Стил » рецепти

Торта „Сърце“

публикувано от:  на февруари 9, 2010 няма коментари

torta

Необходими продукти:

3 1/3 чаши брашно за торта
3/4 чаша неосолено масло
2 1/4 чаши масло
3 големи яйца, държани на стайна температура
6 супени лъжици червена боя за храна
3 супени лъжици неподсладено какао
1 1/2 чаени лъжици ванилов екстракт
1 1/2 чаени лъжици сол
1 1/2 чаши суроватка
1 1/2 чаени лъжички ябълков оцет
1 1/2 супени лъжици сода за хляб

Фурната се загрява до 350 градуса.

Сложете малко мазнина и брашно в четири кръгли тигана за торта ( размер 9х2 инча).

За да се приготвят блатовете:

В малка купа трябва да пресеете брашното за тортата и го оставете настрана. В голяма купа, на средна скорост с електрически миксер, разбийте маслото и захарта докато сместта стане много  лека и пухкава, разбива се около 5 минути. Добавете яйцата едно по едно време и  разбивайте след всяко добавяне.

В малка купа се смесват червената боя за храна, какаото и ванилията. Те се добавят към тестото и се разбиват добре.
В малка чашка се разбърква солта със суроватката, която смес се добавя към тестото в три части, редуващи се с брашното.
В малка купа заедно се разбъркват ябълковия оцет и содата за хляб, които се добавят към тесто и се разбъркват добре. С помощта на каучукова(гумена) шпатула се отделя  тестото в купа, след като се уверите, че съставките са добре смесени и се е получило гладко тесто.

Разделете тестото сред подготвените за целта тигани. Пече се около 30-40 минути. Нека след това изпечените блатове за тортата се охладят за около 1 час, след което се изваждат от тигана.

Когато блатовете се охладят, започвате да слагате глазура между тях, като ги залепите два по два.

А за да се получи този дизайн на сърце, може да следвате следните няколко стъпки:

Завързвате две клечки за зъби с корда.  Ето така:

6a00e551040fb7883401287769c2c6970c-500wi

Може би изглежда малко странно, но по-този начин ще се уверите, че ще уеднаквите формата на сърцето.

6a00e551040fb788340120a8676bb9970b-500wi

Разположете едната клечка за зъби по средата на тортата, след което провлачете другата срещуположна клечка по цялата торта, така че да направите кръг.

6a00e551040fb788340120a8676cb5970b-500wi

Ето така! Направете това и за двете торти.

6a00e551040fb7883401287769c5cd970c-500wi

Изрежете тортата, така че да наподоби V – образна форма.

6a00e551040fb7883401287769cce2970c-500wi

Горната част на сърцето е малко по-сложна. За да се получи с нож изълбайте едната торта по този начин, че да се получи този малък „остров” по средата.

6a00e551040fb788340120a8677596970b-500wi

По този начин трябва да изглеждат издълбани двете торти.

6a00e551040fb7883401287769cf2b970c-500wi

Сега вече може да започнете да попълвате тортата с червено-оцветения изрязан блат от тортата.

6a00e551040fb788340120a867796e970b-500wi

Запълнете всичко, след което двете торти се оставят в хладилника за около 15 минути.

6a00e551040fb7883401287769d324970c-500wi

След което трябва да съедините двете торти – да поставите едната върху другата.

6a00e551040fb788340120a8677c8a970b-500wi

Добавете още захарна глазура върху тортата.

6a00e551040fb7883401287769d5f1970c-500wi

Сложете тортата в хладилника за най-малко половин час, а би било добре ако я оставите там за цяла вечер.

6a00e551040fb7883401287769dabe970c-500wi

Сега може да украсите тортата по Ваш вкус със сметана.

6a00e551040fb788340120a86782ac970b-500wi

Готови ли сте да видите резултата?! А той е наистина удивителен! И е толкова вкусно, колкото изглежда.

Надявам се, че сте достатъчно смели, за да пробвате и Вие да изненадате своя любим за Свети Валентин с това изкушение… Добавете малко от това и онова, за да овкусите вашата любов!

Източник: http://iammommy.typepad.com/i_am_baker/recipes/

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 2 057 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!



Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!