Тези пикантни, задушени картофи се кулинарна щуротия, която забърках спонтанно, в последствие от друга кулинарна моя измислица.
Ето каква е историята:

Много обичам кисело зеле, и реших да опитам да си мариновам червено зеле, за червени зелеви сърми.

Въпреки, че не е сезона за правене на кисело зеле, аз сложих листа от червено зеле в един буркан и добавих морска сол, след седмица киселото, червено зеле беше готово. Червената зелева чорба беше толкова бистра, вкусна и ароматна, че реших да я използвам. И какво…? Хрумна ми да сваря картофи в нея. Картофите придобиха интересен розов цвят и приятен вкус, сол не им беше нужна, сложих само босилек, но може да се използват други подправки по вкус. И това не е всичко, както се казва в рекламите. Соса от сварените картофи, вече обогатен и от тях сложих в тава с ориз и го метнах в кухнята. И нека да е розово…. Ето и вкусен, киселичък като в сърми розов ориз.

Пикантно розови, кулинарни щуротии…
задушени картофизелева чорба

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 236 пъти