филийки с кашкавалСигурно всеки знае как да си направи филийки с кашкавал, но ето как аз ги правя.

Избирам твърд кашкавал… да е хубав… по принцип по-скъпия е по-хубав, зрял… иначе не става, разтапя се по филията и потича целия по тавата….
Кашкавала може да се настърже или нареже на парченца, трябва да покрие филията.
Филията трябва да се намаже с маргарин или масло по краищата за да не изгорят и да е мека.
Така приготвените филии може да се поръсят с червен пипер, може и други подправки на вкус.

Ако има домати, може да се нарежат на филийки и да се сложат върху кашкавала. А може върху доматите да се настърже още малко кашкавал. Ако кашкавала е малко или за по-интересен вкус, може да се смеси със сирене. Филийките са готови да се изпекат във фурната.

Когато филийките са с червен пипер, той придава една коричка отгоре на кашкавала, става златист или кафяв – не горчи, само изглежда, като изгорял, но не горчи, а напротив – приятно вкусно е. Когато са с домати филийките са по-сочни и приличат на пица.

Филийките с кашкавал са лесни и вкусни.

Приятен Апетит!

Борислав

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 329 пъти