Как да летя на сън? Този въпрос си задават хора, които вече веднъж са изпитвали това невероятно чувство или имат усещане, че би било прекрасно да полетят на сън.

Летя на сън

Може ли човек да си „поръча“ сън с полет? Сънищата обикновено са не подвластни на нашите желания. Те просто се случват, както намерят за добре, но все пак те са нашите сънища, наше друго отражение.

Затова човек може да се предразположи да сънува едно или друго. И без това трябва да спим всяка нощ, защо да не сънуваме нещо прекрасно. Допълнителното хубаво изживяване на сън, ще ни даде усещане за щастие, което ще ни съпътства и през деня.

Човек винаги е гледал птиците с малко завист и копнеж да ги последва в безметежен полет. В края на краищата след хилядолетия копнежи за летене, човека е полетял като Икар. Със самолети, с пара и делта планер, с парашут и какви ли не причудливи устройства, човек вече може да усети какво е да лети.

Но все още летенето е за смелите и си остава рисково забавление. Затова защо да не полетим на сън? Пълноценно и безопасно изживяване…

Ето как може да се предразположи човек да полети на сън.

Усещане за издигане във въздуха, може да се симулира чрез физически дейности като:

  •  Бягане, каране на колело
  • Возене в асансьор, виенско колело
  • Люлеене в люлка
  • Поглеждане от много високо

Физическото усещане за анти гравитация може да спомогне за летене на сън, но към това трябва да се прибави и психологическа настройка за полет.

  • Положителни емоции от забава, купон, танци, игри с гоненици.
  • Разходка сред природата, гледане на облаците и други отпускащи и успокояващи дейности.
  • Влюбване, любов, целувка, танц с любимия, любене, така или иначе усещането е че летиш.
  • Медитация, реклакс,  упражнения за отпускане на мускулите и съзнанието.
  • Силно желание за полет и визуализация. Усети тялото си леко и безтегловно,  усети как се издигаш над леглото, визуализирай чувство на радост и безметежност.

След като човек е предразположен към полет, след един прекрасен ден, трябва да си вземе топъл душ, да легне в удобно легло, може да има тиха музика и приятен аромат. Не трябва да се напряга в очакване на полета. Трябва просто да се отпусне и да е щастлив. Сънят не трябва да бъде насилван, защото ще избяга. Той ще дойде когато сам реши. Не може да контролираш съня, макар да има осъзнати сънища. Сън в който осъзнаваш, че сънуваш. Тогава може да правиш всичко което поискаш, защото на сън всичко е възможно. Ако попаднеш в такъв осъзнат сън и желанието ти е да летиш на сън, може да полетиш веднага. Може да започнеш с затичване или да скочиш от високо място. Ще усетиш как се издигаш или как се носиш във въздуха, ще може да планираш в каквато посока и на каквато височина искаш. Ще си птица…

Е, точно тази нощ може да сънува друг сън, да не е полет, но със сигурност ще е прекрасен. Може друга нощ, не тази да полетиш на сън. Но със сигурност ще летиш на сън някоя нощ, само продължавай да предразполагаш тялото и душата си към полет. Някои хора не помнят сънищата си, ако си от тях, не съжалявай, нещата, които си направил за да предизвикаш полет в съня, най-малкото те правят щастлив – а това никак не е малко – това не е полет на сън, а полет на живо, в истинския живот. Полет,  като начин на живот.

Й. Богомилова ©

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!