Вълшебните действия на нара
Вълшебните действия на нара

Днес ще ви разкажем за вълшебните действия на нара. Нарът е вид широколистно дърво или храст от род Punica или неговият плод. Според „Уоманайтли“ е препоръчително да го включите към здравословното си меню. Може да се приема в различно състояние. Например като добавка към киселото мляко, към салатата или дори към водата. Ако сложите няколко зрънца във вода ще придадете на напитката си сладко-кисел вкус. Може дори да си направите фреш или коктейл от нар. Една чаша сок от нар дневно ви набавя  достатъчно калий, който е нужен на тялото ви.

Ако сте решили да свалите някой килограм нарът би бил добро решение, защото в 100 грама нар се съдържат 82 калории.

Това са няколко добри причини да консумирате нар:

Помага за намаляване на лошия холестерол

Консумацията му  намалява  холестерола и кръвното налягане, заради съдържанието му на много антиоксиданти, а и спомага за това да не се развиват сърдечно-съдови заболявания. Според „Уоманайтли“ един нар дневно влияе благотворно на организма.

Съдържа малко захар

Нарът е „беден” на захар, която често е виновна за развитието на заболявания като диабет, сърдечни болести, рак, затлъстяване и проблеми с кожата. Половин купичка зрънца от нар съдържа около 8 грама захар и близо 70 калории. Затова сокът от нар може спокойно да се консумира и от диабетици.

Подобрява настроението

„Уоманайтли“ съветва да пием свеж сок от нар, когато не сме в настроение. Нарът предотвратява депресията, помага за увеличаване на нивата на серотонин в мозъка и контролира настроенията.

Стимулира мозъчната дейност

Нарът усилва мозъчните функции, паметта, когнитивните способности и неврологичните функции. Според „Уоманайтли“, той намалява шанса за развитие на Алцхаймер.

Помага за млада и свежа кожа

Нарът е най-мощния природен антисептик и антиоксидант. Благодарение на високото съдържание на полифеноли предпазва от стареене.Той има подхранващо действие върху кожата, стимулира растежа на косата и заздравява ноктите. Подмладява кожата ви с години.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 118 пъти