Торта „Сърце“
Необходими продукти:
3 1/3 чаши брашно за торта
3/4 чаша неосолено масло
2 1/4 чаши масло
3 големи яйца, държани на стайна температура
6 супени лъжици червена боя за храна
3 супени лъжици неподсладено какао
1 1/2 чаени лъжици ванилов екстракт
1 1/2 чаени лъжици сол
1 1/2 чаши суроватка
1 1/2 чаени лъжички ябълков оцет
1 1/2 супени лъжици сода за хляб
Фурната се загрява до 350 градуса.
Сложете малко мазнина и брашно в четири кръгли тигана за торта ( размер 9х2 инча).
За да се приготвят блатовете:
В малка купа трябва да пресеете брашното за тортата и го оставете настрана. В голяма купа, на средна скорост с електрически миксер, разбийте маслото и захарта докато сместта стане много лека и пухкава, разбива се около 5 минути. Добавете яйцата едно по едно време и разбивайте след всяко добавяне.
В малка купа се смесват червената боя за храна, какаото и ванилията. Те се добавят към тестото и се разбиват добре.
В малка чашка се разбърква солта със суроватката, която смес се добавя към тестото в три части, редуващи се с брашното.
В малка купа заедно се разбъркват ябълковия оцет и содата за хляб, които се добавят към тесто и се разбъркват добре. С помощта на каучукова(гумена) шпатула се отделя тестото в купа, след като се уверите, че съставките са добре смесени и се е получило гладко тесто.
Разделете тестото сред подготвените за целта тигани. Пече се около 30-40 минути. Нека след това изпечените блатове за тортата се охладят за около 1 час, след което се изваждат от тигана.
Когато блатовете се охладят, започвате да слагате глазура между тях, като ги залепите два по два.
А за да се получи този дизайн на сърце, може да следвате следните няколко стъпки:
Завързвате две клечки за зъби с корда. Ето така:
Може би изглежда малко странно, но по-този начин ще се уверите, че ще уеднаквите формата на сърцето.
Разположете едната клечка за зъби по средата на тортата, след което провлачете другата срещуположна клечка по цялата торта, така че да направите кръг.
Ето така! Направете това и за двете торти.
Изрежете тортата, така че да наподоби V – образна форма.
Горната част на сърцето е малко по-сложна. За да се получи с нож изълбайте едната торта по този начин, че да се получи този малък „остров” по средата.
По този начин трябва да изглеждат издълбани двете торти.
Сега вече може да започнете да попълвате тортата с червено-оцветения изрязан блат от тортата.
Запълнете всичко, след което двете торти се оставят в хладилника за около 15 минути.
След което трябва да съедините двете торти – да поставите едната върху другата.
Добавете още захарна глазура върху тортата.
Сложете тортата в хладилника за най-малко половин час, а би било добре ако я оставите там за цяла вечер.
Сега може да украсите тортата по Ваш вкус със сметана.
Готови ли сте да видите резултата?! А той е наистина удивителен! И е толкова вкусно, колкото изглежда.
Надявам се, че сте достатъчно смели, за да пробвате и Вие да изненадате своя любим за Свети Валентин с това изкушение… Добавете малко от това и онова, за да овкусите вашата любов!
Източник: http://iammommy.typepad.com/i_am_baker/recipes/
Статията е прочетена 2 100 пъти
Вашият коментар