Зимнината

Модератор: Ерато

Потребителски аватар
Ерато
Site Admin
Мнения: 666
Регистриран: 16 фев 2009, 15:06
Местоположение: Варна
Контакти:

Re: Зимнината

Непрочетено мнение от Ерато » 05 фев 2011, 10:21

еха поне за другата есен ще знам, мерси

Потребителски аватар
sisi - kiss
романтик
романтик
Мнения: 46
Регистриран: 22 яну 2011, 14:26

Re: Зимнината

Непрочетено мнение от sisi - kiss » 05 фев 2011, 20:27

моля
Това което дяволът не може праща жената да го свърши:))))Изображение

vanja
начинаещ
начинаещ
Мнения: 3
Регистриран: 20 дек 2011, 20:00

Re: Зимнината

Непрочетено мнение от vanja » 20 дек 2011, 20:15

Хайвер от домати със зеленчуци

Измиваме добре и смиламе 3 кг домати, 2 кг моркови и 1 кг кромид лук. Добавяме 700 мл олио, 1 с.л. оцет, 3 с.л. захар, 3 с.л. сол 1 ч.л. смлян черен пипер и 5 дафинови листа. Разбъркваме добре и слагаме да ври. Щом кипне, варим на слаб огън 2 ч. и 30 мин. Сипваме в затоплени стерилизирани буркани и затваряме с капачки.

Компот от пъпеш

Подбираме зрели, ароматни плодове със стегната месеста част. Почистваме ги и нарязваме на парченца. Нареждаме ги плътно в буркани и заливаме с горещ захарен сироп (на 1 л вода слагаме 1 кг захар). Затваряме бурканите, нареждаме ги в съд с гореща вода и стерилизираме 25 мин.

Потребителски аватар
Ерато
Site Admin
Мнения: 666
Регистриран: 16 фев 2009, 15:06
Местоположение: Варна
Контакти:

Re: Зимнината

Непрочетено мнение от Ерато » 20 дек 2011, 23:37

Много интересни рецепти, благодаря.
А в първата рецепта бурканите не се ли стерилизират или само се обръщат с капачките надолу?

vanja
начинаещ
начинаещ
Мнения: 3
Регистриран: 20 дек 2011, 20:00

Re: Зимнината

Непрочетено мнение от vanja » 21 дек 2011, 13:51

Хайверът не се стерилизира.

Потребителски аватар
Ерато
Site Admin
Мнения: 666
Регистриран: 16 фев 2009, 15:06
Местоположение: Варна
Контакти:

Re: Зимнината

Непрочетено мнение от Ерато » 22 дек 2011, 09:01

Благодаря! Колко издържа, каква трайност има...Макар, че с домати ли е лично у нас няма да може да установим колко издържа, щото ние няма да му издържим и ще го изпапкаме. 0)(0

vanja
начинаещ
начинаещ
Мнения: 3
Регистриран: 20 дек 2011, 20:00

Re: Зимнината

Непрочетено мнение от vanja » 29 дек 2011, 19:03

До другата година по това време - със сигурност. За по-натам и аз не знам.

Ето още една рецепта:

Стерилизирани тиквички

Избираме съвсем малки пресни тиквички. Измиваме ги и ги нареждаме в буркани. Най-дребните составяме цели, останалите нарязваме на колелца. На дъното на всеки буркан слагаме клончета копър, по 1 люто чушле, листа от целина, магданоз, мента, 2-3 скилидки обелен чесън, парче морков. Заливаме бурканите с марината, приготвена в съотношение 1 л вода, 60-70 г сол, 300 мл 6-процентов оцет. Най-напред загряваме водата със солта до завиране, след това прибавяме оцета и щом заври, дръпваме от огъня. Тиквичките заливаме с горещата марината. Затваряме бурканите и стерилизираме 15 минути.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта