Златото олицетворява познанието и съвършенството. То великолепно подхожда на Овена – първият от огнените знаци. В Египет златото е символизирало дълголетие, за ацтеките е означавало завръщане на пролетта, а в Китай с него са приготвяли напитка за безсмъртие.

Слон за телеца … Древните са смятали, че Слонът защитава от интригите и лошите погледи на недоброжелателите, и дарява мъдрост. В Индия е символ на ума.

Ключ за близнаците – С него можете да отворите всички врати на света! В същото време той ще ви помогне да издържите на натиска на натрапници, ще успокои физическата или душевна болка. Не напразно във време на война, са слагали предварително нагрят ключ върху раните.

Луна за рака – Нощното светило носи вдъхновение, любов и семейно благополучие. Символ на женственост, Луната изостря чувствителността и предразполага към нежност…

Звезда за лъва – Звездата олицетворява редът и движението към успех. Инките са вярвали, че звездите са слуги на Слънцето.

Сова за девите – Вярната спътница на богинята Атина – Совата – символизира мъдростта и постоянството. Смята се, че този, който види нейния полет с настъпването на нощта, го очаква прекрасна новина.

Сърце за везните – Този талисман символизира жизнените сили, стремежа към познание и успех в разкриването на всевъзможни тайни. Със своето сърце египетския бог Птах създал Вселената.

Жаба за скорпиона – Древните египтяни са смятали, че това земноводно същество символизира разума, плодородието и промяната. Наречена „водна жаба“ тя покровителства бременните жени.

Бръмбар за стрелеца – Неуморно вървейки по своя път от изток на запад, бръмбърът бута пред себе си с предните крака наръч суха трева със своите лаври. Според древните египтяни той символизира възкресението или зараждането на нов живот. Обитателите на долината на Нил са правели фигурки на бръмбър от яспис. Това е емблемата на верността и дълголетието.

Костенурка за козирога – Безсмъртното животно, костенурката, според легендата, следва неотклонно своя път, без да се интересува от времето. За нея светът – това е тя самата. Твърдата черупка символизира небесния свод. В Япония на младоженците подаряват костенурка, като залог за здраво и многодетно семейство.

Ангел за водолея – Ангелът – това е вашият двойник, съвестта ви, покровителят. Той изостря интуицията, дарява ви с интелигентност, далновидност, прозорливост.

Раковина за рибите – Според древните поверия „Ако хвърлена във вода раковина се задържи на повърхността – това е добро предзнаменование. Ако потъне – трябва да бъдете изключително внимателни“. Счита се, че огърлица от раковини предпазва от любовни неприятности. Символ на майчинството, раковината дарява покой и радост. Тя подчертава вашето очарование …

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!