Всеки си има недостатъци. Явно някои са предопределени по рождение. Но това не трябва да ни успокоява, а да ни кара да се усъвършенстваме, както и да търпим недостатъците на другите зодиакални знаци. Едно нещо може да е недостатък или предимство, зависи как ще се погледне на него и как ще се използва полезно. Пример за това е притчата за Красивите недостатъци.

Овен: Буен, разсеян, себичен …  Човек с него трябва да има търпение да го изслуша, да отстъпва, да е изобретателен да му напомня за елементарни неща и да държи парите далеч от широките му пръсти.

Телец: Може да прояви дребнавост.  Егоист.Случва се да е досаден. Когато му е изгодно умее да се подмазва и дори да доносничи.
Гъвкав е и се обръща накъдето духа вятъра. Склонен е към алчност и скъперничество. Тероризира близките си, а с непознати е любезен.Недоверчив е. За да се живее с телеца, трябва много търпение, любов и всеотдайност. Чувствителните натури биха били наранени от неговите недостатъци.

Близнаци: Трудно пораства. Словоохотлив, преливайки от пусто в празно. Винаги има свое мнение, дори да не е прав си знае неговото. Склонен е изрича сладки лъжи, но така, че отговорността на излъгания да си е на излъгалия се. Трудно се обвързва емоционално.

Рак: Консерватор, не обича напредъка. Обича да се само съзерцава. Разгорещено спори за да се почувства значим с мнението си.
Страхлив е. Рака е ревнивеца на зодиака. Има нужда да му се изразява обич и привързаност и да не му се дава повод за ревност.

Лъв: Параноичната му гордост тровят неговия и живота на околните. Ако не успее да се изяви изпада в депресия.  Ако живеете с лъв трябва да сте готови да оставите всичката слава за него и да му осигурите блясък и разточителство.

Дева:Дребнава, алчна, скучна и свадлива. Педантизма на Девата я прави непоносима, както в работата, така и у дома. Със своите капризи е способна да погуби всяко начинание и да изкара всеки от нерви. Чужда на импровизацията,  съставя най-подробни скучни планове за себе си и своите близки. Интригите са най-забавното нещо около този зодиакален знак. Разбира се не и на тези, които ги причинява.

Везни: Патологична нерешителност. Често бяга от поети обещания, ако изобщо ги поеме красноречиво.

Скорпион:Могат да излъжат, предадат и унищожат заради самото удоволствие от този акт. Садисти и мазохисти едновременно. Кариеристи. Циници.

Стрелец: Доверчиви оптимисти. Обича да си измисля разни неща и държи другите да вярват в същото.

Козирог: жесток, хладен и бездушен . Тираничен в работата и дома. Отстъпва само под натиска на по-силен. Злопаметен и отмъстителен. Едновременно страда от мания за величие и комплекси.

Водолей: фантазьор, често до откъсване от реалността. Често взема заеми и забравя да ги върне.Обещава щедро и бързо забравя за обещаното. Не обича да работи. Заговорничи и интриганства.  Обича да манипулира и изнудва.

Риби :
Увличат се от измислиците си до степен, че сами не могат да определят кое е истина и кое не. Рибата си противоречи сама на себе си, преиначавайки нещата непрекъснато, но без да има от това никаква изгода, постъпвайки според принципа изкуство заради самото изкуство. Освен това, Рибата много обича да се рови в живота на другите,  правейки се на  психоаналитик. Да работи и въобще да прави каквото и да било не обича, защото   не умее.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!