Келтски хороскоп

Goddess
Отличник
Мнения: 599
Регистриран: 22 фев 2009, 22:52
Местоположение: Враца

Келтски хороскоп

Непрочетено мнение от Goddess » 22 сеп 2009, 21:00

Келтски дървесен хороскоп
Келтският хороскоп се състои от 22 знака означени като различни видове дървета. Всеки един знак съответства на период от годината.
За да разберете, кое е вашето магическо дърво ви е нужна само датата на раждане

ЯБЪЛКА

23 декември до 1 януари; 25 юни до 4 юли

Тези хора притежават вроден сексапил, чар и нежност, които преливат от тях. Трудно ни е да не мислим за тях и да не ги обичаме. В редките случаи, когато се женят по сметка, те не престават да даряват обичта си и скоро започват да я получават. Верни са в брака, любовта, приятелството и роднинските отношения. Качеството, което им пречи да живеят спокойно е, че често забравят вещи и дори парите си или просто не си искат обратно, дадените назаем суми. Изобщо не са пестеливи. Обичат хубавата храна, хубавото вино и удоволствията. Не им липсва интелект.

ЕЛА

2 януари до 11 януари; 5 юли до 14 юли

Винаги се стремят да изглеждат красиви, но хубостта им е строга и до известна степен студена. Живеят до дълбока старост, но са и много капризни. Винаги мислят само за себе си и се обричат на самота, която усещат дори и когато са сред много хора. Трудно им е да общуват и да се веселят. Амбиция не им липсва и благодарение на нея успяват. Хора на крайностите са. В любовта искат да получат всичко, но без да дават много от себе си. Интелигентни са. Трудностите ги амбицират.

БРЯСТ

12 януари до 24 януари; 15 юли до 25 юли

Много обаятелни, красиви и привлекателни хора. Както и да са облечени, изглеждат добре. Не са претенциозни и нямат навика да усложняват живота си. Често са прекалено бавни. Обичат да говорят за морала на другите, но не и да критикуват себе си. Склонни са сами да привличат различни болести и да бъдат съжалявани. Обичат да властват над околните до степен на тираничност и дребнавост. Дори и близките им трудно ги понасят. Не са склонни да се подчиняват. В любовта се стремят към хармония, но само ако не изискват от тях подчинение.

КИПАРИС

25 януари до 3 февруари; 26 юли до 4 август

Силни и жизнени хора, но и доста старомодни. Задоволяват се с малко. Бързо се приспособяват към обстоятелствата. Рано започват да се справят сами с живота. Могат да бъдат щастливи и без лукс. Не се стремят към богатство, успех и известност, но въпреки това мнозина от тях ги постигат. Желанието им е да бъдат щастливи и да не бъдат забърквани в сложни и натоварващи ги отношения. Самотата ги разболява, но в същото време обожават природата, където могат да контактуват само с животните и растенията. Обичат семейството си, но изискват от него да имат време само за себе си и мислите си. Интелигентни, верни в любовта и приятелството, те ще ви пазят и съхраняват даже и в свой ущърб до последния си час.

ДЪБ

21 март (пролетно равноденствие)

Родените на тази дата са силни натури, самоуверени и горди. Радват се на отлично здраве и не могат дори за миг да се залежат на легло. Представителите на Дъба са упорити работохолици с пословична издръжливост. Те предусещат наближаващата опасност и винаги успяват да постигнат целите си. Независими и свободолюбиви, Дъбовете не се приспособяват лесно към новите условия и не обичат промените. Създават стабилно семейство и влюбят ли се, обичат за цял живот.

ЛЕШНИК

22 март до 31 март; 24 септември до 3 октомври

Представителите на тази зодия са скромни, не се набиват на очи, не са капризни, задоволяват се с малко и лесно се адаптират към новите условия. Толерантни, щедри и влюбчиви, често стават жертва на използвачи и измамници. Лесно менят настроенията си и са непредсказуеми. Умеят да отгатват мислите на събеседника си и обичат да правят услуги. Верни са до гроб и са готови на саможертва за любимите си хора.

КАЛИНА

1 април до 10 април; 4 октомври до 13 октомври

Родените в този период винаги са усмихнати. Имат крехък вид, но са жилави и устояват на превратностите на времето. Умеят да се самоконтролират до съвършенство и са доста самокритични. Обичат живота, имат много приятели и знаят как да се забавляват. Чувството им за отговорност е много силно. Понякога се обвиняват безпричинно, защото все търсят вината в себе си. В работата си са лоялни и честни, с творчески дух. Обичат силно! Дават и искат много.

КЛЕН

11 април до 20 април;14 октомври до 22 октомври

Кленовете са подредени, кокетни и пълни с идеи. Имат широка душа и много приятели. Захванат ли се с нещо, то винаги го довеждат до край. Понякога се самозабравят и спят на лаврите си, но бързо се опомнят. Умеят да пазят тайна и винаги са готови да помогнат, с каквото могат. Често са цинични, но не от злоба, а от прекалена откровеност. В любовта търсят човек, който да ги разбира и да ги напътства. Грижовни и всеотдайни, те се стремят да запазят добрите си отношения с партньора.

ОРЕХ

21 април до 30 април; 23 октомври до 2 ноември

Характерът на родените в този период е изключително противоречив. Орехите са срамежливи и капризни егоисти, които са склонни да проявят дори агресия към околните, но също така могат и да са приветливи, щедри и всеотдайни. Пресметливостта е качеството, което ги издига в кариерата, но все пак непостоянството е основната им черта. И в любовта също така са непредвидими – ту ревниви и неотстъпчиви, ту нежни и готови на всичко. Съжителството с тях е низ от неочаквани реакции.

ЖАСМИН

1май до 14 май; 3 ноември до 11 ноември

Всеки Жасмин умее да създава непринудена обстановка с общителността си и винаги става център на внимание. Не обича да споделя проблемите си и винаги изглежда весел и уравновесен. Песимист по рождение, той действа с голяма доза недоверие и предпазливост. Критичният му ум и интелигентността му се ценят високо от началниците. Обича да е независим и трудно създава семейство. Съпружеските задължения го отегчават, но все пак чувството му за дълг надделява.

КЕСТЕН

15май до 24 май; 12 ноември до 21 ноември

Родените в този период притежават вродено чувство за правда. Не се боят да изразят мнението си и винаги се борят за постигането на целите си. Не умеят да отказват, а приятелите им се качват на главата. Голямата им чувствителност ги обрича на непрекъснати терзания. Харесва им да живеят в лукс и успяват да подредят с вкус дома си. В любовта обаче са доста непохватни и се страхуват да не би никой никога да не ги обикне. Верни до гроб, Кестените жадуват да намерят сродна душа, с която да споделят живота си.

ЯСЕН

25 май до 3 юни; 22 ноември до 1 декември

Представителите на тази зодия са непосредствени, взискателни и амбициозни. Често живеят бохемски, щедри са и са готови да дадат и последния си залък на близкия. Приятелите им винаги могат да разчитат на помощта им. Интелигентността и интуицията им ги издигат в кариерата. Обичат свободата и мразят да се съобразяват с когото и да било. Все пак влюбят ли се, са верни, постоянни в чувствата си и разумни.

ГАБЪР

4 юни до 13 юни; 2 декември до 11 декември

Прецизни естети, Габърите често биват смятани за превзети. Те пък имат известна доза презрение в характера си и не се интересуват от хорското мнение. Родените в този период са дисциплинирани и дипломатични. За съжаление рядко проявяват инициативност и мразят отговорностите. Нерешителни са, тъй като ги е страх да не сбъркат в преценката си. Артистичните им заложби могат да ги издигнат в обществото, а силно развитото им чувство за дълг и саможертва ги превръща в прекрасни партньори в живота.

СМОКИНЯ

14 юни до 24 юни; 12 декември до 21 декември

Чувствителната натура на Смокините има нужда от топлина и свобода, за да прояви положителните си качества. Честни и изпълнени с добри намерения, те са готови да се отзоват на всяка молба за помощ. В работата си са разумни, практични и самокритични. Родените в този период са нежни и сантиментални. Живеят по изградена от тях самите линия на поведение, пълна с табута и задръжки. Стриктно изпълняват семейните си задължения дори и това да не им харесва.

БРЕЗА
22 юни (лятно слънце стоене)

Брезите са изтъкани от нежност и дипломация. Компанията им е много търсена, тъй като винаги са премерени в действията си и излъчват спокойствие. Скромната им, лишена от снобизъм натура, може да се приспособи към всякакви условия. Работливостта и упоритостта им са качества, ценени от началниците им. Брезите са творци с развихрено въображение. Умеят да се наслаждават на живота и често вкусват от пълното щастие. Страстни любовници, те умеят да подпалват любовта на партньора си.

ТОПОЛА

5 август до 13 август; 4 февруари до 8 февруари

Зад непосредствената външност на Тополата е скрит раним песимист. Често се затваря в себе си и преодолява разочарованията си без чужда помощ. Гордостта не й позволява да изглежда опечалена и всички я смятат за силна личност. Не обича физическия труд и успява хитро да се измъкне от задълженията си. Критичността й я тласка напред и с малко усилие се издига в обществото. Ако приеме партньора си за равен и спре да крие емоциите си за леденото си изражение, то ще бъде истински щастлива.

КЕДЪР

14 август до 25 август; 9 февруари до 18 февруари

Родените през този период са силни натури, които лесно се приспособяват към всякакви условия на живот. Дръзки и решителни, обичат да налагат мнението си и да бъдат център на внимание. Умело излизат от заплетени положения, не заради находчивостта си, а благодарение на борбения си дух и на големия си оптимизъм. Лесно постига целите си. Авантюристичният дух на Кедъра често го тласка към приключения, в които му се иска да стане герой. Има меко сърце и лесно се привързва. Обикне ли някого, то това е за винаги.

БОР

26 август до 2 септември; 10 февруари до 28 февруари

Борът се слави с изтънчеността си. Цени скъпите вещи и умее да им се радва. Посреща предизвикателствата с високо вдигната глава. Бори се и се огъва, но накрая винаги побеждава. Успява във всички области на живота. Прогресира с организираността си. Малко е егоист и обича собственото си удоволствие. Ахилесовата му пета е любовта. Бързо пламва и губи разсъдъка си под влиянието на силните емоции.

ВЪРБА

3 септември до 12 септември; 1 март до 10 март

Уязвимостта на Върбата й придава неповторим чар. Тя обаче е крехка само на външен вид. Знае какво иска и как да го постигне, свободолюбива e и умее да взема решения в напрегнати ситуации, както и да защитава интересите си. Предвидливостта и силно развития й нюх я предпазват от грешки. Наслаждава се на живота! Чувствена, романтична и мистериозна, събужда интереса на противоположния пол. Върбата обаче не обича мимолетните връзки – тя се отдава за цял живот.

ЛИПА

13 септември до 22 септември; 11 март до 20 март

Родените в този период обичат комфорта и сигурността. Пълни са с противоречия – едновременно авантюристични и страхливи, нервни и не инициативни, честни и притворени. Веселият нрав им печели много приятели, но те не могат да разчитат на помощта им. Ако срещнат сродна душа, Липите намират равновесие в брачния живот. Имат само един недостатък – страшно ревниви са.

МАСЛИНА

23 септември (есенно равноденствие)

Родените на този ден са разумни и мразят да си усложняват живота. Не се съобразяват с околните и не се натрапват. Умеят да контролират емоциите си, а и не се тревожат безпричинно. Изключително толерантни, те имат вродено чувство за правда. Предприемчивостта им помага да постигат онова, което искат. Обичат да се впускат в рисковани начинания. В любовта са малко ревниви, но са готови да дадат пълна свобода на партньора си, ако той спечели доверието им.


БУК

22 декември (зимно слънце стоене)

Родените на този ден умеят идеално да организират живота си. Вместо да си губят времето в мечти, те кроят планове и ги осъществяват. Идеално боравят с пари и бюджетът им винаги е балансиран. Обичат да икономисват – това им дава сигурност. Честността, прямотата и организаторският им дух са основните качества, с които напредват към върха. В любовта Букът няма фантазия. Търси домашния уют и е добър родител.

Goddess
Отличник
Мнения: 599
Регистриран: 22 фев 2009, 22:52
Местоположение: Враца

Re: Келтски хороскоп

Непрочетено мнение от Goddess » 30 сеп 2009, 09:26

Тук съм Бор, а вие?

fire
романтик
романтик
Мнения: 19
Регистриран: 26 юли 2009, 19:47

Re: Келтски хороскоп

Непрочетено мнение от fire » 30 сеп 2009, 09:28

Аз съм Кедър.
Историята ни победи не познава, спечелени без силата на любовта.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта