Ягодите помагат за сваляне на излишни килограми
Ягодите помагат за сваляне на излишни килограми

Как да свалим килограмите е един от най-често задаваните въпроси. Оказва се че един от най-добрите начини за това е яденето на грозде и дребни плодове като ягоди, малини, къпини и боровинки, които всъщност преобразуват излишната бяла мазнина в изгарящата калории „бежова мазнина“.

„Медикъл експрес“ пише как специалисти от Вашингтонския университет са открили нов начин за борбата с килограмите.  За проучването са били използвани мишки подложени на богата на мазнини диета като на част от тях било давано ресвератрол в количество, равнозначно на 340 грама плодове за човек. Така учените са открили, че гризачите получавали полифенолът всъщност са с 40 процента по-малко тегло, в  съпоставка с другите.

Така става ясно как да свалим килограми с помощта на грозде, ягоди и боровинки, където най-често се среща ресвератролът , който помага на излишната бяла мазнина да се превърне в стопяващата калории „бежова мазнина“.

Изследователите откриват, че полифенолите като ресвератрола подобряват окисляването на мазнините и така тялото ни не се претоварва и поддържа баланса си. БТА пише, че ензимът AMPK регулира енергийния метаболизъм на тялото според учените, като излишната „бяла“ мазнина се стимулира да се превърне в „бежова мазнина“.

По този начин може да се свалят килограми, с помощта на грозде, ягоди и боровинки. А и това е един хубав и вкусен метод да се отървем от излишното тегло.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 165 пъти