Китайски хороскоп

Goddess
Отличник
Мнения: 599
Регистриран: 22 фев 2009, 22:52
Местоположение: Враца

Китайски хороскоп

Непрочетено мнение от Goddess » 22 сеп 2009, 20:24

Преди много, много време Буда свикал животните на едно потайно място. Започвала новата лунна година по китайския календар. Поръчал бил да дойде по един представител от всички животински видове, известни в неговите владения. Решил бил да повери на всекиго специална мисия. Най-страхливите и недоверчиви отказали да дойдат, докато по-интелигентните веднага се отзовали на поканата. Пръв дошъл хитрият и любопитен плъх, почти веднага след него се явил биволът, после дошъл тигърът, едва пристигнал, ето че след него се задал и заекът, не минало, разбира се, без дракона, тихо-тихо пропълзяла змията, а следом се появил конят, овцата също удостоила с присъствието си срещата, пристигнала и чаровната маймуна, след като дълго време се оглеждал и се убедил, че събранието е напълно законно, дошъл и петелът, довтасало и кучето. След като усмихнат се появил и глиганът, Буда преценил, че срещата може да започне. Животните били всичко 12 на брой и тях той дарил с цялата си благодат...
Такава е приказката, разказваща за появата на КИТАЙСКИЯ ХОРОСКОП. Докато западната астрология се основава на движението на Слънцето, източните народи отчитат главно влиянието на Луната. От древни времена се знае, че тя заема 28 положения по отношение на определени звезди и съзвездия. Тези положения по един или друг начин се взаимопокриват с 12-те знака на зодиака. В китайския хороскоп те носят имената на животните, събрани от Буда в една тъмна нощ на скрито място...

Открийте сами своя знак
Ако се чудите кое животно олицетворява вашия характер проверете в таблицата на Лунните години от 1900 до 2007.

ПЛЪХИзображение
Родените под този знак са очарователно агресивни, способни да печелят сърцата от пръв поглед. Отстрани изглеждат уравновесени, весели, доволни, но всъщност често пъти са избухливи и раздразнителни, обичат да критикуват и да злословят, поради което имат повече познати, отколкото причтели. Жената Плъх има навика да пълни гардеробите с безполезни неща, често пъти е прахосница. Ако успеят да обуздаят вечната си неудовлетвореност, Плъховете по принцип успяват в живота, като в повечето случаи живеят повече от хитростта си, отколкото от труда. Те са отлични бюрократи, умеят да извличат полза от всякакви ситуации. Успяват в политиката, търговията. Благодарение на богатото им въображение могат да се изявят в редица артистични професии.
Плъхове са били: Шекспир, Жул Верн, Жорж Санд, Толстой, Екзюпери, Моцарт, Мата Хари, Ив Сен Лоран, Ричард Никсън.
Живеят щастливо с Драконите, които ги даряват със сила и равновесие, добиват сигурност редом с Бивола, преклоняват се пред очарованието на Маймуните. Трябва много да внимават със Зайците.

БИВОЛ.Изображение Символ на увереност и сила. Хората, родени под този знак са тихи и търпеливи, мълчаливи и дори бавни, методични и донякъде обезличени, но зад този не особено привлекателен външен облик се крият оригинална и умна мисъл, невероятна упоритост и последователност. Биволите са лидери по натура. Често те са консерватори, пазители на традициите, привърженици на желязната дисциплина, граничеща с диктатурата. Обичат семейството си, но изискват от домашните си безпрекословно подчинение. Жената Бивол е обикновено прекрасна домакиня, често глава на фамилия. Най-голяма опасност за Биволите представлява фанатизмът им. Макар и рядък, гневът им е страшен.
Под този знак са родени много велики държавници, военноначалници и диктатори: Наполеон, Хитлер, Менахем Бегин, Маргарет Тачър, Мадам дьо Помпадур, Чарли Чаплин, Уолт Дисни, Мерилин Монро.
Образуват добър съюз с Петлите - тези двама консерватори ще се разбират отлично. Всичко върви добре с Плъховете и донякъде с Маймуните. Капризна и лекомислена, Овцата не е тяхна подходяща партньорка, а комбинацията с Тигър предвещава изтощителна борба за надмощие.

ТИГЪР.Изображение Има буен, необуздан нрав, лесно се гневи, но привлича хората с магнетизма си. Дързък, обича да рискува, което обаче често води до катастрофа. Затова партньорите им ще постъпят добре, ако ги възпират по-често, което никак не е лесно. Ценно качество на Тигрите е ненавистта им към рутината, консерватизма, те не зачитат йерархията, пренебрегват началството, смело вървят напред. От такова тесто са замесени революционерите, авантюристите, те могат да бъдат или големи шефове, или големи престъпници, зависи от условията. Човек на действието, Тигърът често има изключителна съдба, изпъстрена с много преживявания, възход и падения. Твърде пламенни в любовта, те рядко са щастливи в нея. Жената Тигър често се впуска в приключения, които завършват зле.
Тигри са били: Карл Маркс, Боливар, Хо Ши Мин, Шарл де Гол, Марко Поло, Айседора Дънкан, Робеспиер.
Щастливо свързват живота си с честния Кон, Дракона, който му придава сила и разум, с Кучето, което ще бъде винаги до него. Трябва да се избягва мъдрата Змия, която просто няма да го разбере, и твърде хитрата Маймуна. Съществува непримирима борба за надмощие между Тигър и Бивол, като последният е по-силен и по-упорит, следователно с повече шансове за победа. Не води до добро и съжителството със Заека.

ЗАЕК.Изображение Той е надарен, умерено амбициозен, приятен за компания, дискретен и най-важното - добродетелен. Зайците обичат обществото и обществото ги обича. В много случаи при повече вглеждане се оказват повърхностни, макар че могат да изучат нещо из основи само, за да блеснат в нечии очи. Обичат комфорта и домашния уют, отхвърлят всичко, което би застрашило тяхната сигурност. Разумни по природа, предприемат една или друга крачка след внимателно обмисляне на всички възможни варианти. Има вероятност да преуспеят в търговията, да бъдат добри адвокати, успешно да развиват политическа или дипломатическа кариера. Жените под този знак ще блестят във всички занятия, които изискват добър вкус, контактност, представителност.
Известни Зайци са: Катерина Медичи, Сталин, Фидел Кастро, Алберт Айнщайн.
Образуват добър съюз с Овцата, с честното Куче и добродушният Глиган, но Петелът ще ги дразни със самохвалството си. Добре е също Зайците да избягват Плъховете и обратно.

ДРАКОН.Изображение Това е любимият знак на китайците. Притежаващи благородно сърце и много жизнени сили, Драконите се стремят да постигнат всичко в живота. Винаги търсят съвършенството, поставяйки прекалено високи изисквания преди всичко към себе си. Доверчивостта им е безгранична, поради което често преживяват разочарования. Липсва им дипломатичност и това е причината да си пъхат носа навсякъде, обичат да дават съвети, които обаче рядко прилагат в собствения си живот. Болезнено амбициозни, те се превръщат в непримирими врагове, когато останат в опозиция. Вечно недоволни, вечно в противоречие с общоприетите норми. Твърде често думите им изпреварват мисълта. Може да успеят във всякакви професии, но трябва да се има предвид, че според китайската митология Драконът е химера: той блести на празничното тържество, устата му бълва огън, но накрая от него не остава нищо друго освен шепа пепел, докато подобно на птицата феникс той не възкръсне отново за следващия празничен обряд.
Дракони са били: Сара Бернар, Жана д'Арк, Джон Ленън, Салвадор Дали, Йосиф Броз Тито, Ернесто Че Гевара, Франсоа Митеран.
Може да живеят добре с Плъховете и Змиите, донякъде с Петлите. Неспокоен е съюзът с Тигъра и Кучето.

ЗМИЯ.Изображение В християнските страни змията има лоша репутация, докато в Азия я почитат за нейната мъдрост и проницателност. За китайците това са най-умните и прозорливите, но и най-алчните животни. В Япония, когато искат да направят комплимент на някоя жена, обикновено казват:"Скъпа, вие сте истинска жена-змия!". Змиите имат развита интуиция, граничеща с ясновидство, разсъдливи са, въпреки че са способни да вземат бързи решения, доверявайки се повече на чувствата си, отколкото на своя и чуждия опит или съвети. В любовта често пъти се "увиват" около партньора си, като го лишават от свобода на действията, ревнуват силно, сами обаче обичат любовните авантюри.
Змии са били: Мао Дзе Дун, Индира Ганди, Пабло Пикасо, Грейс Кели, Жаклин Кенеди.
Родените под знака на Змията намират приятели сред Биволите и Петлите. Жалко за Глиганът, ако попадне на Змия.

КОН.Изображение Конете изглеждат добре, умеят да се обличат, имат добри обноски. Ползват се с благоразположението на околните, често успяват в политиката и обществените отношения, но не са толкова умни, колкото изглеждат - нещо, което те самите откриват преди другите да са го забелязали. Обичат да държат речи на публично място. Обикновено са надарени с богата душевност и сръчни ръце. Повече гъвкави, отколкото интелигентни, нямат особена вяра в себе си. С гореща кръв, лесно губят търпение, като по този начин често се лишават от плодовете на усилията си. Конят е егоцентрист и егоист - ще стъпче без угризения всеки, който му се изпречи на пътя. Независим по характер, действа на своя глава, без да слуша нечии съвети. Трудолюбив, успешно борави с пари. За него е характерно променливото настроение, бързото отегчаване независимо дали ще е от професия, работа или любов. Поради това често му се налага да започва всичко отначало.
Заслужава особено да се спомене годината на Огнения кон, която е през 60 години и общо взето е лоша за Конете: 1906, 1966, 2026 и т.н.
Известни Коне са: Цицерон, Рузвелт, Никита Хрушчов, Муамар Кадафи, Пол Макартни.
Добре се разбират с Тигрите и Кучетата, също и с Овцата.

ОВЦА.Изображение Елегантна, артистична и влюбена в природата, Овцата би могла да бъде най-очарователна от знаците, ако не беше толкова капризна и песимистична. Тя никога не е доволна от съдбата си. Няма никакво чувство за време, винаги закъснява, разпиляна и недисциплинирана, тя отчайва околните с капризите си, но въпреки това умее да се харесва, когато това е в неин интерес. Привлича я религията, мистериозното, свръхестественото. Създадена е да се подчинява, от нея не става нито ръководител, нито победител. Сантименталният й живот е твърде неспокоен.
Родени под знака на Овцата са: Лоуренс Оливие, Сервантес, Балзак, Флобер, Мусолини, Мик Джагър.
Капризите на Овцата ще забавляват Заека, Глиганът ще ги понася търпеливо, а Конят егоист просто няма да ги забелязва. Освен тези знаци, други мъчно понасят Овцата, особено Биволът.

МАЙМУНА.Изображение Имат силно развито чувство за хумор и са много забавни. Те са интелектуални и многостранно развити личности, разбират и се интересуват от всичко. Суетни са. Надарена с въображение и оригинално, нестандартно мислене, Маймуната успява да разреши всякакви заплетени проблеми. Притежава здрав разум и невероятно умение да заблуждава, да мами хората. Не се колебае да плете интриги, дори да послъгва, може да бъде нечестна, ако е сигурна, че ще остане безнаказана. Каквото и да прави обаче, хората не й се сърдят, тъй като Маймуната притежава много чар. Неин недостатък е, че е непостоянна, прекалено експанзивна, но чувството й за хумор компенсира с лихва минусите й.
Маймуни са били Леонардо да Винчи и Федерико Фелини.
Добри приятели са на Драконите и Плъховете, не се разбират добре с Тигрите.

ПЕТЕЛ.Изображение Родените под този знак са открити и непринудени хора, които не угодничат, казват истината в очите и поради това често ги смятат за груби, дори агресивни. Всъщност те са дълбоко искрени, но недипломатични. Що се отнася до ексцентричността на Петлите, тя е само външна. Разбира се, те обичат да бъдат забелязвани, придават голямо значение на външния си вид, на облеклото, което често е екстравагантно, но дълбоко в себе си са консерватори. Самохвалковци, бъбривци, но приятни за околните. Привлича желанието им да направят повече, отколкото биха могли. Трудолюбиви, с дарба за земеделска работа и занаяти, преизпълнени с много идеи.
Петли са били: Мария Медичи, Вагнер, Салвадор Алиенде, Роман Полански, кралят на Испания Хуан Карлос.
Най-добрите приятели на Петлите са родените под знака на Бивола, Дракона и Змията. Зайците, напротив, им носят страдания, а съжителството на двама Петли под един покрив е направо непоносимо.

КУЧЕ.Изображение Честно и вярно, Кучето има силно развито чувство за дълг. Най-благородните черти на човешката природа са събрани в него. Рядко привлича отведнъж вниманието, но никой не умее да слуша като него. Предаността му може да стигне до себеотрицание, готово е да направи всичко за приятелите си. Има неспокоен нрав, непрекъснато е нащрек, крайно е упорито. Философ и моралист, Кучето подхожда сериозно към всяко нещо в живота. Винаги е малко "скитник", който лесно се лишава от парите и комфорта, но остава верен на идеалите си. От такива хора стават добри прависти, индустриалци, педагози.
Кучета са били: Брехт, Сократ, Волтер, Ленин.
В добри отношения са със Зайците и Конете. С Тигъра е възможно да преживеят големи приключения, но и драматична борба в името на справедливостта. Лоша комбинация се получава с Овцата и донякъде с Тигъра.

ГЛИГАН.Изображение Той носи мир и спокойствие под флага на чистотата. Чувствителни и галантни, родените под този знак са приятни събеседници и интересни сексуални партньори. Обикновено са доверчиви и чистосърдечни. Добросърдечни, добри стратези, увличат се от всякакъв тип игри, като не се нервират, ако загубят. Жените от този знак са добри домакини, обичат да правят подаръци, живи по характер, наглед много отстъпчиви, но под привидно кроткия си вид те крият силна воля и дори власт. Съзнателни и трудолюбиви във всяка професия, но особена дарба имат за литература. Имат много приятели, за които са готови на големи жертви, но твърде често ще се разочароват от тях.
Под този знак са родени основателите на милионерските династии Ротшилд, Рокфелер, Форд, а също Хемингуей, Франсоаз Саган, Уди Алън.
Глиганите са добри приятели със Зайците, а понякога и с Драконите. Змиите ги тормозят, а Овцете ги използват.

fire
романтик
романтик
Мнения: 19
Регистриран: 26 юли 2009, 19:47

Re: Китайски хороскоп

Непрочетено мнение от fire » 06 ное 2009, 13:48

През 2010, навлизаме в годината на Металния тигър, първо ще напиша характерситиките му които пише в хороскопа който имам и след това ще премина към това каква ще бъде годината:
Метален тигър-Металният Тигър е подвластен на амбицията си.Не отстъпва докато не постигне каквото желае.Естествено, той е много нетърпелив и нервен, когато нещо не се получи както трябва.Изключително енергичен, той е способен дори да забрави почивката си, когато преследва някаква цел.Металният Тигър ще познаете по външноста му.Задължително ще се обърнете след него, но знайте -Металният Тигър знае това и много сполучливо се възползва.Печели обожанието ви, печели доверието ви, постига целите си!
А ето и каква ще бъде 2010, годината в която ще бъдем подвластни на Металният Тигър:

Пред човечеството стои една наситена с много събития година.Всичко ще следва със светкавична бързина и ежедневието на повечето хора ще бъде наистина задъхано.Целият свят ще работи заедно и неуморно.Това води със себе си и положителни резултати- съживяване на икономиката.Целият свят ще ври и кипи, зает от всевъзможни дейности.Хората ще са заредени с амбиций и енергия за преодоляване на трудностите.Няма да има голям подем в развитието на изкуствата.Ще се толерира материалното и комерсиалното.Печалба ще имат онези, които произвеждат материални блага.Изкуствата и услугите ще изпаднат в застои.Всеки ще бърза да оправи финансовото си положение и няма да има време за духовно усъвършенстване.Голям успех ще имат само произведения на изкуството, създадени с комерсиална цел.Ще се издигнат честни и открити хора.Ще властват амбициозните и работливите.Лъжата, измамата и мързела няма да се толерират.Доста мошеничества ще бъдат разкрити.Финансови измами, вършени в миналото ще излязат наяве и ще получат възмездие.Всеки, който се опита чрез лъжа да поеме ръководен пост, бързо ще се провали.Хората ще вярват само на честните и безкористни личности.Амбициозните ще покорят света.Политиката ще е основна тема във всички новини.Светът ще принадлежи на силните водачи, които са безкомпромисни и управляват с твърда ръка.Всяка нечестна игра ще бъде бързо разкрита. Истината ще побеждава навсякъде.Ще се толерират само работливите и откритите хора.Честните ще спечелят във всяка област.Страхливите и салбохарактерни хора просто ще се носят по течението и ще са доволни на всяка, дори и малка придобивка.Те няма да имат шанс да се мерят с енергичните и дейните личности.Металният Тигър ще закриля силните, амбициозните и честните хора.Ще ги дари с победа и издигане до върховете.


Тъй като също съм Тигър, макар и не Метален, а Огнен, серадвам че навлизаме в нашата година.По късно ще напиша какви ще бъде годината за зодийте по отделно.
Историята ни победи не познава, спечелени без силата на любовта.

Goddess
Отличник
Мнения: 599
Регистриран: 22 фев 2009, 22:52
Местоположение: Враца

Re: Китайски хороскоп

Непрочетено мнение от Goddess » 08 ное 2009, 20:54

Ще се радвам да споделиш за всички зодии по малко :)
Няма да има голям подем в развитието на изкуствата.Ще се толерира материалното и комерсиалното.Печалба ще имат онези, които произвеждат материални блага.Изкуствата и услугите ще изпаднат в застои.Всеки ще бърза да оправи финансовото си положение и няма да има време за духовно усъвършенстване.
Дано това е само хипотеза..Звучи ми адски тъжно..

fire
романтик
романтик
Мнения: 19
Регистриран: 26 юли 2009, 19:47

Re: Китайски хороскоп

Непрочетено мнение от fire » 08 ное 2009, 20:58

Aми това е.Никой не е казал че задължително ще е точно така, това все пак е само хороскоп.Все пак макар и изкуството да изпадне в застой други неща ще се развият.Явно хората ще са заети повече да оправят финансите си.Пише също така че изкуство, създадено с комерсиална цел ще успее.В бъдеще време вече може, отново да започне да се развива.Ще споделя.
Историята ни победи не познава, спечелени без силата на любовта.

Goddess
Отличник
Мнения: 599
Регистриран: 22 фев 2009, 22:52
Местоположение: Враца

Re: Китайски хороскоп

Непрочетено мнение от Goddess » 08 ное 2009, 21:13

Ще ми бъде интересно ((-))*

fire
романтик
романтик
Мнения: 19
Регистриран: 26 юли 2009, 19:47

Re: Китайски хороскоп

Непрочетено мнение от fire » 02 фев 2010, 14:36

Тъй като някъде изгубих моят хороскоп, намерих това в нета и сега го копирам и паствам:
Така на 14 февруари сутринта, преминаваме вече в годината на Металният Тигър.
ПЛЪХ
1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008
Занимавайте се с личните си проблеми, доколкото събитията през тази година ще са толкова велики и значими, че няма да им остане време и внимание да се меси в делата на отделния човек. Това означава обаче, че не може да се разчита само на късмета.

БИК
1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009
Враждебна година, в която тигрите се обединяват в стада, затова нека мъдрият Бик да се притаи и да изчака по-благоприятен момент - тъпо ще е, а и няма как да се изправиш сам срещу тези бързи и кръвожадни зверове. Кротко си пазете нивата и забравете да се гневите и да предвкусвате опасности.

ТИГЪР
1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010
Можете да правите каквото си решите - ще ви върви във всичко. Дори да се захванете с велики дела, сте защитени от съдбата от всички страни. Няма по-глупаво нещо от това да лежите на безплатно осигурената целогодишна слънчева светлина, вместо да яхнете късмета.

ЗАЕК
1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011
Нито жега, нито сибирски студ. Ще търсите промени и ъгълче, в което няма течение и никой не ви се пречка да се занимавате с любимото си философстване.

ДРАКОН
1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012
Година на бури и натиск - любими ваши стихии. Ще намерите начин да се явите на света в цялата си прелест и величие. Ако не се отпускате, ви чака щедра награда за усилията.

ЗМИЯ
1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013
Мрачна и облачна година. Изабщо не ви харесват и са ви излишни всички тези революции. Промените не ви забавляват, затова ще предпочитате да стоите в дупката и на спокойствие да осмисляте уроците на световните съдбини.

КОН
1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014
Ревът на Тигъра ви кара да ликувате и да се бунтувате. Младите жребци ще скъсат юздите и в галоп ще напуснат семейното гнездо и ще се впуснат по големия свят, за да изпробват силите си. Зрелите коне замислят нови дела.

КОЗА
1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015
В царството на зверовете това е животното, което най-много се бои от Тигъра, защото често споделя съдбата на неговите жертви. В период на революционни промени и битки, този знак се чувства не на мястото си и ще гледа да не се бута в лапите на героите.

МАЙМУНА
1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004
Нека тигрите и драконите да се сражават по бойните полета. Вие сте най-щастливи в ролята на зрител и с удоволствие ще я изпълните. И колкото по-далече сте от арената и не се бутате напред от любопитство, толкова по-сигурно за вас.

ПЕТЕЛ
1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005
Вашата песен през тази година няма да е хит. Затова не скачайте често на сцената, че в сблъсъка на гигантите, може да се разхвърчи перушина. По-добре приберете нотите под крилото и чакайте новия артистичен сезон.

КУЧЕ
1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006
Най-после имате шанс да покажете кой лае в двора. Получавате превъзходен случай за изява. Няма и да пропуснете да се изявите, отличите и докато помахвате доволно с опашка, да си получите наградата.

ГЛИГАН
1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007
Една година, в която дебелата ви кожа върши прекрасна работа. Не харесвате драматичните промени, но пък и не ви пука за тях и ще ги приемете и преживеете по най-подходящия начин - философски, миролюбиво и добродушно.


Не забравяйте, че все още е годината на Бика, и все още имате достатъчно време да подготвите оръжията за революционния и преломен период на Тигъра.Имате две седмици :),даже по малко.
Историята ни победи не познава, спечелени без силата на любовта.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта