Стил » Мода, облекло, от плат

Какъв цвят са дрехите ти?

публикувано от:  на май 18, 2010 няма коментари

Цветовите предпочитания към облеклото, са прозорец към характера на личността, както и настроението за момента.

Понякога те влече към определен цвят дрехи, който преди не си обичала? Неудържимо купуваш всчко в даден цвят . За да не затрупаш гардероба си с дрехи, които после ще станат ненужни, е хубаво да се анализира дали този порив не е временен импулс. Ето какво подсказват цветовете:

ВИОЛЕТОВ
виолетов Виолетовият цвят стимулира мозъчната дейност, дори го наричат философски. Подсъзнателно избираме виолетовото, когато изпитваме повишено интелектуално натоварване, например предстоят ни изпити, пишем дипломна работа, много работим или просто сме изправени пред сериозен избор. Ако се намираш в такъв момент, виолетовото ще ти отива, но щом периодът на активна мисловна дейност свърши, преставаш да се чувстваш добре в него. Този удивителен феномен е проверяван нееднократно. Люляковите оттенъци показват, че си в лирично настроение, клонящо към меланхолия.

СИВ (СРЕБРИСТ)
сребристСъстоянието ти е стабилно, удовлетворена и щастлива си. Като никога си психически устойчива и готова за нови начинания. Ярко изразеното пристрастие към сребристия металик сигнализира, че си в позиция на “нисък старт” – готова си за нов скок в личния и професионалния си живот.

ТЪМНО СИН
тъмно синТова е дипломатическият цвят. Вероятно си принудена да криеш истинската си същност. Цвета “дипломат” избираш несъзнателно, когато искаш да заявиш нещо, но не бива – например в службата или в обкръжението си. Често те тегли към тъмносиньото, когато си решила да започнеш нов живот. Например от понеделник да започнеш диета, да оставиш пушенето, да престанеш да плачеш за зарязалия те ухажор.

СВЕТЛО СИН (УЛТРАМАРИН)
ултрамаринВъпреки стереотипа този цвят не е символ на небесна радост, а на дълбока депресия. Обикновено пълното “потапяне” в него не трае дълго. Ако яркосин е само някакъв детайл от тоалета ти, значи в днешните ти житейски възгледи просто присъства лека романтична тъга. Изключение правят всички видове джинсови дрехи, които символизират оптимизъм и известна осигуреност. Другото изключение е, когато синьото невероятно много ти отива и ти си толкова убедена в това, че целенасочено и съзнателно носиш дрехи в този цвят. Имай предвид обаче, че светлосиньото наистина отива на много малко хора.

ЗЕЛЕНО
зеленоНастроена си позитивно, спокойна и уверена в утрешния ден. Обикновено зеленият период плавно преминава в жълт.

ЖЪЛТО
жълта копринаНезависимо от всички асоциации с изневяра и охлаждане в любовта това е цветът на симпатията. Още не си навлязла в етапа на “оранжевата ярост”, но вече си се запътили натам. Жълтото красноречиво сигнализира за желанието ти да се харесаш на околните, особено на мъжете, да бъдеш забелязана и обичана в обществото. Съчетанието на жълто с черно е една от найтайнствените комбинации и широко се използва в различни окултни обреди. То символизира съчетаването на несъчетаемите неща – желанието да бъдеш в центъра на вниманието и потребността от уединение и самовглъбяване.

РОЗОВО
розовоЧувстваш се защитена и желана. Продължителният розов период обаче показва, че се намираш под нечия силна опека и проявяваш инфантилизъм. Ако това състояние не е продължило особено дълго, няма за какво да се тревожиш. На всички ни понякога ни се иска да поиграем на “малко момиченце” и обикновено две седмици са напълно достатъчни за целта.

ЧЕРВЕНО

червеноНастроена си агресивно и си готова за борба. Това е тежък и изморителен цвят, а не сексапилен, както е прието да се смята. Ако червеното те привлича дълго време, опитай се да анализираш душевното си състояние. Вероятно подсъзнателно таиш у себе си злоба или замисляш план за отмъщение.

ЧЕРНО
черноНуждаеш се от сили, търпение и възможност да събереш мислите си или вече си решила да се отдадеш на собствените си разсъждения. Черният цвят ще ти помогне да се изолираш от околните, за да можеш да възстановиш изгубената енергия. Често го избираме, когато подсъзнателно усещаме енергийно изтощение на аурата си. Това е интуитивен, но правилен избор – черното е способно в известна степен да защити нашето биополе.

БЯЛО
бяло
Ти си спокойна, невъзмутима и готова за промени. Бялото се смята за цвят на невинността и чистотата, но това съвсем не е така. Той е по-скоро символ на чистия лист, на началото и показва равнодушие и затвореност. Като че ли си в период на изчакване, докато “белият лист” не започне да се запълва с нещо. Но ако те влече към съчетание бяло – червено, това е доказателство за емоционален подем, при това с еротична окраска.

ОРАНЖЕВО (ЗЛАТНО)
златноПредстои ти атака. Не е важно дали обектът ще бъде любимият ти мъж или омразният ти началник. Това е цветът на повишената активност. Ако за пореден път избираш дреха в оранжево, значи настроението ти е бодро и дори леко хулиганско. А позлатеният металик в дрехите е сигурен знак на бойно настроение с романтични мотиви.

КАФЯВО
кафявоВъпреки разпространените митове, свързани с този цвят, той не символизира затвореност, а страх. Ако ръцете ти все се протягат към дрехи в този оттенък, значи нещо със здравето или вътрешното ти спокойствие не е съвсем наред. Помисли дали нещо не те тревожи или плаши, или може би нещо те боли и си напрегната? Сега като никога се нуждаеш от подкрепата на близките и познатите си. При благоприятно развитие на нещата от “страстта към кафявото” ще преминеш към спокойния зелен период. Изключение прави само влечението към шоколадовия цвят или към какаото – това е цветът на протеста и означава нежелание да се огънеш пред обстоятелствата.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 1 324 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!