Руло „Вълче сърце“
Руло „Вълче сърце“ е интересна идея за местно руло. Рулото беше измислено за партито „Индиански вожд“ . Каймата за рулото може да се смеси с най-различни продукти според вкуса. Аз сложих настъргани моркови, нарязани черни маслини. Подправките са кимион и магданоз. Към каймата се добавя едно яйце за да се стегнат продуктите. В сърцевината на рулото „Вълче сърце“ има сърце от луканка. Сърцето се прави, като цялото парче луканка се отрязва косо в единия край. След това се срязва напряко на две половини и те се наместват в скосения край във формата на сърце. Закрепват се със шишче за да се фиксират. Обвиват се в приготвената кайма и се оформя руло, което се изпича във фурната. Когато се нареже се получават филии от рулото със сърце вътре. Хубаво е малко да изстине рулото преди да се нареже, за да успее да се стегне и да не се рони.
Авторски материал: Й. Богомилова
Моля не копирай!
Статията е прочетена 396 пъти
Вашият коментар