Вкусен картофен чипс
Обичате да хрупкате чипс в почивните дни пред някой хубав филм, особено когато навън вали ли, вали, а вие сте си на топло и уютно в къщи. Ето как да си приготвите. Аз използвах три средно големи картофи, които се нарязват на много тънки парченца – 2-3 мм дебелина. Посипвам ги с вегета и червен пипер и ги обърквам хубаво, след което на клечки за шишчета нанизвам картофите.
Пекат се в предварително загрята фурна до 200 градуса. Печете 15 минути, след което обърнете чипсчетата и намалете фурната до 180 градуса. Печете още 15 минути докато картофите станат златистокавяфи и хрупкави.
К. Герчева, Януари 2016
Статията е прочетена 514 пъти
Вашият коментар