Как да подправим месото правилно
Много хора, които приготвят месо, не си задават въпроса „Как да подправим месото правилно?“. А това е важно, защото правилно подправеното и подготвено месо е много по-вкусно.
Най-важното в подготовката за правене на месото е неговото овкусяване, което гарантира по-наситения вкус. Все пак е добре да не прекаляваме с подправките – не повече от три вида.
Черният пипер, червеният пипер, кърито и чилито са много подходящи за печено месо. А най-подходящите билки са: мащерка, розмарин, риган, чубрица и градински чай.
Колкото по-пресни са подправките, толкова по-наситен ще е ароматът, но това не означава да прекалявате с количеството. Например солта – прекомерното и използване може да навреди на аромата. За да не изгорят, слагайте подправките, когато видите, че месото е почти готово.
За завършек, намажете месото със зехтин. Освен за аромат, той ще предпази месото от изсъхване.
Вече знаете как да подправите месото правилно, така че ви пожелаваме Приятен апетит.
Статията е прочетена 296 пъти
Вашият коментар