СТРЕЛЕЦ 23 ноември - 21 декември

Goddess
Отличник
Мнения: 599
Регистриран: 22 фев 2009, 22:52
Местоположение: Враца

СТРЕЛЕЦ 23 ноември - 21 декември

Непрочетено мнение от Goddess » 22 сеп 2009, 21:50

Изображение

СТРЕЛЕЦ
23 ноември - 21 декември


КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ СТРЕЛЕЦА

Много по-лесно е да се открие представител на тази зодия, отколкото да се тикат дървени трупи по наклон. Ако отидете на някакво събиране, вгледайте се в ядрото на най-оживената групичка. Забелязахте ли онзи приятел, който стои съвсем щастливо и в същото време безнадеждно обърква конците? Оплескал е работата, но все още не знае. Щом разбере, изразът по лицето му ще се озадачи, а останалите около него ще го гледат на кръв.

Стрелецът ще се доближи към вас и приятелски усмихнат ще ви потупа по гърба. След това ще ви подметне нещо като: „Да не повярва човек, как успяваш да бъдеш толкова младолик на твоите години?\" или „Много добре изглеждаш с това поло! Трябва само с него да ходиш! Скрива ти двойната гуша.\" След едно такова весело начало той продължава да се усмихва приятелски, но на вас вече не ви е до усмивка. Стрелецът ще се нуждае от известно време, за да схване причината, поради която сте се намръщили и още повече време, за да си обясни реакцията ви. След това и той самият се впуска в обяснения. Така че не изпадайте в паника! Лошото тепърва предстои.

Нима все още не сте разбрали! Според него е страхотно да имаш вид на 25-годишен, когато всъщност си на 38 (което е с 6 години повече от истинската ви възраст). А що се отнася до двойната гуша, много хора на вашите години имали гънка в горната част на шията. Пък и вашата може да се забележи само отстрани. Нали разбирате, като си завъртите главата. Просто не бива да се снимате в профил. След като с най-големи подробности ви е разяснил грешките си и ви е възвърнал доброто самочувствие, той весело продължава по пътя, подсвирквайки си позната мелодия. Ако на следващата ви среща му се скарате, той ще изпита покруса и ще се озадачи. Няма смисъл да му се сърдите или да го корите. Злобата е напълно непознато чувство за Стрелеца. Той прави поразително искрените си забележки с абсолютна невинност. Не взема под внимание и факта, че опитът му да смекчи неволно нанесения удар обикновено води до ново оскърбление. Не бива да го съдите прекалено строго, той има добри намерения. Не че всъщност се нуждае от някакво съчувствие. Зад нетактичните обноски на Стрелеца се крият подвижен ум и високи нравствени принципи. С неповторимото си съчетание от духовитост, интелект и дръзка устременост той обикновено се нарежда сред победителите. И мъжете, и жените от тази зодия ви очароват най-вече с това, че не съзнават колко прекаляват с откровеността си. Те са напълно убедени, че са най-добрите дипломати на света. Винаги казват: „Какво говорите, за нищо на света не бих засегнал някого. В това отношение съм много предпазлив\" - на което най-искрено си вярват. Преструвките и лъжите в каквато и да било форма ги отвращават.

На външен вид лесно могат да се запомнят. Можете да ги познаете по големия, правилно оформен череп и високото и широко чело. Лицето им е открито, весело и дружелюбно, имат вид на общителни хора, а движенията им обикновено са бързи (срещат се и Стрелци, които се движат бавно и пресметливо). Често махат с ръце, което ги прави да изглеждат вдъхновени и енергични, но не особено грациозни. Един Стрелец може да се опита да покаже нещо чрез ръкомахане, при което да обърне кетчупа. Или пък устремно да крачи с високо вдигната глава и да се спъне в тротоара. В същия миг ще изпусне куфарчето и ще разпилее всичките си книжа на улицата.

Юпитеровите му очи блещукат и играят като на врабченце. Често просветват и грейват от добродушен смях. Хората от тази зодия са или високи и добре сложени, или яки и набити с ръст под средния. Високите приличат на расови коне или буйни жребци. Най-вече на младини доста от тях имат буен перчем, който пада над челото им като грива. Те го отхвърлят, като мятат глава назад или с бързо подсъзнателно движение -този навик могат да запазят и в зряла възраст, дори ако са с различна прическа или напълно плешиви.

По принцип Стрелците са много подвижни. Те не обичат да стоят на едно място. Стрелецът винаги се набива на очи ако не с друго, то поне с изявената си самоувереност и пренебрежение към установените форми на поведение. Той върви по начин, сякаш сериозно се е запътил нанякъде. Без да спира и без да се колебае (ако обаче има опозиция на асцендента, може и да забави походката).

Не се учудвайте, ако при първата ви среща със Стрелеца той е яхнал кон или разхожда кучето си. Обожава животните. Франк Синатра, който е от зодия Стрелец, веднъж заповядал на шофьора си да спре, щом видял ранено куче на улицата. Той бил тръгнал за репетиции в телевизията, но музикантите, режисьорите и снимачният екип трябвало да чакат, докато певецът грижовно отнесъл песа на ветеринарен лекар, получил уверение, че ще се оправи и междувременно открил собственика.

Ако обаче при раждането планетите са в неблагоприятни отношения, Стрелците изпитват голям страх от животни, но това рядко се среща. Обикновено тези хора не се боят от нищо. Типичните представители на зодията обичат рисковете в спорта, работата си и хобито си. Опасностите ги предизвикват и възбуждат. Те си падат по бързите скорости. Изпитват магнетично влечение към бързи коли, самолети или влакчета в лунапарк. Безумно смелите пилоти и изследователи са от тази зодия. Те са изключително доволни, ако са се измъкнали на косъм от някакво премеждие - без значение дали е физическо или емоционално. Това ги въодушевява. Склонни са на всякакви рискове (освен ако тази юпитерова смелост не е разколебана под влиянието на по-кротък асцендент).

Прословутата прямота на Стрелеца се различава от прекалената откровеност на Скорпиона. Скорпионът говори истината и независимо, че знае какви ще бъдат последствията от това, никога не прави компромиси. Стрелецът казва нещата под влияние на прямата си натура, но изобщо не си дава сметка за последиците. Скорпионът не чувства угризения, задето е наранил събеседника си. За него истината е най-важна и ако не можеш да я понесеш, по-добре не задавай въпроси. Стрелецът обаче е стреснат и покрусен от собствената си нетактичност, след като разбере, че ви е засегнал. И това е направо трогателно, ако вече не си се вбесил.

Той мигновено изказва на глас онова, което чувства или мисли. Хората от тази зодия са откровени и искрени като шестгодишно хлапе. Има една стара пословица: „Ако искаш да чуеш истината, обърни се към дете.\" Тя може да се перефразира по следния начин: „Ако искаш да чуеш истината, обърни се към Стрелец.\"

В издателския бизнес в Ню Йорк има една жена, за която казват същото: „Ако искаш да чуеш истината, обърни се към Кей - ако разбира се си в състояние да понесеш тази истина.\" Освен че е типичен Стрелец, в хороскопа на Кей има допълнително влияние на Юпитер. Може да се каже, че е юпитерово момиче и половина. Тя притежава типичната за тази зодия сърдечност и щедрост и много верни и предани приятели. Задължително е да й са верни и предани, за да превъзмогват инциденти като онзи отпреди три години, когато тя реши да облече изцяло секретарката си за зимата. Момичето бе останало без средства, след като наскоро бе преживяло финансов крах, и бе трогнато до сълзи. Много хора й съчувстваха, но само Кей й предложи конкретна помощ. В подобни случаи на Стрелеца винаги може да се разчита.

В един хубав ден през есента двете се запътили към един скъп магазин за конфекция на Пето Авеню, развълнувани от предстоящото женско удоволствие... докато не влезли в асансьора. Най-внезапно дамата от зодия Стрелец изгледала момичето от глава до пети и категорично и гръмогласно заявила: „Я дай да ходим направо на щанда за дебели.\"

Горкото момиче онемяло. Нейният годеник постоянно твърдял, че е приятно закръглена. И сега в един типичен за Стрелеца спонтанен и болезнен миг на откровение се превърнала в тромава дебелана. И днес това момиче продължава да си спомня как всички в асансьора я изгледали с любопитство, докато тя дълбоко в себе си започнала да се съмнява дали годеникът й не я намира отблъскваща. Добрата Кей обаче успяла да оправи нещата. След като забелязала смущението на момичето, тя се пошегувала, за да я развесели: „Ако и там не намерим нищо, което да ти стане, ще минем и през щанда за палатки.\" И избухнала в смях от собственото си остроумие. Същото направили и останалите хора в асансьора.

След тази щедрост и сърдечност, която проявила към секретарката си, Кей повдигнала духа и на своя началник-издател, който в продължение на една година не бивало да употребява алкохол поради лекарска забрана. Цяла година - ни повече, ни по-малко. И нито капка. Човекът почувствал гордост от силната си воля, като спазвал стриктно режима цели дванадесет месеца. Току-що завърналата се от Европа Кей обаче му направила типичен за зодията си комплимент. „Що се отнася до твоето пиене, започнала тя, а той се усмихнал в очакване - чувам, че се опитваш да станеш трезвеник.\" Опитвал се?! След цяла година пълно въздържание?! Опитвал се? Шефът й едва успял да запази самообладание, но тя продължила: „Навярно знаеш, че утре вечер ще има прием по случай книгата на Джо. Все се каня да те предупредя, но не мога да те сваря насаме.\" За какво ли да го предупреждава? След тази нова заплаха началникът съвсем забравил огорчението си, а тя продължила: „Всички се надявахме... Малко ми е неудобно... Всички се надявахме, че няма да провалиш събирането.\" Тук вече издателят онемял. Той не бил от зодия Стрелец.

„Исках да ти кажа, че много разчитаме да не провалиш вечерта, като се нацупиш заради пиенето. Джо обича мартини, а книгата му получи награда на критиката. Ако започнеш да се държиш като жертва на сухия режим и да разваляш настроението на хората само заради твоята ужасна болест, ще помрачиш празненството. Я ми кажи мога ли да се заразя, ако седя с теб в едно помещение?\"

Шефът по някакъв начин продумал, че за нея няма опасност, след което успял да позакърпи накърнената си гордост и припомнил, че самият той е давал приеми за писатели като Една Фърбър и Ърнест Хемингуей, и че всичко било наред. „Винаги са ми казвали - промълвил той с леден тон, - че обноските ми са безупречни.\" Дамата с охота се съгласила с него, въпреки че не забелязала прединфарктното му състояние. „Без съмнение си чудесен домакин. Никой от издателските среди не е в състояние да си го обясни.\" На човека му секнал дъхът, но успял да попита: „Какво да си обясни?\" И веднага получил откровен отговор: „Как е възможно да си такъв прекрасен домакин и в същото време толкова непоносим гост. Твоите приеми са чудесни, но ако отидеш на други събирания, винаги от нещо си недоволен. Странно е наистина.\"

В следващия момент тя успяла да забележи и друго странно нещо. Лицето на нейния началник, което вече придобило морав цвят. Тя на мига се разкаяла и с цялата си дружелюбност поднесла извиненията си: „Дано да не съм изтърсила нещо нередно! Всъщност няма значение как ще се държиш. Джо много те харесва. Днес тъкмо разправяше колко бил доволен, че се ориентирал към нашето издателство, въпреки че неговият посредник изразил несъгласие. Джо не може да разбере защо говорят такива неща за теб. Казах му, че хората просто ти завиждат. Ти май не се чувстваш добре. Сигурен ли си, че лекарят ти е добър?\" (Появиха се слухове, че след този разговор шефът на Кей окончателно се отказал от сухия режим.) А що се отнася до Кей от зодия Стрелец, тя продължава да работи в същото издателство и вдъхновено помага на млади автори да превъзмогнат притесненията си. Дали началникът й я уволнил? Едва ли би посмял. Както ви споменах, нея всички я обичат.

Малко хора могат да изпитват продължителна неприязън към Стрелеца, защото е ясно, че той не е злонамерен. По всяко време и навсякъде може да срещнете този симпатичен, сърдечен и интелигентен идеалист. Ще го видите в неделя вечер на телевизионния екран как без да се смущава стряска с откровеността си поканените в предаването му знаменитости. Може да бъде и таксиметровият ви шофьор в някоя сутрин, който весело ви разяснява защо не обича стиснати клиенти. Или пък сервитьор в ресторанта в петък вечер, който искрено ще ви посъветва да не си поръчвате стриди, тъй като са попреминали.

Повечето Стрелци с цялото си сърце се опитват да ви ободрят. Поне такова е намерението им, макар и резултатът понякога да не му съответства. Веднъж имах един мениджър от зодия Стрелец, който се опитваше да ми повдигне самочувствието и казваше колко добре ми изглежда косата, когато не съм я мила или навивала повече от седмица. Все пак той продължава да бъде мой добър приятел, така че е безполезно да му се ядосвам. Освен това Стрелците от време на време правят такива изказвания, че ви карат да се чувствате на седмото небе и замазват всички гафове, които са правили. Ако сте имали време да анализирате гледните им точки, ще откриете, че могат да дават много мъдри съвети. Това е огнен знак, затова повечето от тях са екстровертни, разговорливи и контактни. Малцина са болезнено срамежливи и плахи, но и те бликат от оригинални идеи и са не по-малко не-тактични от останалите. В действителност точно тихите, срамежливи и затворени Стрелци имат най-големите мечти и най-високите цели. Независимо дали е екстроверт или интроверт, Стрелецът е предприемчив по характер. Онези малцината, които не говорят много, може да измислят нещо забележително, с което да изумят нищо не-подозиращия свят. Неговият ум работи, дори когато езикът му си почива, и затова трябва да запомните, че белезите на зодията му винаги присъстват в характера му, макар и понякога да са под повърхността. В противен случай можете да се заблудите и да не се окажете подготвен за следващия му изненадващ ход.

През по-голямата част от времето типичният Стрелец е весел и общителен, но настроението му може, да се променя като траекторията на космическа ракета, ако започнат да злоупотребяват с вродената му дружелюбност или да се опитват да фамилиарничат. Общо явление за представителите на тази зодия също така е неподчинението на авторитарността и застоя. Стрелецът никога няма да избяга от битка или да извика за помощ. Жените могат да променят типичната за тях приятна предразположеност и да излеят неочакван поток от ругатни, с които да поставят виновниците на мястото им. Мъжете пък действат с юмруци или използват презрението си като оръжие. Грубиянът, който е предизвикал юпитеровата добронамереност, често се оказва проснат по гръб, чудейки се какъв ли трактор го е прегазил.

Буйните юпитерови хора не могат да понасят да бъдат обвинявани в безчестие. Някакво несправедливо обвинение или намек относно неговата честност веднага предизвиква основателното му възмущение, но след бурни гневни изблици типичният представител на тази зодия ще почувства угризения и ще се опита да поправи нещата. Той ще ви посини окото и ще ви прати в болница, но на другия ден вероятно ще ви обсипе с цветя и съчувствие. Обикновено Стрелецът първо говори и действа, а след това мисли за последствията.

Много хора от тази зодия обожават сцената и както никой друг обичат да излизат на бис пред въодушевената публика. Те ще си издерат гърлото от пеене и ще си изтъркат обувките от танци, само заради насладата от изпълнението. Шоубизнесът е пълен със Стрелци.

Юпитеровите мъже и жени носят в себе си силно религиозна нотка, особено на младини. Те живо се интересуват от нещата, свързани с църквата, но с напредването на възрастта им е възможно да преосмислят отношението си към догмата и предишната си вяра, за да усъвършенстват ценностната си система. В почти всички случаи Стрелецът внимателно си подбира куфарите. Той обожава да пътува и постоянно си пази един приготвен за път поостарял куфар.

Винаги се забелязва нещо детско у типичния наивен, смел и оптимист по природа Стрелец. Той не иска да възприеме живота на сериозно, въпреки че в зряла възраст може да прояви високо чувство за отговорност. За отбелязване е обаче, че такива хора не изпитват щастие, ако поемат бремето на отговорността. Стрелецът таи ненавист срещу ограничения, затворен живот, която може да ги доведе и до болестно състояние. Ако успее да превъзмогне тази опасност и да преодолее безумния разход на енергия, може да доживее до дълбока старост. Повечето Стрелци успяват да запазят способностите си и да ги усъвършенстват с напредването на възрастта. При тях почти липсват случаи на старческо слабоумие.

Слабите места на Стрелците са тазът, белите дробове, черният дроб, ръцете, раменете, червата и стъпалата. Любовта им към спорта и игрите на открито може да им причини контузии поради прекомерно претоварване. Ако се наложи да постъпят в болница, не се задържат повече от няколко дни. Те неохотно отстъпват пред болестите и обикновено оздравяват учудващо бързо. Животът рядко може да сломи тези хора. Те са твърдо уверени, че утрешният ден ще бъде по-добър от вчерашния и че днес животът е доста интересен. Лошото им настроение изчезва още преди облаците да успеят да помрачат слънцето.

Всеки Стрелец притежава определена склонност към хазарта, освен ако в рождения му хороскоп няма влияние, което го кара да бъде предпазлив и консервативен. Малко са представителите на тази зодия, които биха устояли на изкушението да заложат няколко банкноти. Ако при раждането на Стрелеца планетите са в неблагоприятно разположение, той може да пропилее цяло състояние или да заложи сумата за месечния наем на любимия си кон. Лас Вегас привлича неимоверно хората от тази зодия. Същото влечение изпитват и към борсата и спекулативните игри с недвижими имоти. За щастие повечето успяват да обуздаят страстта си към хазарта, което не им пречи да заложат по няколко долара на покер или да си купят лотариен билет.

И по-плахите, и по-енергичните представители на зодията винаги са готови да рискуват в името на любовта. Те безразсъдно се впускат в романтични любовни увлечения, но често се отдръпват, ако стане дума за брак. Мислят внимателно по въпроса и правят решителна стъпка, която обаче се оказва погрешна. Стрелецът проявява възхитителна топлота в любовните си връзки, но не е лесно да бъде хванат под чехъл. Негов символ е кентавърът и това му дава предимство в игрите на гоненица, ако разбира се не се препъне по своя вина.

Едни от най-неприятните качества на Стрелците са тяхната избухливост, непредпазливост в яденето и пиенето, която може да предизвика затлъстяване или пристрастеност към алкохола. Не на последно място прекомерният сарказъм и ексцентричност, примесени с великолепните им умствени способности, както и тяхната неспособност да пазят тайна. Тези недостатъци обаче не са задължителни за всички. С типичната си решителност Стрелецът лесно може да ги преодолее. Той притежава способността да дава пари назаем, като ви освобождава от каквото и да било притеснение и дори от чувството, че трябва да му ги върнете (освен в случаите, когато има скъперническото влияние на Луната). Домакинята, покровителствана от Юпитер, ще осинови бездомно сираче, ще подслони изгубено животно и винаги ще покани неочаквания гост на трапезата си.

Стрелците са склонни да залитат по малко. Те всеотдайно следват някаква велика кауза, вярвайки, че добрите вероятности ще са повече от лошите. Вяра, продиктувана от невероятното им въображение и прогресивно мислене. Тези хора винаги успяват да подкрепят възгледите си с разумни доводи, като понякога разбиват опонентите си с опустошителна сатира, но все пак по някакъв начин съумяват да се издигнат над кавгата. Независимо от това са винаги готови да избухнат, ако някой несправедливо обвини мечтите или стремежите, на които са подвластни. Стрелецът е опасен противник, защото знае как да се прицели и да улучи жертвата си. Стрелите му рядко пропускат целта. Техните върхове са напоени с духовитост и находчивост и могат да пробият и най-здравата броня.

Въпреки че много от родените през декември са наистина забавни, интересно е, че когато разказват някакъв виц, пропускат поантата и по този начин развалят ефекта. Всички се засмиват на очебийната грешка. Стрелецът е убеден, че причината за смеха е великолепното му чувство за хумор. Може да се получи доста комична ситуация.

Мъжете или жените от тази зодия на моменти се държат безцеремонно, друг път - нескопосно, което може да създаде впечатление, че не са особено умни или че са свити. Наистина има и такива, които се усамотяват, но това само увеличава вероятността тяхната интелигентност да прерасне в гениалност.

Стрелците притежават невероятна памет и знаят какво са казали и къде са били на 14 април 1939 г. или пък помнят и най-малките подробности от филми и книги, но въпреки това могат да забравят къде са си оставили палтото. Повечето от тях постоянно си губят ръкавиците, ключовете от колата и портфейлите. Някои хора дори не особено любезно твърдят, че Стрелците биха забравили и главите си някъде, ако не им са закрепени на вратовете.

Стрелецът не умее да лъже. Никой няма да му повярва. Не му е присъщо да мами хората и понечи ли да го направи, неизбежно ще бъде разкрит. В негова полза е да следва истината, каквито и да са последствията. Едва ли би се отървал от възмездие при опита му за измама, освен ако изгряващият му знак не е Скорпион. Познавам един Стрелец с асцендент Скорпион, което го прави добър шахматист. Подобри случаи са изключение, но все пак се срещат.

Дълбоко в себе си Стрелецът е убеден, че животът е един цирк, а самият той е клоун, премятащ се през огнени обръчи и облечен в светлосин костюм. Лицето му е изписано с ярки бои, а очите му светят от наслада и любопитство. Музиката звучи в кресчендо, той се спъва и пада, след което изпълнява съвършено салто на гърба на препускащо пони. Носи три тюркоазени пръстена на ръцете си, а на краката му са привързани звънчета, които звънтят като църковни камбани. Стрелецът щастливо надува лъвска тръба, изработена от ковък метал. Енергичен или кротък, този идеалист-добряк е весел като пойна птичка. Смело закичва едър карамфил на голямото си сърце и се прицелва със своя лък към небето. Той стреля по-високо, отколкото човек може да погледне - някъде над звездите, към мястото, където се раждат всички мечти.


МЪЖЪТ СТРЕЛЕЦ

Нямам намерение да ви обезсърчавам, но мъжът Стрелец има един странен навик. Той се мята на голям, бял кон, препуска по улиците, размахва сабя и защитава каузи. Притежава и друга чудата привичка. Премята се през глава като клоун, смесва се със слоновете и уродливите брадати жени в цирка и щастливо загребва бонбони с шепите си.

Той може и да бъде заловен. Първо обаче трябва да го смъкнете от коня му, да го отведете далеч от слоновете и да прогоните брадатите жени. Каузите и цирковите арени не оставят много време за семеен живот, камо ли за такива сантименталности като държане на ръцете.

Вече имате едно предимство. Толкова много Стрелци препускат или се мятат през глава, че разполагате с богат избор. Идеалистичният ентусиазъм и любопитството на Стрелеца са заразителни, но и лесно излизат извън контрол. Например могат да ви хвърлят във въздуха и после да забравят да ви хванат.

Около него почти винаги е оживено и това е поредното препятствие. Ще трябва да си пробивате път през навалицата, за да го доближите. Не изпадайте в униние, защото той е абсолютен оптимист и то до такава степен, че ако зложелатели му пратят по пощата кашон с конски изпражнения, той няма да се обиди. Ще си помисли, че са пропуснали да опаковат и самия кон. Подобен оптимизъм обаче е нож с две остриета, защото може да означава и сляпа вяра. А този мъж я притежава в изобилие. Иначе тази сляпа вяра е нещо много хубаво. Аз самата я изпитвам, тъй като съм огнена зодия. Но той може да стане толкова наивен и доверчив, че все по-дълбоко да затъва в блатото. А това много лесно може да стане когато бягаш с лък и стрела, загледан в някаква висока цел в небесата, за която никой дори не смее да си помисли.

Доверието е хубаво нещо, но сляпото доверие би препънало и състезателен кон. Всъщност Стрелецът не е непоправим мечтател. Мечтите му винаги са ръководени от неговия интелект, характерен за юпитеровите хора, както и от прекаленото му любопитство. Ако ги е проучил внимателно, тези мечти са едновременно невероятни и реални, въпреки че светът не е подготвен за тях. Ако Стрелецът реши, че може да ги осъществи, започва да ги оцветява с най-ярките багри на въображението си. Лошите хора обаче бързо обсебват подобни прогресивни идеи, а лоши хора - колкото щеш.

Богатото въображение може да доведе до провал или до разорение. Стрелецът обаче има щастлива звезда, която винаги го спасява. Този човек е надарен с такъв късмет, че чак е неприлично и противозаконно. Може да отиде на хълмовете, да се върне с пълна торба скални парчета и да се окаже, че те съдържат уран, а не злато, както се е надявал предварително. Ако се наведете и вземете лъскаво парченце от тротоара, ще видите, че е късче от станиол, но ако той го направи, ще се окаже, че е част от безценен Диамант.

След като е такъв късметлия, оптимизмът му е напълно обясним. Има моменти, когато камъкът си е камък и станиолът си е станиол, но типичният представител на тази зодия бързо преодолява подобни несполуки. Идентично е и положението му в любовта. В това отношение той е щастливец. А ако му се случи нещастие, бързо го забравя. Не понася безчестието и това горе-долу е единственото, което го възмущава, поради което има толкова много приятели и доброжелатели. Зад външната фасада на хората той търси дълбоки и истински ценности. Има и врагове, но те са по-малко в сравнение с другите зодии. Хората, засегнати от прекалено прямите му забележки, обикновено го ненавиждат и искат да го хванат за гушата, но скоро разбират, че в действията му липсва умисъл. Мъжете от тази зодия са нетактични и несъобразителни, но в никакъв случай не проявяват преднамерена жестокост.

Навярно вече сте усетили, че неговата реч е толкова директна, колкото и стрелата, която е символ на зодията. Ако говори отвратителни неща, ще му се размине при положение, че сте влюбена в него. Няма как да се обидите обаче, ако току-що се е запознал с вас, огледа ви с бляскав поглед и ви каже, че сте точно оня тип жена, който един мъж би си избрал за любовница. Ще се наканите да му ударите шамар, но той ще придобие миловиден момчешки вид и любезно ще ви обясни какво точно е имал предвид - по време на средновековието кралете се женели по сметка. Съпругите им били грозни и скучновати, но от добро потекло, докато любовниците им били умни и красиви и именно тях щели да изберат за жени, ако не били установените обществени норми. Той бил чел много на тази тема, тъй като проявявал интерес към въпросния период. Вие ще се поуспокоите и ще се почувствате поласкана и дори впечатлена. Колко мъже се интересуват от история просто ей така? Този човек може и да е гений. Имате шанс да станете съпруга на интелектуалец. Не. Любовница на интелектуалец. Работата ще отиде натам, че вече ще припадате по него и изобщо няма да ви мине през ума, че ако се бяхте поддали на предложението му в началото, защото това си е точно предложение, той на мига щеше да се възползва и да ви вкара в леглото.

Наистина не всяка жена би приела подобно обяснение на очебийните му намерения, но това е без значение. Жертвите на Стрелеца отначало се възмущават, след това им минава и стават близки приятели с него. Трябва да се досетите, че се намирате в опасност, с този на пръв поглед безобиден човек. С добродушната си усмивка той изобщо няма вид на разбойник, а по-скоро на лидер на момчешка банда. В любовта обаче в никакъв случай не е момче. Добре е да го имате пред вид, ако ви покани на екскурзия.

Мъжът Стрелец има повърхностно отношение към романтичните любовни връзки, но поне си го признава. След като се отърсите от обзелата ви сантименталност ще си припомните, че той е казал „любовница\", а не „съпруга\". Той не е крал. И сега не сме в средновековието. Стрелецът търси случайни и мимолетни връзки, които на моменти толкова зачестяват, че го избива на разврат. Понякога с авантюрите си може да засенчи и Скорпиона, а в това отношение никак не е лесно да засенчиш един Скорпион.

Отново да се върнем на неговата честност, което е по-безопасна тема. Ако сте имали нещастието да сте разбрали колко празни могат да бъдат мъжките клетви за вярност, ще приветствате неговата откровеност. Няма да ви стресне признанието му за броя на авантюрите му и за очакването му от предстоящата връзка. С цялото си съзнание той никога не би използвал лъжа, но е възможно да бъде въвлечен във флирт, който ще завърши с предложение (не от него, а от момичето). В този случай ще трябва да си плюе на петите, за да избегне брачния хомот. По начало си е малко тромав, та нищо чудно да се спъне и тя да си го прибере, преди да е избягал надалеч. Той ще се позамисли и противно на всякаква логика ще реши, че щом тя го привлича физически, ще го привлече и духовно или обратното. Ще склони да се ожени и ще посее семената на поредния, типичен за зодията развод. Мъжът, управляван от Юпитер, сякаш е лишен от здрав разум, когато се почувства емоционално обвързан.

Много често жените приемат погрешно отношението на Стрелеца и мислят връзката си за по-дълбока отколкото е всъщност. По тази причина на моменти изглежда, че той желае плътска авантюра, а на практика търси платоническа връзка или момиче за компания. По принцип би трябвало и в двата случая да е губещ, но той е роден под щастлива звезда и излиза на чисто от повечето заплетени ситуации. Наистина обича да флиртува, но не се стреми единствено към секса. Харесва разнообразието и пълноценното духовно общуване. Ако жената се заинати при положение, че той просто е търсил развлечение, ще се опита да го обърне на майтап. Тя обаче може и да не възприеме шегите му. (Не забравяйте, че типичният Стрелец се шегува не особено успешно.) Обвиняват повечето Стрелци, че флиртуват с всяко срещнато миловидно момиче - от дребничката вестникарка на ъгъла до някоя полицайка. Но нека сме наясно, че никой нормален мъж няма да се осмели да флиртува с полицайка, особено когато тя е на работа. Ето защо подобни подозрения спрямо Стрелеца са безпочвени и той се дразни от тях. Истината е, че чисто и просто се опитва да бъде дружелюбен.

Ако сте умна и не използвате главата си само за да я сушите със сешоара - а във ваш плюс е да сте такава, тъй като Стрелецът цени интелигентността у жената - вече трябва да сте разбрали как стоят нещата. Не го ревнувайте и не го подозирайте. Отпуснете малко клупа на въжето, ако искате в крайна сметка да го обесите на него. Не му задавайте въпроси, не плачете, не мърморете и не заплашвайте, че ще го напуснете. Дайте му пълна свобода и го оставете на мира. Това ще му подейства освежително. Ако имате същото отношение към живота като неговото и приемате хората такива каквито са, отговаряте на всичките му изисквания за жена. Ако проявявате откровеност един към друг, ще се радвате на удоволствието заедно да си вдигате хвърчилата. Не бива да се тревожите, че може да паднат на земята. Докато се носят из небесата изглеждат толкова красиви и свободни. Не е необходимо да му давате всичко, което поиска, за да го накарате да бъде ваш. Просто трябва да бъдете такава, каквато той желае. Стойте нащрек и го оставете да управлява енергията ви. Започнете да проявявате интерес към спорта. Ходете с него на палатка, като взимате и санбернара си. Бъдете мила, сърдечна и енергична, и не се опитвайте да го тикате в килера, за да му разправяте глупости. Накарайте го да разбере, че и той не може да ви притежава изцяло. Нека е наясно, че и вие имате свободен дух. Никога не поливайте с вода жарките му идеи и гледайте да си намирате работа, докато той изстрелва стрелите си по непостижими мишени. И така, в една прекрасна вечер той искрено ще ви признае, че вие сте всичко, което би искал да намери у една жена. Щом го изрече, можете да му отвърнете също толкова откровено, че и вие го харесвате, но е дошло време за решения. Кажете му, че го обичате и дори сте склонна да се ожените за него, стига да обещае, че няма да ограничава свободата ви. Ако ли не, просто нямате време да ходите повече на излети. Би било жалко, защото сякаш сте родени един за друг, но отдавна искате да узнаете какво значи да имаш деца. Майчинството е следващото хвърчило, което жадувате да вдигнете в небето. Нагласете работите така, че по време на тоя разговор да ви се обади някое старо гадже. Небрежно си уговорете среща в присъствието на вашия Стрелец. След като затворите телефона му се усмихнете и му кажете, че нямате нищо против да си останете добри приятели. След това го поканете на срещата, за да не седи сам, и работата е готова. (Не е нужно да ми благодарите).

След брака едва ли ще имате проблеми с роднините му. Много Стрелци проявяват скандално равнодушие към семейните връзки. Според тях кръвни роднини трябва да бъдат обичани само когато заслужават. Дори и когато са привързани към родители, братя и сестри, гледат да поддържат някаква дистанция. Ходят на гости и се държат сърдечно, но въобще не позволяват да им се бъркат в личния живот. Добре е да се погрижите и вашите близки да не се месят.

Винаги си дръжте куфара подготвен. Доста ще пътувате. Отново вземайте санбернара на излетите - не само за да придружава вас, а и вашия съпруг, който много обича животните. (Обяснете на кучето, че вече всичко е позволено и не трябва да стои на входа на палатката, за да ви пази). Желателно е постоянно да се занимавате с някаква работа и да го пускате да спи другаде когато пожелае. Не се съмнявайте в неговата честност. Ако се разгневи, той може да счупи някоя врата или да пробие дупка в стената. Само работа ще ви отвори. По-добре и за двамата ще бъде да не го обвинявате в непочтеност. Ако прегреши, със сигурност ще ви признае. В такива случаи ще имате достатъчно поводи да се ядосвате, така че не си хабете нервите с някакви негови въображаеми грехове. Бъдете готова да понесете неговата откритост и приемете думите му, че все още ви обича, без да се поддавате на слухове. Отнасяйте се практично към човешките чувства, така както и той го прави. С изненада ще установите колко силна любов може да вирее върху такава честна почва. Истината е в състояние да крепи постоянството във всяка една връзка.

Понякога ще трябва да приемате ролята на обикновена съпруга. Той е запален по спорта и ще иска от вас да гледате заедно всякакви големи състезания по телевизията. Ще ви води и на всякакви събирания, стига да поддържате приятната си външност, да сте забавна и контактна. Стрелците не понасят жени, които не се грижат за външния си вид и не умеят да общуват с хора. Той би бил щастлив, ако притежавате някакви по-особени дарби, така че не е зле да поработите върху себе си в една или друга посока. Трябва да четете много книги и да защитавате неговите; каузи, особено когато са загубени.

В известна степен той е екстравагантен и си пада по хазарта, поради което, ако е типичен представител на зодията си, ще прояви великодушие към склонността ви да харчите. Вероятно няма да има нищо против да работите и да си имате собствени пари. з

Едва ли ще ви се разминат болезнените критики, лишени от такт. Всъщност вече би трябвало да сте им свикнали. Не им обръщайте внимание. Така и така ще имате достатъчно работа да изглаждате отношенията с обидените му приятели. Не забравяйте, че единственото, което се очаква от вас, е да го разбирате. Сама го казахте онази вечер, когато ви се обясни в любов.

Той ще се радва повече на децата си чак щом поотраснат, тъй като пеленачетата и невръстните дечурлига някакси го объркват. Бащите Стрелци с удоволствие извеждат децата си на излети сред природата. Чувстват по-близки момчетата и дори участват в игрите им, но с момичета се държат много нежно. Малките го възприемат по-скоро като приятел, а не като родител. С възрастта им става все по-близък. Понякога може неговата откровеност да ги обърква, ако имат нужда от свои тайни. В това отношение децата са чувствителни и страдат от любопитството и прямотата му. Детските лудории го забавляват, а не го ядосват и толерантното му отношение помага на децата му да държат правилната посока. Може да бъде строг само ако излъжат. Само в подобни редки случаи малките ще изпитат недоволството му на гърба си. Вие от своя страна не бива да го пренебрегвате заради децата. Ако му се прииска да вдигнете хвърчилата си, зарежете пелените, извикайте детегледачка (само не майка си) и вървете с него.

Стрелецът разсъждава и със сърцето си, и със своя ум. Не винаги проявява здрав разум. Понякога е неразумно смел. Спъва се, пада, става и опитва наново. Вие обаче ще му прощавате всичко, защото той ще ви дари с един много скъп дар - честната си обич.


ЖЕНАТА СТРЕЛЕЦ

Тази жена не винаги ще ви каже това, което искате да чуете. Често бакенбардите ви ще настръхват от невероятните й, неоспорими изявления и неудобните й въпроси. Понякога обаче ще ви подхвърли нещо така приятно и ласкателно, че ще ви се прииска да запеете.

Мога да ви дам и пример. Мястото на действието е едно кафене. Току-що сте се осмелили да й признаете, че я обичате, но преди това тя ви поглежда с големите си невинни сини очи - може и кафяви, дискретни и спокойни - и изгаряща от любопитство ви пита: „Как се чувстваш толкова нисък? Това тревожи ли те?\" Докато си поемате въздух и правите всичко възможно да се опомните, тя продължава: „Изобщо не се притеснявай. Има толкова много ниски мъже. Например Наполеон.\" Не само че ви наранява, но ви и обижда. Точно преди да си тръгнете, убеден, че такава жена не заслужава кавалерско отношение, тя замечтано допълва: „Не обичам мъже като върлини. Ти си идеален. Когато влизахме, забелязах, че чудесно си пасваме на ръст.\"

Вие си сядате обратно и оставате. При това за дълго. Дружелюбното и откровено момиче от зодия Стрелец току-що ви е омагьосало с вродения си неподражаем чар. Винаги ще си бъде малко цапната в устата, защото приема света такъв какъвто е, дори когато го гледа през тези смешни очила с розови стъкла. Това е голяма дарба и тя трябва да й се признае. Не всеки може да прецени всяка една ситуация със силата на разумната логика и да запази вярата си, че нещата ще се променят към добро или пък да ги приеме такива каквито са.

Жената Стрелец може да ви засегне, като ви заяви, че би й се искало да печелите повече, но след това ще допълни: „Разбира се, многото пари правят човека егоист. Според мен е по-добре да си беден.\" Тази девойка никога няма да ви излъже. На моменти дори ще ви се иска да го направи. Ако разяждан от любопитство я попитате как прекарва вечерите си без вас, ще получите подробен и честен отчет за писмата до хубавото момче, което срещнала миналото лято, както и за няколкото отказани по телефона срещи. Може и да ви разкрие проблемите с безсънието си и за това как по време на дългите будни нощи си мисли дали не изпитва по-скоро приятелски чувства към вас, а не любов. Едва се сдържате да не й се разкрещите: „Защо, по дяволите, поне веднъж не ми спестиш истината? И аз имам достойнство.\" Избягвайте да й крещите толкова силно, защото може да я засегнете, а тя не е от най-кротките. Тези момичета са известни с бурните си пристъпи на гняв.

В повечето случаи тя предпочита да живее сама. Чувства се много независима, а и представителите на двата пола изпитват някакво странно безразличие към семейните връзки. Вероятно причината се крие в честите им пътувания - те не се задържат дълго вкъщи, за да опознаят по-добре близките си. Те почти не се спират на едно място, дори това пътуване да е до киното или до приятелката. Нямам намерение да ви плаша, но познавах една жена Стрелец, която до такава степен не осъзнаваше деликатните тънкости на семейните отношения, че покани нейния обожател, когото бе отблъснала, да дойде с нея и мъжа й на сватбеното им пътешествие. Изглеждал самотен. Пък и обещал да си поеме разноските. Защо я гледате така? Да не би да е направила нещо нередно?

От самото начало трябва да сте наясно с една подробност, ако искате връзката ви да укрепне. Когато искате от нея да стори нещо, просто я помолете. Не й го заръчвайте. На нея й е приятно да бъде закриляна, но не и командвана. В това отношение не прощава дори и на майка си. А какво остава за вас. Освен това ако майка й е Овен и не може да й се наложи, едва ли това ще успее да стори някой мъж. В характера й обаче се наблюдава едно странно противоречие. Тя мрази да я командват, особено пред хора, но когато иска да изпита твърдостта ви, трябва да бъдете железен. Тези жени мразят слаби и нерешителни мъже. Ако прекали с гнева, острия си език и заплахите си, дайте й да разбере, че можете да бъдете и груб. Кажете й нещо от рода: „Ако посмееш, ще ти счупя главата.\" Ако повярва, че сте сериозен, тя веднага ще омекне. Жената Стрелец не би се отрекла от своята индивидуалност само заради някой мъж, но от друга страна й е неприятно да се отнасят с нея като с момиченце.

До някаква степен тя може и да ви озадачи, но това е нищо в сравнение с онова, което причинява на себе си. Много момичета от тази зодия смесват приятелството с любовта. Ако сте старомоден по природа и предпочитате половинката ви да бъде плаха и смирена в интимните отношения, по-добре потърсете друга. Тази жена е дръзка и открита в контактите си с мъжете и не се занимава с глупави игри от рода на „Отгатни чувствата и мислите ми.\" Онова, което тя чувства и мисли, напълно съвпада с думите и постъпките й. Непринудената й откритост може Да предизвика недоразумения и дори бурни кавги, както и нараняване на чувствата, но при всички случаи духът й остава непоклатим. В тежки моменти тя вика на помощ юпитеровата си гордост и най-голямата й болка се превръща в безобидна смешка. Вътрешно може и да страда, но с такова чувство за хумор ще отговаря на въпроси на приятели по повод раздялата ви, че те ще сметнат връзката само за един мимолетен флирт. Не биха и предположили даже, че всяка нощ пролива сълзи в леглото и се чуди какво е казала, че да се стигне до такъв край. Вероятната причина е, че ви е забранила да дойдете в апартамента й, когато сте й звъннали от телефона пред дома й точно преди полунощ, защото в същия момент е водила разговор с един много разтревожен мъж. Всъщност този мъж е бил нейният зет, но тя е пропуснала да поясни това, тъй като типично за Стрелците е да пренебрегват най-важното. Защо все трябва да дава обяснения? (Стрелците буйно се гневят, когато тяхната честност е поставена под съмнение). Или пък сте се сдърпали, когато сте я попитали има ли нещо против сестричката ви да дойде с вас на кино, а тя троснато е отвърнала: „Надявам се, че няма постоянно да ни свети, когато се оженим.\" Въпреки че може искрено да харесва момиченцето, типичният за зодията страх от досадни роднини я е накарал да направи подобна забележка. Сега й е мъчно не само за вас, но и за сестра ви. За обяснения обаче е твърде късно, пък и едва ли някой ще я разбере.

Независимо, че разсъждава логично, тя не е в състояние да оцени тези тънкости в отношенията и на моменти възприема интимния си свят като някаква приказна планета, на която не се знае кога ще пламне огън, който може и да я опари. Тогава тази юпитерова девойка се отдава на хладния разум и вече не желае да приема сериозни връзки. Започва да флиртува наляво-надясно и си изгражда репутация на студена и безчувствена жена. Родената под огнен знак никога не може да бъде такава, но много от мъжете не познават астрологията и не знаят това. Ако такива обстоятелства наложат тази жена да си остане стара мома, тя няма да се разочарова от живота, а ще продължи да се забавлява. Ще си намери някакви занимания, които да заменят един съпруг, и ще им посвети цялото си време.

Вас обаче не ви интересува старата мома Стрелец. Вие сте решили да направите жената от тази зодия своя съпруга (Надявам се, че намеренията ви са истински. Момичето си има достатъчно проблеми и без плановете ви за прелъстяване.) Нека спрем да обсъждаме мимолетните връзки, а да поговорим за брака. Подобно на мъжа Стрелец, жената също се решава трудно на тази стъпка. Ще ви трябват доста лъскави примамки, за да я накарате да налапа стръвта (а именно да получите съгласието й за женитба). В отношенията си с мъжете тя проявява безгрижие и не се поддава на условности. Смята се за равна с вас и ще се стреми да подражава на странностите ви, както и да носи пуловерите ви. Ако обича спорта и туризма както повечето жени от зодия Стрелец, няма да можете да я различавате от момчетата толкова лесно. Тя обаче е различна. Дори пуловерът ви й стои по друг начин. Не искам да кажа, че юпитеровите жени имат нещо мъжко, което дразни. Те могат да бъдат най-нежните и женствени същества, които сте срещали. Просто тази жена обича да се движи с мъже и може навсякъде да я срещнете сред тях - освен в сауната и в гимнастическия салон. Тя е изключително честна и пряма, затова може да не се интересува много от репутацията си и да не зачита общественото мнение. Ако обсъждате подобни въпроси, тя ще бъде безкрайно откровена. Най-вероятно ще изрази мнението, че да ходиш по дискотеки по нощите не значи, че си развратен, а да се прибираш рано не значи, че си примерен. Тя мисли, че нейният морал не търпи никакви критики и за нея единствено това е от значение. Разбира се, че тук не е права. Мнението на околните е от съществена важност за женската репутация. Трябва обаче да се опитате да разберете и нейното становище. Не бива да я смятате за много лесна само защото се е засмяла на няколко ваши шеговити подмятания и то вероятно без да има представа за какво точно става дума, тъй като същността на нещата често убягва на Стрелците. Това, че цяла нощ не спи, за да гледа изгрева от градския мост или от някой силоз (ако живее на село), не значи, че е най-голямата развратница.

Всъщност дълбоко в душата си тя е доверчива като Дете. Наивните й възгледи за живота я правят лесна плячка за разни мошеници и авантюристи (подобна опасност съществува обаче само в областта на интимните отношения). Трябва да забравите колко умно и с каква логика води спорове. Това няма нищо общо със сърцето й. Нейният ум не буди съмнение. Тя е интелигентна, досетлива и способна да се грижи за себе си. Сърцето й обаче е беззащитно. То често бива наранявано.

Нека сега засегнем една друга тема. Тя е малко непохватна. Понякога, когато наблюдавате момиче Стрелец да върви по улицата като кобилка, ви се струва, че това е най-грациозното същество, което сте виждали. Точно в този момент тя се спъва, протяга ръка към сергията за плодове, за да се хване, и обръща две щайги с портокали. Собственикът ще я наругае, след което ще повдигне рамене, ще й каже, че няма проблеми и ще й подаде чепка грозде. Слънчевата природа на Стрелеца може да разтопи и най-леденото сърце. На моменти това момиче ви прилича на тромаво кученце, което приятелски върти опашка и ви скача по краката. Приятелски настроените кученца винаги намират много хора, които ги харесват и са готови да ги хранят. Да храниш куче обаче е по-евтино. Жената от зодия Стрелец има невероятен апетит. Тя обича вкусна храна, хубаво вино, скъпи дрехи и предпочита да пътува в първа класа. Стрелците са екстравагантни по природа (освен ако Луната им не е в Козирог или нямат асцендент Дева). Парите много много не ги интересуват и ще трябва доста време, докато осъзнаят цената им. Трябва внимателно да проверите асцендента на избраницата ви, преди да й услужите с кредитната си карта.

Няма да е изненада, ако избраното от вас момиче Стрелец е свързано с шоубизнеса, тъй като мнозина от тази зодия биват примамени от блясъка на сцената. В такъв случай трябва да се примирите, че за нея кариерата ще бъде преди всичко останало, поне докато не й омръзне. Сладкият шум на аплодисментите ще кънти в ушите й по-убедително от всякакви любовни думи, които може да намерите. Не й поставяйте условието да избира между тези две възможности - да радва единствено вас или много хора наведнъж със слънчевата си натура. След известно време тя ще бъде отблъсната от лицемерието и фалшивия блясък в света на шоубизнеса. Тогава ще се втурне към къщи, за да вкуси от домашния уют с една истинска личност до нея. С вас. С някой, който споделя вярата, че честността е красива, а измамата грозна. И това сте вие. Това, ч» е изоставила кариерата си не значи, че желанието да пътува ще изчезне. То е вродено. На моменти ще получава пристъпи на скитническа треска. Ако можете пътувайте с нея, ако не - пускайте я сама и й вярвайте. Тя обича вас, а не клоуните и артистите, с които й е приятно да бъде в компания.

Нейното безгрижие към романтичните връзки и известно безразличие към брака може да ви накара да си помислите, че е лишена от сантименталност. Грешите. Тя ще пролива сълзи на тъжните филми и с влажни очи ще чете поезия. Може би си пази всички писъмца, които сте й писали някога, сухи листенца от цветя, които сте й подарявали и билетите от хокейния мач, на който сте се запознали.

Що се отнася до отношението й към домашния ред, трябва да проявите разбиране и търпение. Такива досадни дейности като бърсане и миене отегчават момичето от тази зодия. Току-що е оправила леглото и то пак е разхвърляно. Тази жена направо ненавижда домакинската работа. Ако си има свой собствен дом обаче, тя ще преодолее тази ненавист. По принцип ще предпочете да наемете домашна прислужница, ако разбира се ви е по джоба. Ако това е невъзможно, макар и против волята си ще поддържа идеален ред и чистота. Майка й няма да вярва на очите си. Това мързеливо дете да почиства масата! Не е възможно. Възможно е благодарение на гордостта и логиката на Стрелеца. Жената от този слънчев знак се нуждае от красота и чистота, за да бъде вярна на себе си. Тя съзнава, че ако не избърше пода, никой друг няма да го направи. Ако в детството си обстоятелствата са й налагали да върши много неща вкъщи, в началото може да се възпротиви, но после с присъщата й логика ще размисли и ще почисти къщата.

Как е в готвенето? Знае ли човек. Като че ли по-добре е в празнични дни да се храните навън. Ако готви сравнително добре в делничните дни, едва ли може да се очаква блестящо представяне в събота или в неделя. Повечето жени от тази зодия нямат възторжено отношение към кухнята (освен ако асцендентьт им не е Телец, Рак или Козирог). Като нищо обаче може да измайстори някакъв изискан десерт, за да разведри настроението ви. Когато тя самата е в лошо настроение, за дома настъпва истинска трагедия, но това се случва рядко и трае толкова кратко, че изобщо няма да го забележите. Ако е наскърбена, езикът й може да стане твърде остър. Тази жена не е подходяща за замечтани и меланхолични мъже. Тъгата и меланхолията могат да я разболеят.

По всяка вероятност децата ще я обожават. Тя ще им бъде приятелка и ще участва в игрите им. Щом преодолее страха си от голямата отговорност, ще се оправя с пелените и ежедневното къпане като истинска професионалистка. След като реши да усвои нещо, ще го върши със сръчност и грация. Тя ще дарява малките със своя весел оптимизъм. Те ще раснат с убеждението, че това е най-страхотната какичка, която са срещали. Ще им чете смешни приказки с хепи енд и неочаквано ще ги извежда на екскурзии в гората, за да търсят трите мечета (Тя самата почти вярва,«че те се крият там). Децата й сигурно ще бъдат добре облечени, а по характер ще бъдат весели и контактни. Нейната честност ще се отрази на нрава им. Ако малките не намерят трите мечета след старателно търсене в горичката, тя вероятно ще им признае, че всичко е било измислено, но едва след като самата тя се увери в това. Детето, което запитало главния редактор на нюйоркския вестник „Сън\" дали съществува Дядо Мраз, сигурно е имало слънчев знак или асцендент Стрелец. Щом поотраснат малко, вероятно ще се отнася с децата си със същата откровеност, примесена с немалка доза идеализъм. Майката от тази зодия е склонна да поотхлаби дисциплината, освен когато е уморена или ядосана. Това не е моментът за лудории.

Тя е чудесна домакиня. Никой не може да забавлява гостите като нея, дори и жената Лъв, която е твърде опитна в социалните контакти. Толкова е открита и дружелюбна, че всички хора разбират, че са приети в дома й на дра\' го сърце - от боклукчията до началника ви. Жената Стрелец е в състояние веднага да стопи и най-дебелия лед. макар че на моменти може да създаде известни проблеми.

Ако я оставите да бъде господарка на душата си и да не я карате да се чувства вързана, вашата любима от зодия Стрелец ще ви възнагради тройно - с вярност, доверие и любов.

Тази жена е непоправима идеалистка. Има една тайна, която може би никога не ви е споделяла: влюбила се е във вас още преди години, когато е била момиченце и си е пожелала да срещне някого при новолуние, да за му отдаде почтеното си сърце. В доста случаи си е мислела, че ви е открила, но се е разочаровала. Когато най-сетне сте се появили, тя ви е познала на мига, защото вие сте един мил клоун, мечтател като нея. Хванали сте я за ръка и сте я повели по пътя към звездите.


ДЕТЕТО СТРЕЛЕЦ

В съседство до моя дом има едно тъмнокосо ирландско момиче, родено през декември. То свири на китара и понякога пише песни. Веднъж написа един стих, който ми се стори чудесен, само че й бе трудно да продължи нататък. Този стих гласеше така: „И ето ти пред мен се появи, размахал своето сърце за поздрав...\"

Този странен стих характеризира всички Стрелци на възраст от една до сто години. Календарът не е от значение. Те и без това никога не порастват. Погледнете внимателно вашата дъщеричка Стрелец. Тя размахва сърцето си, за да ви поздрави като весело овчарско куче. Същото прави и сина ви, който отчаяно копнее да го харесват такъв какъвто е. Ако хората не отвърнат на поздрава им, техните сърчица клюмват от разочарование. Стрелците са весели и игриви клоунчета, които се смеят с просълзени очи, ако бъдат отхвърлени. Дори бебетата демонстрират слънчевия си характер и дружелюбност. Пеленачетата Стрелци ще ревнат веднага щом ги оставите сами, но ако закарате количката им в стая, където големите се смеят и разговарят, те мигновено ще заспят. Ще сънуват по-спокойно и сладко, ако наоколо цари уютна атмосфера, създавана от любящи и безгрижни хора. След време ще се отдръпнат от семейството, но докато са малки, ще имат нужда от човешки миризми, гледки и звуци. Ако едно дете Стрелец няма близки контакти с хората, ще се затвори в себе си и ще започне да проявява склонност към сарказъм. В такъв случай може и да си потърси заместник - одеяло, възглавничка или рошаво меченце, които да му създават уют и сигурност. И все пак детето предпочита вас.

Момченцето от тази зодия демонстрира щастливата си природа като скита босо по гората, весело си подсвирква, носейки въдица самоделка и буркан с червеи, докато вярното му куче подскача след него, а то говори с всеки - срещнат. Тази детска непринуденост, характерна за Стрелците, се запазва и когато пораснат. Момиченцата пък постоянно са буйни и палави, дори в юношеска възраст и човек трябва непрекъснато да им напомня да се държат като дами. Момичетата и момчетата от тази зодия обаче имат собствена представа за „малка дама\" и „малък джентълмен\". В основата на всичко стои честността. Неподправената, гола и открита честност. Те я владеят до съвършенство и очакват от вас същото. В противен случай не ще се съгласят да бъдат покорни слуги и да изпълняват всички родителски прищевки.

Това дете с цялото си любопитство ще подложи на изследване вашия авторитет. То достойно ще се предаде щом разбере, че командите ви са продиктувани от някаква логика. С пъргавата си и логична мисъл то ще анализира родителските заповеди и ако не им даде добра оценка, лошо ви се пише. Ще се опитвате да му налагате своя авторитет, а то ще противопоставя вродената си честност и дързост. Ако бъдете почтени и справедливи, то ще се научи да уважава вашите правила. Трябва да проявявате твърдост, когато сте в правото си, изтъквайки разумни и солидни доводи. Ако сгрешите, трябва да си го признаете, и то открито. Нека бъдем откровени - често родителите създават правила по-скоро за собствена изгода, отколкото за благото на детето. Ако то е от зодия Стрелец обаче, ще усети подобна несправедливост от километри. По-добре е спокойно да му обяснявате заръките и изискванията си, в противен случай неговата юпитерова упоритост едва ли ще отстъпи пред несправедливото наказание.

Майките на тези деца често казват: „Който много знае, бързо остарява.\" Любопитството на Стрелците няма граници. Те заспиват и се събуждат с въпроси. Докато са мънички, едва са проговорили и все още изучават околния свят, въпросите им ще бъдат от рода на: „Защо не трябва да пипам печката?\", „Защо ще ми изпадат зъбки-те, ако ям много бонбончета?\", „Защо трябва да пиша писмо на Дядо Мраз, щом е такъв вълшебник?\", „Защо татко ти намигна, докато говорехте за втори меден месец и какъв е тоя месец, който се прави от мед?\". Въпросите продължават да ви заливат през целия ден: „Защо татко казва, че дядо се е насвинил, той да не е прасе?\", „От къде на къде пиленцето ти е казало, че аз съм изял сладките, то защо не говори с мен, а все с теб?\".

Сами може да се убедите, че повечето от въпросите на малките Стрелци имат за цел да разобличат лицемерието и измамата, които възрастните се опитват да им насадят. Едва ли ще има полза, ако се ядосате и им изкрещите: „Млъкни най-после! Ако още веднъж ме попиташ „защо\", ще те напляскам. Да не съм чул повече тази дума.\" В следващия момент малкият Стрелец ще изстреля ясния въпрос право между очите ви: „Ама защо?\"

Щом малко поотрасне, ще започне да ви пита за други неща. „Защо трябва да се прибирам рано, след като казваш, че ми вярваш?\" (А вие наистина трябва да му вярвате). „Толкова ли е важно какво си мислят хората?\" „Да не би хората да те интересуват повече, отколкото аз?\" Е това е въпрос. Гледайте да подготвите отговора, докато детето е още пеленаче. Юношата от тази зодия никога няма да приеме правилата ви, ако те се крепят по-скоро на обществените норми, отколкото на мисълта за него самия. Могат да се намерят разумни и логични доводи, които да подкрепят желанието ви той да се съобразява с установените закони на поведение.

Поговорката от едно време „Малки деца - малки ядове, големи деца - големи ядове\" като че ли е създадена за децата от тази зодия. Тя е в сила за всички малки Стрелци. Юпитеровото дете е доста непохватно, дори тромаво. Винаги трябва да имате под ръка превръзки и йод. Малките постоянно ще ви се пречкат, докато бършете прах или почиствате с прахосмукачка. С подобен успех ще пречат и на всичките ви добри намерения. Постоянно ще сте с наранен пръст или наранено самочувствие. Съществува обаче реална опасност един ден децата ви често да накърняват сърцето ви. Те ще чувстват силна необходимост да бъдат свободни, което означава и освободени от семейните връзки. Ето защо може прекалено рано да се отделят от вас, след което твърде рядко да ви се обаждат или да ви пишат писма. Възможно е това да ви причини болка. За да предотврати всичко това, родителят трябва още от ранна възраст да спечели уважението на детето с чувството си за чест и толерантност. Ако е тесногръд и пълен с предразсъдъци, ще го вижда само по празниците в най-добрия случай. Не бъдете черногледи към приятелите на детето си, вярвайте в него и в мечтите му и то често ще се връща вкъщи, за да ви дарява обичта си. В противен случай ще се затвори в себе си заедно с новите си приятели, които го разбират и вярват в него - одеялцето, възглавничката и мечето.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост