местно руло Вълче сърце

Руло „Вълче сърце“ е интересна идея за местно руло.  Рулото беше измислено за партито „Индиански вожд“ . Каймата за рулото може да се смеси с най-различни продукти според вкуса. Аз сложих настъргани моркови, нарязани черни маслини. Подправките са кимион и магданоз.  Към каймата се добавя едно яйце за да се стегнат продуктите. В сърцевината на рулото  „Вълче сърце“ има сърце от луканка. Сърцето се прави, като цялото парче луканка се отрязва косо в единия край. След това се срязва напряко на две половини и те се наместват в скосения край във формата на сърце.  Закрепват се със шишче за да се фиксират. Обвиват се в приготвената кайма и се оформя руло, което се изпича във фурната. Когато се нареже  се получават филии от рулото със сърце вътре. Хубаво е малко да изстине рулото преди да се нареже, за да успее да се стегне и да не се рони.

Авторски материал: Й. Богомилова

Моля не копирай!

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 396 пъти