре е да знаете, че малцина от тази зодия са невротици. Възможно е природата на някои да се променя от влиянието на планетите и все пак това става само в известен смисъл.

Повечето хора от тази зодия са с впечатляваща физика. Чертите им са подчертано едри, остри, носът - голям, понякога гърбав. Кожата им обикновено е бледа, почти прозрачна. Веждите им са гъсти, сключени. Има нещо напрегнато, наелектризирано в присъствието на Скорпиона - то го издава, колкото и той да не се натрапва. Виталната му сила никога не остава напълно скрита. Ръцете и краката на мъжете Скорпиони са силно окосмени. Тъмната коса и тъмните очи също ги характеризират, но има редица светлоруси представители, чието чудесно олицетворение са Грейс Кели и Били Греъм. Плутоновите хора само външно изглеждат хладни. Те старателно поддържат видимата си улегналост и спокойствие, за да прикрият своята неспокойна духовна природа.

Струва си да завиждаме на подобно самообладание. Колкото и да е развълнуван Скорпионът, трудно ще определите чувствата върху неподвижното му лице. Той съзнателно и гордо поддържа каменната си физиономия. Принуждава чертите си да бъдат строги и те се подчиняват. (Дори чертите на лицето не биха могли да се противопоставят на един Скорпион). Трудно бихте срещнали представител на тази зодия, който да се издаде с неконтролируемо изчервяване, смръщване или засмиване.

Скорпионът се усмихва рядко, но искрено. Той контролира добре не само лицето, но и тялото си. Едва ли ще му се случи да скочи от мястото си, да се затича или да прибегне до нервни жестикулации. Нито се свива от притеснение, нито се пъчи от гордост. Старае се да скрие реакцията си, защото е надарен с умението да проникне безпогрешно в природата ви, докато е останал за вас не-разгадан - в това той няма равен на себе си.

Добре е все пак да запомните, че има и един тип Скорпиони, които говорят и се движат доста бързо и които изглеждат открити и дружелюбни. Обаче внимание! Постарайте се да вникнете по-дълбоко в очите на такъв Скорпион и да си спомните поведението му в предишните ви срещи. Не разиграва ли само един театър с това свое безгрижно бърборене? Знайте, че вътрешно той е корав и решителен толкова, колкото и типичните плутонови личности, в известен смисъл дори е по-опасен от тях, защото подвежда с една умела маскировка. Изглежда безобиден и добродушен, но внимавайте, защото можете да си имате неприятности. Със Скорпионите трябва да се внимава. Не защото са зли, а защото не са мекушави наивници. Имайте предвид, че има Скорпиони, които знаят, че очите им ги издават, поради което дори вечер носят тъмни очила.

Споделете със Скорпиона, че притежава талант, който някога ще бъде признат, и той мимоходом ще ви отвърне: „Знам.\" Ако го попитате би ли ви направил някаква услуга, ще ви отговори: „Да, разбира се.\" Или: „Не, не мога.\"

Ако нямате здрави нерви, не търсете от Скорпиона съвет или мнение. Ще ви каже жестоката истина. Той не прави фалшиви комплименти, за да ви угоди или за да спечели приятелството ви. Ласкателството е под достойнството на Скорпиона. Затова ако чуете от него нещо приятно, имате основание да сте доволни. Ако ви каже, че имате хубав глас, спрете да си тананикате тайно и грабвайте микрофона. Ако пък каже, че гласът ви е прекрасен, направо се явете на прослушване в Ковънт Гардън. Самият той е способен да премести планини, за да ви помогне. Не вярвайте на онова, което говорят за неговия егоизъм. Не са малко хората, които с благодарност ще ви разкажат как са се възползвали от неговия съвет и щедрост. Скорпионът има както всеотдайни привърженици, така и завистливи врагове. Но даже враговете, макар и с неудоволствие, му отдават нужното уважение, като внимават да не го предизвикат. Онези, които са проявили дързост и са го направили, добре са разбрали, че да нападаш Скорпиона и планетата му Плутон е опасно. Не бива да се забравя, че Плутон управлява ядрената енергия.

И въпреки всичко хората от тази зодия излъчват благодушие и са способни на дълбоко съчувствие към болните и нещастните. Както може да бъде хладно, докосването на Скорпиона може да бъде и нежно, дори горещо-Според мястото на Слънцето в неговия хороскоп той може да следва няколко пътища. Може да бъде като нощния скорпион, който пробожда смъртоносно друго същество или дори себе си заради самото удоволствие да умъртвява или пък може да бъде като своя символ орела, който се извисява над земната нищета и използва своето могъщество справедливо и мъдро. Велики генерали като Маккартър. президенти като Теодор Рузвелт и учени като Мария Кюри и Йонас Салк са Орли. Най-много американски президенти са родени под този знак.

Колкото до нощните скорпиони, може би се е случвало да бъдете прободени от някой техен представител. В древната астрология те се наричат змии. Не е трудно да се отгатне към кой вид принадлежи Скорпионът, когото сте срещнали. Някои от подвластните на Плутон се намират между Орела и Пробождащия скорпион и стават жертви на собствената си черна магия. Това са Сивите гущери. Те проявяват невротична загриженост за самите себе си, а въображението им непрекъснато ражда предчувствия за надвиснали злини, които всеки миг могат да се стоварят върху тях. Смелостта им се видоизменя - вместо да се стремят към безжалостно отмъщение като Пробождащите скорпиони или да се извисят над огорчението като Орлите, те се сгърчват на кълбо в омразата си при най-малката обида или нараняване и хранят тайна надежда, че враговете им ще бъдат наказани от съдбата. Те подсъзнателно желаят унищожението на своите врагове, но не смеят да го предизвикат.

Сивите гущери не могат да се възползват от мощта, която Плутон е заложил в природата им - мощ, която би могла да им помогне в преодоляването на нещастните обстоятелства. В епицентъра на трагедията те биха могли да си осигурят нов живот на слънчева светлина, ако можеха да се опрат на тази невероятна вътрешна сила. Но те се спотайват в подмолите на мрачните сенки и дремят там, като по този начин нелепо похабяват заложените в тях прекрасни възможности. И въпреки това трябва да се знае, че Скорпионът не може да се предаде на пагубната депресия до такава степен, че да изгуби напълно своята плутонова сила. Никога не е късно за Сивия гущер да се превърне в Орел. Подобно магическо превъплъщение е естествено за всеки, роден под знака на Скорпиона, ако е 8 състояние да призове магията.

Типичните Орли са безстрашни. Без да трепнат, биха повели своите воини към смъртта. Дори обикновените мъже и жени на Плутон притежават невероятния стоицизъм да понесат всичко - физическа болка и бедност, присмехулно отношение и провал. Те преживяват всички удари на съдбата с гордо презрение и пълна увереност в своите вътрешни сили.

Скорпионът държи на приятелите си. „Няма по-велика обич от тази да жертваш живота си за приятелите.\" Някои Скорпиони приемат тази максима безрезервно и с готовност се жертват за своите любими, приятели и роднини. Скорпионът войник жертвоготовно прикрива с гърди приятеля си, за да го спаси от куршумите. Скорпионът пожарникар се втурва в пламналата къща и изнася нещастното дете, без да се замисля за живота си. Плутоновите личности са способни понякога несъзнателно да предизвикат злото, за да покажат своята смелост и безстрашие.

Скорпионът никога няма да забрави подаръка, който сте му направили, или добротата, която сте проявили към него. Един ден той щедро се отблагодарява за тези жестове. Естествено, той не забравя обидата и несправедливостта, но в тези случаи реагира по много различни начини. Орелът, например, ще порази така своя враг, че той никога повече да не помисли да го закача. Орелът печели битката и оставя победения на произвола на съдбата. Нощният скорпион е направо ужасен - първо пробожда врага, после обмисля унищожението му и пак го пробожда. Той не се задоволява с равния резултат. Стреми се да разгроми напълно противника и да застане отгоре му. Типичният Пробождащ скорпион няма да спи нощи наред, за да обмисли отмъщението си. Ако съседът одраска калника на колата му, на другия ден той ще надраска цялата му кола и даже за назидание ще сгази със своята грижливо оформения му жив плет. Тези Скорпиони няма да се задоволят с това да те настъпят. Тяхната цел е да те настъпят по мазола. При Сивите гущери пък плутоновото отмъщение е заредено със злоба, таена с години. Тази злоба ги е потопила в дълбока меланхолия или им е докарала някои хронически заболявания. Неукротимото скорпионско негодувание е сигурна отрова, когато е насочено навътре и остава неизразено. Когато бъде насочено навън, то може да предизвика чувство за вина, защото след края на битката Пробождащият скорпион изпитва угризения от това, че е наранил беззащитни същества.

Най-добре е това негодувание да не бъде насочвано навън или навътре, а да бъде надмогнато, победено, забравено. Така прави гордият Орел, който никога не поглежда назад с гняв и отмъстителност.

Здравната картина на Скорпиона отговаря напълно на природата му. Той може да се саморазруши с неразумен живот, меланхолия или непосилен труд. Но той е в състояние и да се възстанови удивително бързо след тежко заболяване. Плутоновата мощ няма граници. Трябва да се знае, че Скорпионите боледуват рядко, но сериозно. Най-доброто лекарство за тях е продължителната почивка и душевната пренагласа - сговорчивостта трябва да смени негодуванието. Скорпионите знаят по-добре от лекарите и сестрите, че не могат да живеят дълго сами. Най-уязвимите им места са половите органи, носът, гърлото, сърцето, гръбнакът, кръвообращението, краката и глезените.\'Разширените вени и спортните злополуки при тях са често явление. Те трябва да избягват огън, взривоопасни вещества, вредни изпарения и радиация. Интересното е, че се намират много хора от тази зодия, които правят точно обратното. Хронични кръвотечения от носа и операции на носа по различни причини са често срещани при Скорпионите.

Скорпионът се отнася с пристрастие към въпросите на религията, живота и смъртта, секса. Проявява непрекъснат стремеж към обновление. Но заедно с това той е предан на семейството и любовта, проявява нежност и покровителства децата и слабите същества. Той може да бъде както светец, така и грешник. Може да си прави експерименти с най-тъмните страни на Чистилището или пък да се нахвърля непримиримо срещу греха и покварата. Той е хипнотично привлекателен когато говори от амвона, в заседателната зала или от сцената, буквално приковава вниманието на аудиторията, преобразява я. Направо да те полазят тръпки! Огорчението, пиенето и меланхолията могат да доведат един Скорпион до престъпление, но вие можете спокойно да заложите старото си издание на Дантевия „Ад\", че дори и тогава другите престъпници ще го гледат с уважение.

Скорпионът винаги брани самоотвержено всичко, което счита, че е негово, в това число и успеха, макар че амбициите му не излизат на повърхността. Когато е подчинен на някого, той търпеливо изчаква да дойде часът, в който ще се докаже, че е достоен за по-високия пост. Той върви към целта си бавно, но сигурно. Постига всичко, което е пожелал. А пожелае ли нещо, то вече не е мечта! Силата на Плутон, съединена с хладния, целенасочен и непреодолим стремеж превръща желанията му в реалност по един магически загадъчен начин.

Въпреки че в резултат на патологичното си желание да опознае най-болната и покварена част на човечеството Скорпионът може да се превърне в Сив гущер, замесен с наркотици и престъпления, той би могъл да избере и друга съдба, като се отдаде на медицината - за него тя крие особено обаяние с възможностите на медикаментите и скалпела. Много от хирурзите, за които казват, че проявяват садизъм, са Скорпиони. Много от най-способните медици на света са подвластни на Плутон и с негова помощ лекуват душата и тялото по един невероятен, понякога мистичен начин. Скорпионът притежава вроден усет за живота и смъртта, а така също и способност да владее и двете, ако е решил. Древните тайни завладяват неговия блестящ ум. От способността му да прониква дълбоко в човешката природа се ражда бележитият детектив, великият композитор, световноизвестният писател, неповторимият драматичен актьор. Понякога Скорпионът предпочита да живее сам край морето, да се слива с неговата стихия, безмълвен и мощен. Друг път, надянал хладната маска на спокойствието, той се изправя пред публиката, но прикрива по един удивителен начин желанието си да победи. Той може да бъде политик или телевизионна звезда, менажер или барман, но винаги изпреварва конкурентите си. И го постига без никакви видими усилия, сякаш това е предопределено от съдбата, а не твърдо преследвана цел.

Има една много странна закономерност в астрология\" та - тя е смъртта на някой роднина в годината преди или след раждането на Скорпиона. А в годината преди или след смъртта на Скорпиона в семейството му се появява нов човек. В деветдесет и пет процента от случаите това правило се потвърждава. Символът на Плутон е птицата феникс, която се възнася от димящата пепел. По същия начин Скорпионът олицетворява възкресението. Както Сивите гущери, така и Пробождащите скорпиони могат да се превърнат в горди Орли, без да разкрият тайната на своето чудо. Въпросите са излишни - Скорпионът няма да ви отговори. Но той познава тайната на кръга, очертаваш символичната нула.

Цветът на ноемврийския магарешки трън е обвит в безжизнената, но опасна красота на скорпионските орлови нокти. Случвало ли ви се е да вдъхнете неговия опияняващ аромат в притихналата нощ? Тогава сигурно сте разбрали защо някои хора без страх посягат към магарешките тръни, за да почувстват прелестната нежност на Скорпиона. Взривяващата страст на Скорпиона носи наситения виненочервен цвят на минерала хематит. Но стоманата на Скорпиона се закалява в горяща пещ, докато постигне съвършената гладкост и силата да управлява деветте духовни огъня на скорпионовата мъдрост.


МЪЖЪТ СКОРПИОН

Ако вие сте влюбена в Скорпион и се плашите от думата страст, най-добре ще бъде да си обуете маратонките и да бягате, сякаш ви е подгонил самият Кинг Конг. Това е положението.

Не става дума само за романтичната страст, макар че тя е на първо място. Имам предвид всички видове страсти: към политиката, работата, приятелството, религията, храната, роднините, децата, дрехите, живота, смъртта и независимо какво друго. Ако се страхувате от емоционалната стихия, вие нямате нужда от Скорпион. По-добре бягайте, без да се обръщате назад.

Но след като сте прочели моите думи и току-що сте срещнали мъж, подвластен на Плутон, вие ще си помислите, че аз не съм с всичкия си. Видели сте един толкова спокоен и уравновесен мъж. Как е възможно този човек, който се владее безупречно, да бъде страстен или пък опасно страстен? Как ли? Та той просто ви заблуждава с привидното си спокойствие. Всъщност, страстите в душата му са нажежени до бяло - спомняте ли си печката, на която се опарихте на три годинки, когато е толкова любопитно да пипнеш с ръка забранената вещ? Внимавайте с този мъж, може да се опарите. Отвън изглежда спокоен, но вътре гори. Не го докосвайте. Добре знаете колко бавно зараства изгореното. Така ли беше? Ръчичката ви болеше седмици след детското ви прегрешение. А от сегашното сърцето ви ще страда месеци и години - за такова опарване няма мехлем. Баба ми казваше: „Един миг предпазливост спестява години лечение.\" Това важи за печката и за обгарянето на Скорпиона. Първо си направете сметка с кого и къде тръгвате.

Ако благодарение на вашия зодиакален знак вие сте ясена с азбестова, огнеупорна природа, за вас няма опасност. Ще можете да овладеете огъня и тогава той цял живот ще топли сърцето ви. Но ако вие също така гледате на света страстно, тогава всичко зависи от топлинните градуси. Страстта ви трябва да има автоматичен реостат, за да се охлажда, когато вашият Скорпион прегрява. В този случай можете да бъдете спокойна. Нека приемем, че сте в безопасност. Но момичетата, които са застрашени, трябва да бягат колкото се може по-далеч. Един ден те ще се омъжат за благонадежден мъж от зодия Везни или Рак и ще ми бъдат благодарни за предупреждението.

А за вас, които сте решили, че можете да свържете съдбата си със Скорпион, нека се помъчим да отгатнем какво се крие зад хипнотичните, пронизващи плутонови очи. Вече е ясно, че вие не сте безразлична към тях. Скорпионът ви е накарал да повярвате, че е ведър и оптимистичен или обратното - че е порочен и страстен. (Пак тая дума). Работата е там, че той не е нито само едното, нито само другото. По-скоро бих казала, че той съчетава в себе си всичко това. Но така няма да стигнем доникъде. Я да започнем отначало.

Може би с това, че този човек е непобедим. Под хладната външност на неговата уравновесеност се крие огромен котел от страсти, които врят и кипят. Може да извадите късмет и похлупакът на котела цял живот да си остане захлупен, но може да не ви провърви и в един миг тоя капак да изхвръкне, ако направите грешен ход. Отстрани е направо вълнуващо да наблюдаваш кипящите страсти. Но по-добре стойте далеч, за да не се опарите. И внимавайте да не ги насочите към себе си.

Характерът на Скорпиона съчетава страстта и разума. Ръководят го интелектът и чувствата. Той е безспорно интелигентен, но това не е всичко. Той е висше създание, надарено с философска нагласа да проникне в тайните на битието.

Някои Скорпиони са способни да водят спартански живот в празна стая - те се отказват от всички удобства в името на дадена неясна естетическа идея например, но истинската природа на този зодиакален знак е насочена към сетивното в околния свят. Скорпионът по принцип обича разкоша. Обилна храна, опиати, алкохол и... любов. Над всичко обилна любов. Това са неговите слабости. Това е в кръвта му, както се казва. Една любовна история никога не може да го уплаши, да го озадачи или да го изненада. Та той се е стремял към нея, откакто е подкарал велосипед, момент - тротинетка. Нищо чудно да срещне-те\'някой Скорпион, който не ви прилича на коварен съблазнител, а ви изглежда направо като един невинен, мил и неопитен чаровник. Да не вземете да решите, че приказките за страстта на плутоновите мъже са силно преувеличени. Вашият Скорпион може да е с лунички и да си има шкафче, в което съхранява детските си дрешки и колекция от значки. Но попитайте жена му: „Кажи, мила Еди-коя си, твоят мъж... страстен ли е?\" Тя може да се обиди от въпроса ви и да ви отреже, но по-скоро ще прихне двусмислено. И докато се мъчи да сдържи смеха си ще ви разкаже колко разпалено и страстно той е пледирал против замърсяването на въздуха, как се е възмущавал като са откраднали кучето му, ще ви разкаже за гневните му изявления против наркотиците, против дългите коси и противозачатъчните хапчета, ще ви разкаже и за това как много нощи той... да, да, и за нощите му. И бъдете сигурна, че тя не ви лъже, макар че мъжът й може да прилича на Хъкълбери Фин и с нищо не напомня Кинг Конг.

Избухливият нрав на този мъж може да ви остави следи за цял живот. Когато един Скорпион пусне в действие смъртоносната си опашка, той забива жилото си дълбоко. Неговата цел не е само да постигне победата, а непременно да я задържи. Когато му се налага да губи, дори и на дребно, нещо в душата му умира. И сега може да ви изглежда странно, но мъжът Скорпион обикновено проявява великодушие. Нито разочарованието, нито кое да е друго чувство не могат да променят каменното му лице. Той не показва наяве романтичните си стремежи, всичките му реакции са безупречни. Ако е намерил основания да отклони дадена връзка, той ще бъде ледено равнодушен, макар че душата му в момента може да изгаря. Мъжът Скорпион е способен да измъчва жестоко своята жертва, преди да я сграбчи за плитката и да я завлече в своята прекрасна джунгла. Естествено, има и такива, които падат на колене, когато правят своето предложение - обикновено те са сред родените през ноември. Тяхното благопристойно поведение не бива да ви заблуждава. Не забравяйте, \"че Скорпионът на всяка \"цена държи да запази \'достойнството си. Затова трябва да имате безупречна репутация. Той не позволява да го правят за смях и не търпи леконравно поведение, въпреки своята еротична природа.

Мъжете Скорпиони могат да изпитват монашески ужас от греха или пък, водени от любопитството, да проникват и в най-тъмните кътчета на човешката загадка. Понякога тези две взаимноизключващи се гледни точки се смесват и тогава идва лицемерието или самозаблудата - спомнете си разказа „Дъжд\" на Съмърсет Моъм.

Скорпионите не се интересуват от чуждото мнение - те си имат непоклатими принципи и неизменно ги следват. Един Скорпион винаги държи на това да го уважават, но преди всичко държи на своите страстни идеи и цели, в името на които е готов да прати по дяволите клюкарите. Ако е взел някакво важно решение, нито приятели, роднини и съседи, нито врагове могат да го разколебаят. Това важи и за вас, между впрочем - вие също не бихте го разколебали. Това обаче не означава, че ви съветвам да бягате. Нима една личност, която толкова самостоятелно и уверено преследва целта си, която притежава волен дух и не обича да се води по чужди капризи, не може да бъде привлекателна? Нима честността, мъжеството и почтеността не заслужават възхищение? Тези качества може да нямат особено висока цена на днешния пазар, но ако ги позабършете от праха и разкриете блясъка им, те могат да получат неимоверно висока цена. И може да се получи много изгодна сделка.

Да наблюдаваш Скорпион в затруднено положение е истинско преживяване. За разлика от другите, които обикновено хленчат, роптаят и капитулират, той вика на все-оръжие цялата си смелост и сила. Той не обича да се самосъжалява, не обича да завижда на другите и не мисли, че всички са му длъжници. Той пести време по този начин. Вместо да се мръщи и да изпада в гняв, той посреща с гордо вдигната глава предизвикателствата. Ще ги преодолее ли? При всички случаи! Той така е устроен.

В един случай можете да се поизплашите и ще трябва да проявите известна смелост. Знае се, че Скорпионът обича загадките и че всяка загадка, появила се на пътя му, бива разгадана докрай. Знае се и това, че всеизвестната женска тайнственост е най-силното оръжие и защита на всяко момиче. Когато той разгадае вашата тайна, вие може да се почувствате така, сякаш сте останали гола. Помнете: започне ли да ви изучава с горещите си очи и да ви разпитва с проницателните си въпроси, вашата тайна е вече обречена.

Скорпионът има високи критерии и не завързва приятелство просто така. Неговите приятели трябва да отговарят на неговите изисквания. Той е наистина удивителна, нестандартна личност. Би могъл да седи в пияна компания и заедно с другите да подхвърля разгулни шеги от елизабетинската епоха, а след това да надмогне тая тъмна, неразгадана природа и да се превърне в изтънчен любовник като Робърт Браунинг. Какво друго може да иска жената от мъжкото същество? Аз поне не се сещам. Смирение и снизходителност? Неангажираност и предпазливост? Не сте справедлива. Нали от самото начало разбрахте, че тези качества му липсват.

По необясними причини понякога той може да бъде жесток и със садистично остроумие да ви описва пред приятелите си като свадлива дебелана. Такива са шегичките му. Колкото и да сте засегната, усмихнете се. Нали вече знаете, че Скорпионът се стреми да прикрива мотивите си и дори любовта е безсилна да спре този негов стремеж. По-скоро тя може да го засили. Той никога не разкрива истинските си чувства като влюбен до уши ученик. Имайте търпение, като останете сами той ще ви каже какво всъщност мисли.

Вие вече сте получили известна сигурност, след като работата е опряла до женитба, но ако преди да е надянал халката той ви поднесе някоя плутонова шега, ще ви наскърби до такава степен, че едва ли ще доловите хумора му. Но и в тоя случай не бързайте. Няма смисъл да му казвате, че ви иде да се хвърлите от някой мост заради грубата му самонадеяност и обидното му пренебрежение. Мъжът Скорпион ще ви отговори: „Ами давай, какво чакаш?\" Сигурно ще трябва да мине доста време, докато свикнете с нрава му, но накрая ще обръгнете. Ще ви наранява често, ако сте много чувствителна. Избягвайте да го питате какво мисли за новата ви рокля или прическа освен ако не сте готова да изпитате жилата на безсърдечната му оценка. Но поне ще знаете, че одобрението му е искрено, а не фалшиво и подкрепено с измамни ласкателства. За предпочитане е отвреме-навреме храбро да понесете някое откровено и отрезвяващо „Изглеждаш ужасно\" и да изпитате все пак задоволството от епизодичното, но искрено „Знаеш ли, ти наистина си красива\", отколкото да се задоволявате с диетичните и съмнителни възклицания от рода на „Да, скъпа, прекрасно, сладурче\" или „Ммм, ти си самата прелест, гълъбче\", които можете да чуете от другите мъже. Мисля, че съм права. Все пак, вие решавате, вие сте си избрали да живеете със Скорпион.

Ако работата е стигнала до ревност, трябва да сте много, много предпазлива. Той може да изригне като Везувий, ако случайно, заради прашинка в окото, намигнете на някой мъж. Ако пък му дадете основателен повод за съмнение, то вие наистина сте много смела жена. Що се отнася до вашата собствена ревност, по-добре я напъхайте в куфара си и завъртете ключето. И да го залеете с гневните си сълзи, и да го обвинявате, безсмислено е. Както и да се държи с вас, имате само един изход - да си казвате: „Той ме обича и не би могъл да се откаже от любовта си заради някакво си сексуално увлечение. Всъщност, той е верен на дълбоката си връзка, а в случая само изпробва обаянието си.\" Повтаряйте си го непрекъснато. Особено преди лягане. Съперниците ви го намират за неудържимо привлекателен, но вие много добре знаете, че ако има човек, който е в състояние да устои на ласкателствата и съблазните, то това е само Скорпионът. Сега по-добре ли сте? Би трябвало, защото ви казвам истината.

По всяка вероятност той ще бъде строг баща. Да му мислят децата, ако се случат мързеливички или пък своенравни. Той ще ги възпита да уважават себе си и това, което имат. С баща Скорпион децата не биха могли да си изградят фалшиви представи за стойностите. Този баща Ще ги обича дълбоко и искрено, но няма да търпи глупости. Ще получават подкрепата му, когато имат нужда, но бързо ще разберат, че той би желал те сами да се справят с трудностите. Възможно е, ако му поискат пари на заем, той да им определи лихва, но това ще бъде за тяхно добро. Приживе може да остане неразбран заради тази своя приумица, но след смъртта му те непременно ще си спомнят урока му. Децата на много Скорпиони протестират против строгата дисциплина и властното му отношение към тях, особено в по-ранна възраст, но като пораснат, разбират, че са успели именно заради неговата здрава ръка. Няма друг баща, който да предаде на децата си повече уроци за истините на живота. Понякога ще им се струва, че е благодушен и забавен, но винаги ще помнят добре кой е господар в къщата. Ще се шегува с тях, ще им позволява много неща, но границата на позволеното ще бъде винаги много добре очертана и те ще знаят, че не бива да я нарушават. Може да не приемат властните му методи, но тайно ще се възхищават на мъжеството му и ще се опитват да му подражават, макар че понякога ще им бъде много трудно да преглътнат суровото му отношение. Чувствителното дете може да преживее стрес и да се затвори в себе си от страх пред гнева му. Тогава ще се наложи вие, майката, да напомните на бащата, че понякога добротата и нежността дават по-добри резултати от хладнокръвното диктаторство. Само че трябва да намерите най-тактичните и почтителни думи. Един Скорпион не може да позволи да му се налагат, особено пък жени. В никакъв случай! Той е мъжът, а вие - жената и ако сте го забравили, ще се наложи да съжалявате. Урокът му няма да закъснее. Но когато е разбрал, че съпругата му го разбира истински, Скорпионът е внимателен, нежен и състрадателен. Тогава той се отблагодарява с любов, за която другите жени само са чували и мечтали.

Ако помежду ви искрата е пламнала и той ви пожелае, съпротивата ви е излишна. Той така ще ви хипнотизира, че всякакви благоразумни аргументи ще се изпарят яко дим. Ще усетите неговия магнетизъм със сетивата си. Той сякаш е в състояние да ви премести без физически допир. Възможно е да преживеете изненада и да усетите, че ви възпламенява, ако сте прекалено чувствителна. Ако пък имате воля и търпение, ще почувствате хладината на мрамора. Само една смела жена може да литне с Орела, без да се удари в скалите. Той е способен да се извиси по-нагоре и от своя символ - звездата Антар от съзвездието Скорпион, а след това да се спусне стремглаво надолу, към земните си страсти. Дръжте се здраво за него, разтворете широко очи и ще видите хоризонти, недостъпни за погледа на страхливите. Погледнете натам, към онези високи дървета. Едва ли сте виждали през живота си такъв изгрев. И залезът също ще бъде прекрасен.


ЖЕНАТА СКОРПИОН

Жената Скорпион е красива по един завладяващ и загадъчен начин. От нея се излъчва магнетизъм, гордост и самоувереност. Но ако сте внимателни, ще забележите в нея разочарованието, че не се е родила мъж.

Вече усещам във въздуха напрежението от гнева на плутоновите жени, заради това, че разкривам тяхната тайна. Трудно бихте намерили дори една от тях, която да не се мисли за жена до мозъка на костите си и сигурно вече се удивлявате на твърденията ми. Вярно е, че тя е очарователна и съблазнителна. Но да не би да съм казала, че прилича на момче или че не държи да изглежда като всяка нормална жена? Въпросът е в това, че желанието й да прилича на мъж е подсъзнателно. Тя инстинктивно усеща, че колкото по-малко ограничения си налага, толкова по-големи възможности ще се разкриват пред нея. Но крие този свой стремеж.от самата себе си и никак няма да й се хареса, ако бъде разкрита.

Веднъж вече разбрала разликата между сините и розовите терлички, тя ще приеме, че трябва да носи розови, защото прекрасно умее да се нагажда към правилата на околния свят. Но розовото в никакъв случай не е нейният Цвят. Цветовете, които отговарят на нейната природа, са тъмнокестенявото или наситеночервеното, които далеч не са женски цветове. Ала тя е способна да ви убеди в противното, за което, естествено, заслужава уважението ни. Познавам една жена Скорпион, която великолепно се преструва на беззащитно пухкаво котенце. Така глезено мърка, че мъжете наистина я вземат за едно от най-женствените създания. И осъзнават грешката си, едва когато попаднат в капана й. Беззащитно, пухкаво котенце ли?

Жените Скорпиони се отнасят с презрение към всеки провал на жена, която е станала любима, жена и майка. Момичето Скорпион майсторски прикрива желанието си да властва и великолепно представя образа на жената, при това много по-изискано, отколкото го правят момичетата от други мъжки зодии като Овен, Лъв или Стрелец. Поне до сватбата тя няма грешка. Но веднага след като почисти конфетите от сватбеното си сако и продуха илюзиите в главата си, на нейния жених може да му се случи нещо неподозирано и изненадващо. Тя ще надмогне инстинкта си и ще позволи на съпруга си да й запали цигара (за разлика от марсовата жена) и ще го прикове с магическия поглед на екзотичните си очи. Тя знае, че така е много по-изискано, отколкото да бърка в кибрита и после да издуха дима от цигарата в лицето му. И много други неща знае жената Скорпион. Някоя друга би се хвърлила направо в обятията ви и би разгласила на целия свят връзката си с вас. Момичето на Ноември върви към вас бавно, загадъчно и ви докосва безмълвно с интимното си послание. Тези жени са еднакво съблазнителни с джинси, с маратонки или с брич за конна езда. Може би това се дължи на дрезгавия им глас. Знам една жена Скорпион, която така и не свали от главата си бейзболната си шапка, докато бъдещият й съпруг я ухажваше, и му говореше само за бухалки и топки. Въпреки това беше съблазнителна като Мата Хари и успя да го омагьоса. (Беше хипнотизиран човекът).

Възможно е да я предизвикате с интереса си, но не очаквайте да се разтопи от ухажването ви. Не очаквайте от нея премрежени ресници и сляпо обожание. Обикновено жените Скорпиони приличат на момчета с къси остри мигли. Не им се налага да рисуват загадъчните си очи, които безпогрешно четат вашите мисли. Друго момиче може да се разтопи, ако прошепнете нещо романтично в ушенцето му, но жената Скорпион само ще ви прониже с проницателен поглед, защото вече е разгадала същинските ви намерения. Няма смисъл да флиртувате с нея - тя е като рентгенов апарат. Ако не предлагате нищо сериозно, значи само й губите времето и я оскърбявате. А да оскърбявате момиче Скорпион не е най-умното нещо. Не е и достатъчно здравословно. Ако не се досещате за какво става дума, попитайте някой, който знае. Може и да ви полазят тръпки, ако чуете неговата история.

Жената Скорпион е фатално опасна и не се подвеждайте от плахата й усмивка, от нежното й кокетство и от ангелския й глас - обикновено зад тях тя крие голяма отмъстителна енергия. Астролозите добре знаят това. Но вие също трябва да бъдете наясно с тези неща, защото вие сте решили да я покорявате или пък на вас ви се налага да се защитавате от нея. А може би едното и другото едновременно.

Когато жената Скорпион изгуби контрола си над кипящите плутонови чувства, тя изпада в непозната за небесата ярост. Тази жена може да бъде надменна и високомерна, саркастична и хладна, а в следващия момент да се разгорещи до червено като печка. Тя може да бъде злобна в омразата си и страстна в любовта си. Способна е да крещи като побесняла горила и да гука като нежна гургулица. Едно трябва да запомните - тя никога не може да бъде вяла.

Жената Скорпион има една особена дарба, която смущава и от която могат да ви полазят тръпки. Това е някакъв странен вид черна магия, която тя владее до съвършенство, като истинска магьосница. Ако веднъж сте срещнали погледа й, шансът ви да се измъкнете е нищожен. Тя притежава мистично шесто чувство и това й дава възможност да разпознае бъдещия си спътник от пръв поглед като мигновено му предава това свое усещане. Имате две възможности - или да се предадете покорно пред нейния чар и да коленичите, или обезумели от страх Да потърсите спасение в бягство. Какво предпочитате?

Не бързайте да решавате. Може би ви предстои да разберете тайните на живота. Тя ги знае. Ще ги открие и пред вас. Всъщност, би трябвало да сте поласкан, че ви е удостоила със загадъчния си поглед. Жената Скорпион презира мъжката слабост. Тя предпочита дързостта и смелостта. Тя търси съпруг, на когото с удоволствие би се подчинила, ако той се отнася с уважение към нейната индивидуалност. Той трябва да е силен, мъжествен и по-впечатляващ от останалите мъже. Трябва да притежава висока интелигентност, която да подхожда на нейния остър ум и да предлага нещо повече от абстрактни философски игрословици в общуването с нея. Така че, напрегнете се и си сложете една горда усмивка. Всички около вас ще решат, че сте страхотен, щом сте успели да привлечете вниманието й. Мъжете, жените, всички. Помислете и ще видите, че това може да открие пред вас неподозирани перспективи. В сравнение с времето, преди да бъдете забелязан от нея, сега акциите ви ще се повишат рязко.

Мъжът, който е успял да спечели сърцето на жена Скорпион, може да счита себе си за необикновен, дори изключителен. Нейната любов към вас също няма да има равна на себе си и това може да се разглежда в няколко аспекта. При всички случаи вие ще бъдете човекът, към когото тя ще проявява най-голям интерес. Ако е типичен Скорпион, ще ви бъде предана докрай и ще се стреми непрекъснато да ви създава радост. Ако пък е трудно да ви се угоди, тя няма да се примири, а ще положи страстни усилия да ви извади от безразличието.

Сигурно забелязвате, че употребявам думата „страстни\". Известно е, че страстта на плутоновите жени е предмет на много невероятни слухове, разпространявани сред мъжете. Тези слухове са верни. В душата на тази жена кипят горещи страсти, макар че тя успешно ги крие с хладното си държане зад спокойния кадифен израз на лицето си. Мъжете свързват думата страст само с конкретни романтични преживявания. По този начин те подценяват жените Скорпион, защото плутонозото тълкуване на тази дума разкрива много по-широко съдържание. То ангажира чувствата й към всичко, до което тя се докосва. Жената Скорпион никога не може да бъде заинтригувана просто така, донякъде. Тя е неспособна да бъде безразлична или безучастна. Тя не може просто да одобри или да не одобри, било то пиеса, книга, религия или човек. Тя или гневно отхвърля, или възторжено превъзнася. Ако в нея не пламне една от тези две страсти, обсъждането на нещото, каквото и да е то, става безпредметно. А по ведрия израз на лицето й, който се появява след всеки малък или голям ядрен взрив, ние ще разберем, че тя е останала незасегната от емоционалните бури. Нейната ярост е затихнала, лицето й отново е придобило кадифената ст.* мекота й ще ви бъде много трудно да убедите тъщата си, че именно дъщеря й е потрошила чиниите и е изпокъсала пердетата. Някои могат да помислят, че вие нарочно злепоставяте жена си. Как така? Как можете да обвинявате това кротко и очарователно момиче? Засрамете се! Моите съчувствия (ако ви топлят).

Тази жена има толкова прекрасни добродетели, че е съвсем нормално и пороците й да бъдат също така ярки. Но вие мислете за добродетелите й. Добре, добре, мислете за добродетелите й, след като цицината на главата ви спадне.

Мракът и сенките я привличат магнетично, така че отначало тя може да ви заприлича на съблазнителен забранен плод. Странният й самовглъбен поглед засилва това ваше усещане. Желанието да проникне в тайните на битието кара момичето Скорпион понякога да навлиза в опасни води и тъй като не изпитва никакъв страх (ще я обладават неясни страхове, само ако Луната в рождения й хороскоп е ранена), любопитството може да я завлече в зло-кобни въртопи. Но тя непременно ще изплува при всяко следващо откритие и ще бъде още по-силна, още по-чиста. Плутон ще я накаже с чувство за вина и тя горчиво ще се разкайва, ако е допуснала да полепне тиня по нея, но въпреки това силният й характер ще й помогне да се извиси като феникс от пепелта на своите приключения. В есето на Халил Джубран „Пророкът\" на въпрос за Доброто и Злото Пророкът отговаря: „Мога да ви говоря за доброто във вас, ала за злото - не. Понеже що е злото, ако не Добро, измъчено до смърт от глад и жажда? Истина ви казвам, когато доброто във вас изгладнее, то дири храна и в най-тъмните пещери, а когато изжаднее, пие даже от мъртвата вода.\"

Ето го съвършеното описание на Скорпиона. Тя е опознала милион човешки слабости, впускала се е в безброй всевъзможни преживявания, за да разбере вкуса на познанието. Но по един удивителен начин след всичките си авантюри остава извън подозрение и продължава да превъзхожда другите жени. Тя умее да пази тайни. Странно е, че хората са склонни да доверяват именно на Скорпионите много свои тъмни постъпки, макар че на вратата им пише: „Частна собственост. Влизането забранено!\" Жената Скорпион обича да й се изповядат и никога не издава чуждата изповед дори пред вас. (Изключение може да има, когато в хороскопа й Меркурий е ранен). Не се опитвайте да научите личните й тайни. Тя е очертала своя личен периметър, който не може да бъде прекрачен, строго охранявани пространства в ума и душата си, където е недостъпно за чуждия поглед. Това не означава, че е прикрита, напротив, много често е жестоко пряма, но просто притежава мисли и чувства, които не би споделила с никого, даже с вас.

Тя е невероятно предана на оня, който е силен и почтен с нея, но няма да удостои даже с поглед слабоволни-те. Чувството за собствено достойнство я прави да изглежда надменна и самомнителна в отношенията си с хората. Донякъде е точно такава, защото нейната лична кастова система е по-строга от тази на жените Лъв и Козирог. Скорпионите по принцип са особено взискателни при избора на приятели. Те пазят до края на живота приятелството си с достойните, но без колебание отхвърлят всяка близост с празнодумците, с безхарактерните, с нищожествата. Жената Скорпион притежава невероятна упоритост и смелост - те са заложени в природата й, те й помагат, когато трябва да се пребори с изкушенията - от алкохола и наркотиците до жестоката отмъстителност и безизходното отчаяние, които я разрушават. Все някога тя изглежда ще се отдаде на някакъв окултизъм и сигурно ще се опита да проникне в древните тайнства и неизвестните светове. Скорпионите са склонни да извървят целия път от религиозния фанатизъм до крайния атеизъм. Жената Скорпион е в състояние да ви даде съпружеска любов и вярност без непременно да ви бъде съпруга. Тя е всеотдайна в чувствата си и не се интересува от клюките на съседите, ако поради независими от вас причини бракът ви е невъзможен. Нещо повече, връзката с жената Скорпион в подобна извънредна ситуация е много по-истинска и дълбока, отколкото блудкавото фалшиво съжителство в повечето законни бракове. Общественото лицемерие не може да попречи на тази жена да се стреми към слънцето. Тя не признава други правила, освен своите и нейното плутоново сърце е по-близо до клетвата „... докато смъртта ни раздели\", отколкото поне половината младоженки, които щастливо прошепват тези думи.

Жената Скорпион ще остави мъжа си да ръководи, въпреки своя характерен индивидуализъм. Тя няма да го засенчи със силата и енергията си, а ще впрегне всичките си умения, за да му помогне в осъществяването на стремленията му. Вашето бъдеще е особено важно за нея и тя ще бъде готова да се откаже от собствената си кариера, освен ако вече сте успели да я разочаровате или ако се налага да работи по финансови причини. Когато сте сами може здраво да ви атакува, но пред хората ще ви защитава безусловно. Тя няма да позволи някой да ви злепостави или да ви лъже. Онези, които си позволяват да го направят, ще предизвикат гнева й. Вашето щастие ще бъде най-важното нещо за нея. Тя търпеливо ще ви помага да постигнете желанията си, особено ако в рождения си хороскоп няма неблагоприятни аспекти над Слънцето или асцендента. Докато вие преследвате своята цел, тя няма да се оплаква, няма да нервничи, макар че може да се поозлоби, ако самите вие в даден момент се разколебаете. Тя е приела, че стремежите ви отговарят на възможностите ви. Ако се окаже, че е сбъркала, ще изпитате сарказма на нейните насмешки и обвинения, особено ако в хороскопа й има ранен Меркурий.

Домът на жената Скорпион обикновено блести от чистота, подреден е изискано и уютно. Храненето се извършва навреме, в семейството има ред. Ако се случи това Да не е точно така, значи има причина, която я измъчва и пречи да упражнява вродената си склонност към красота и порядък. За нея пролетното почистване не е тегоба, а нещо като разтоварване с веселба. Тя много обича да се РОВИ в килерите и чекмеджетата. Внимавайте като проветрява гардероба да не открие в износеното ви сако някаква компрометираща ви бележчица с мирис на парфюм. Тя си е по начало подозрителна, така че можете да си представите какво ще последва като открие доказателство за възможна изневяра. Нали можете да си представите облачната гъба след ядрения взрив - нещо такова би могло да се разрази пред очите ви. Вие, дори и да имате повод, избягвайте да я подозирате. Безсмислено е. Тя никога не разголва чувствата си. Това ви кара да правите какви ли не догадки. Преглътнете ги заедно с оная буца в гърлото ви. Нейният свят е недостъпен като онова шкафче или чекмедже, което тя неизменно заключва още от детските си години. Откажете се, не човъркайте, все едно няма да постигнете нищо. Знам, че не е честно. Тя също знае. Но това не променя нещата. Това е положението. Или се примирявайте, или я напуснете. Но ми се струва, че ще се примирите и ще я приемете такава, каквато е. Не е възможно да я напуснете. Дори заради това, че ще ви преследва цял живот. За предпочитане е да се приспособите към нея, отколкото да ви преследват кошмарите след като избягате. Помнете, че на практика никой не е успял да избяга от Скорпиона. Не сте го знаели? Онези, които са се опитвали, могат да ви разкажат това онова. Едно е истина, имате много специална жена.

Тя обича сигурността на домашното огнище, но е готова да се засели заедно с вас на ново място, ако така трябва заради кариерата ви и няма да ви натяква, че сте я откъснали от корена й. Няма по-добра съпруга за един военен или моряк от нея, а за един политик тя е истинско съкровище. Тя е в състояние да разгадае всеки човек и да разкрие всяка измама. Тя най-точно може да ви посъветва на кого да вярвате и от кого да се пазите. С подобни способности се отличава и съпругата Риба, но тя е твърде деликатна, ако трябва да критикува, и доста лековато прощава чуждите недостатъци. За разлика от жената Скорпион. При нея проблемът е да сдържа езика си и да не повишава прекомерно тона на безмилостните си преценки.

По отношение на семейния бюджет от нея може да се очаква всичко. Може да цепи на две стотинката, да бъде пословична спестовница, и изведнъж да се отдаде на невероятно разточителство. Едно е безспорно: тя изпитва удоволствие от парите независимо от това дали ги е събирала с мъка или ги е разпиляла с лека ръка за луксозни вещи. Но никога няма да позволи парите да я компрометират, защото държи на името си. В името на това да останете господар на себе си или да си създадете възможност за кариера в бъдеще тя ще се съгласи да печелите и по-малко. Жената Скорпион обича властта и е готова на много лишения заради нея. Тя ще е доволна, ако вие притежавате власт, защото Плутон й внушава да живее заради вас и чрез вас, ако разбира се вижда в това някакъв смисъл. И все пак трябва да помните, че способността й на жертви и лишения в името на целта не е достатъчно основание да я накара да приеме мизерията - нейната гордост не й позволява това. Ако е принудена прекалено дълго да живее в мизерия, ще започне да нервничи и да ви натяква. Възможни са два варианта - или да се опита да промени нещата към по-добро, или постепенно да потъне в мрачния свят на Сивия гущер, който уж се забавлява с бедността, но всъщност е дълбоко огорчен от нея.

Самата тя обича да се налага, но не позволява да се разпореждат с нея. Мъжът и жената Скорпион имат една обща неприятна черта - те отказват да се съобразяват с чуждата гледна точка, когато става дума за чувства. Трябва да мине много време в мъчителен самоанализ, за да се появи в нея нещо като смирение. Възможно е нейният характерен интерес към другия пол, пък бил той и платоничен, да предизвика у вас не по-малка ревност, отколкото е нейната към вас в подобни случаи. Когато сте на гости, ще я видите да омайва мъжете наоколо, а вие ще стоите встрани безучастен, докато тя изпробва хипнотизаторските си способности. Тези случаи рядко имат сериозни последствия, но понякога ще ви се наложи да изпаднете в неловко положение. Е, някой път може и до скандал да се стигне. Запомнете добре, че в желанието си да получи реванш тази жена се самонавива и побеждава в почти всяко стълкновение. Последната дума винаги е нейна. Ако си позволите да я излъжете, тя ще ви излъже два пъти. Ако някоя сутрин, поради случайно спречкване забравите да я целунете преди тръгване, няма да остане незабелязано - цял месец след това тя може да ви обръща гръб в леглото. Ако позволите на майка си да й направи забележка за някое ястие, жена ви седмици след това няма да я покани на обяд. Обаче тя бързо ще ви прости, ако се увери, че сте я обидили неволно и не сте искали да я нараните. При нея чувството за справедливост е толкова развито, колкото и отмъстителността й. Някои са склонни да забравят това. Тя помни всичко добро, което сте й направили, и се отплаща двойно за него.

Любовта й към децата ви не е показно демонстративна, но малките усещат нейната всеотдайност и се чувстват спокойни и защитени. Майката Скорпион в никакъв случай няма да позволи способностите на нейните деца да останат незабелязани. Тя ще подтиква децата си, ще отделя колкото трябва време, но ще им внушава по-високи цели и ще им помага да ги постигнат. Когато дойде времето на емоционалните им проблеми, тя ще бъде отзивчива и полезна за тях, защото познава добре човешката природа и ще бъде техен мъдър съветник. Ще ги подготви за всички трудности и ще ги научи да ги посрещат решително като нея. Но има една голяма опасност - тя е склонна да не забелязва недостатъците на своите деца и това може да доведе до големи неприятности, ако не бъде осъзнато навреме. Ако пък си въобрази, че някой заплашва щастието на децата й, тя ще го срази, независимо от това кой е той, дори и да става въпрос за вас. И ако сметне, че вашата строгост към децата е прекалена, ще й бъде много трудно да я приеме.

Страстта към живота у жената Скорпион е толкова необуздана, че понякога тя е способна да ви удави в нея. Но пък в една истинска житейска буря тя ще превърне хладнокръвието си, трезвия си разум и желязната си непоклатимост в спасителен сал за вас. Нейната магия действа тайно и по един необясним начин, но проницателните й очи ще ви гледат винаги честно, дори когато поведението й е необяснимо за вас. Вярно е, че е малко опасна, но пък за сметка на това е наистина завладяваща. Нека другите мъже се занимават с лекомислените момиченца. Вие сте приели въздействието и тайнствената сила на една вълшебница, която прави само добро кафе и никога не прегаря филийките. (Или почти никога). Когато изпиете кафето си, дайте й чашата си, за да ви погледа. Тя може, стига да поиска. Вие сте изненадан. Нали ви казах, че има неща, които тя не споделя.


ДЕТЕТО СКОРПИОН

Колко са горди родителите от своето бебе Скорпион! И колко им е приятно да забележат, че в сравнение с другите бебета в родилното то прилича на малко завършено човече. По-спокойно е от тях и телцето му като че ли е по-здраво. Между другото, това е абсолютно вярно - дори най-дребните бебета Скорпион имат забележително силни тела. Това е в съответствие с изключително силния им дух.

Още като деца Скорпионите обичат да се борят с връстниците си и се стремят непременно да ги надвият. Те имат много положителни качества, но не може да се каже, че примирението е едно от тях. Дори когато се правят, че се предават, те всъщност отлагат схватката и търпеливо изчакват момента, когато ще я продължат на друг фронт, където имат по-големи шансове.

Щом стане ясно, че вашият щъркел ще долети през ноември или малко преди това, тичайте да купите една по-широка кошара. Ще разберете защо. Още като се върнете с бебето вкъщи може да ви се наложи да прекрачвате в нея, за да прочетете нещо или да се нахраните на спокойно и недостъпно място. Още в магазина можете да изпробвате дунапрененения дюшек и не обръщайте внимание на продавачката, която ще ви погледне с изумление, когато полегнете вътре и проверите дали е удобно. Ако една непозната ви е накарала да се притеснявате, какво остава за изпитателния поглед на вашето скорпионче? Още от момента, в който прогледне, то ще ви прикована с упоритите си очи и ще ви кара да изпълнявате капризите му като хипнотизирана. Ето го, кръстосало е крачета на пода, циври настойчиво, а вие се мятате безпомощна в стаята като животно в клетка. Внимание! Започнете още отсега да се закалявате, за да не капитулирате преждевременно пред това малко дяволче. А продавачката поставете на място с погледа си. Отишли сте там с парите си! Може да се държите малко особено, но това не е нейна работа. Купувачът сте вие. Следователно вие имате право. С малки промени тъкмо по този начин би трябвало да се държите и с малкия Скорпион, ако искате да се справите с него. Къщата е ваша. Вие решавате как да се държите с него и няма да позволите той да ви се налага. Вие сте майката. Вие нареждате кое как трябва да бъде. И като му говорите така, гледайте го сурово в очите, докато не сведе поглед. Задачата ви е тежка, но предизвикателството си струва. Непременно го подложете на безусловна дисциплина. Непрекъснато му внушавайте, че трябва да бъде внимателен с по-слабите, че трябва да приема достойно загубите, че трябва да запази уважение и да не изпитва злоба към онези, които са го засегнали. Докато го възпитавате, ще усетите върху себе си магнетичното му излъчване и ще бъдете изумена от острия му ум. Поощрявайте необикновената му храброст и честността му, но се постарайте да го предпазите от егоцентризма, който може да деформира и унищожи тези качества.

Две са посоките, които малкият Скорпион може да поеме - нагоре или надолу. В известен период може да ви се стори, че още преди да е проходил той се е отклонил по някоя тъмна странична пътека. Суетните, неуравновесените и мекушавите майки могат да се отчаят още в началото. Вие му забранявате да пипа даден предмет, а вашият още залитащ дребосък ви гледа на кръв. В такъв случай вие също го погледнете в очите - погледът ви трябва да е приветлив, но неотстьпчив. Няма да ви е лесно точно в този момент да бъдете приветлива, но трябва да го направите. Усмихнете му се, ако трябва през зъби, но изговорете твърдо и безусловно „не\". Победата ви може да бъде временна и най-вероятно битката ви ще бъде подновена, но вие вече сте му помогнали да направи една крачка по пътя, който води нагоре. Един ден той непременно ще ви погледне с възхищение и упоритостта, с която провеждате борбата с него, ще бъде възнаградена. Той приема уроци само от онези, които са по-силни от него. Запомнете това. Разбира се, засега той отдава победата ви на по-малкия си ръст и тайно в себе си вярва, че един ден ще ви победи. Но поне засега и поне докато сте по-висока от него, той ще се отнася с уважение към вас. Но пък и вашата мисия е до момента, в който той е достатъчно голям, за да тръшне на земята брат си или да се опъне на баща си в мъжката канадска борба. Ще ви бъде неимоверно трудно, но пък ще се гордеете, когато разберете, че сте отгледали един горд Орел, а не един отмъстителен Скорпион. Само не забравяйте - строгата дисциплина трябва да бъде придружавана от безрезервна обич и привързаност. В противен случай има опасност вашето дете да се превърне в един нещастен Сив гущер, самотен и мрачен, разкъсван от страхове и всевъзможни фобии.

Поведението на вашия Скорпион ще бъде естествено, ще говори точно и понякога саркастично, ще ви се струва, че е прям и открит, но това не означава, че не е дълбоко потаен. Той си запазва своите тайни и ще сбъркате, ако се опитате да проникнете в тях. По-добре му подарете едно метално сандъче с ключе, където той ще пази своите детски съкровища, или му отделете собствено чекмедже, до което никой друг вкъщи няма да има достъп. Специално пък момичето Скорпион може да ви поиска дневник с катинарче.

Такива са младите Скорпиони - те старателно крият своите тайни, но е напълно невъзможно от тях да се скрие каквото и да е било. Никаква тайна не може да се скрие от тях, дори и най-срамната за семейството. Те бързо ще разберат, че леля им има изкуствено чене, че вуйчо им фирка, а баща им крие плешивината си. Използвайте ги, ако търсите изгубени чорапи, ключове, портфейли - те са факири в тая работа. Надарени са с детективски нюх, притежават невероятна прозорливост и желязна логика, за да дешифрират всяка загадка.

Малките Скорпиони издържат на болка по един удивителен начин. Няма да пролеят сълза, дори ако се наложи да зашият раната им без упойка. И както можете вече да се досетите, те са необикновено умни за възрастта си. Някой път тяхната страхотна съобразителност ще ви помогне да избегнете фатална катастрофа. На отчаяния от безпаричието баща може да му се случи нещо необяснимо на пръв поглед - да се озове в горещата успокояваща го прегръдка на дребосъка, който си няма хабер от парични проблеми. Но детето инстинктивно усеща, че неговият баща е поставен на колене и по своеобразен начин иска да му покаже, че е с него, че ще му помогне да победи нещастието. Нещо подобно може да стане и с майката, ако я мъчи нещо или е болна - тогава тя внезапно може да получи една безценна милувка от своето мъниче, което по свой начин е доловило, че тя има нужда от подкрепата му.

Децата Скорпиони са безкрайно предани към своите близки и приятели. Не така обаче стои въпросът с останалите. Ако някое лошо дете си позволи да счупи неговото дървено конче, детето Скорпион ще смачка пожарната му кола и велосипеда му. Освен това ще му фрасне един по носа, та да не настъпва втори път опашката на Скорпиона. По принцип е възможно да се попречи на подобни прояви и аз ви пожелавам да успеете. Кажете на своя син, че гневът на отмъщението винаги се обръща срещу самия отмъстител, че разправата с другия се превръща в разправа със самия себе си. Кажете му тези неща, но не си въобразявайте, че ще изпадне в разкаяние. Затова му купете един бумеранг-играчка и го накарайте да го хвърли. Той ще бъде доста изненадан, когато бумерангът го цапне по главата и това ще го накара поне донякъде да проумее съветите ви. Бъдете сигурни, че бумерангът няма да му хареса така, както биха му харесали микроскопът, книжката за фокусите или комплексът по химия. Подобни подаръци го правят искрено щастлив.

В училище ще си имат големи проблеми с него - дилемата ще бъде дали да го признаят за неформален лидер или да го обработват периодически с пръчката. Най-вероятно ще прибегнат до едното и другото. По правило момчетата и момичетата Скорпиони, благодарение на проницателния си ум, са особено силни в теоретичните науки. Както могат да бъдат отличници, така и могат да се нареждат сред най-големите кръшкачи и пакостници. Ще се научат да четат много бързо, ако им се случи да попаднат на опитни възпитатели. Те са възприемчиви деца.

Ако навреме го предпазите от лошите увлечения, вашето дете Скорпион може да стане първенец на целия випуск. Насърчавайте заниманията му със спорт, провокирайте ума му, насочете го към литературата, науката, медицината. В своите детски мечти детето се вижда конструктор на космически кораби, моряк, пожарникар, министър, естраден певец, спортист, дори президент. Благословете мечтите му. Избягвайте да му налагате своята представа за успешна кариера. Това е най-бързият начин да поеме пътя надолу и да се свлече в опасните житейски пътеки. Той много добре знае какво иска и вие трябва да уважавате волята му. Никога не нарушавайте обещанията си - той много държи на лоялността и твърдата дума.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост