Ламиниран паркет – какво знаете за тази подова настилка?
Ламиниран паркет – какво знаете за тази подова настилка?

Ламинираният паркет е сред предпочитаните подови настилки, тъй като се вписва идеално в съвременните разбирания за обзавеждане на дома. Освен това себестойността на ламината е относително ниска, тъй че почти всяко домакинство би могло да си го позволи, без да се налага многомесечно пестене на средства. И последно, но не и по значение – ламинираният паркет се монтира бързо и лесно, като разходите по полагането му са пренебрежими, още повече ако го поръчате от нас – строителен хипермаркет “Вилаз” с магазини в София, Самоков и Пазарджик.

С всяка покупка на ламиниран паркет ние осигуряваме за наша сметка неговия монтаж в удобно за вас време. Също така, предлагаме на вашето внимание и редица други стоки за дома – например градински мебели, както и обзавеждане за спалня, офис мебели, гардероби, легла, шкафове и прочее.

Предлагаме ви да посетите нашия уебсайт, в който освен ламиниран паркет, бихте могли да видите и останалите наши продукти.

Видове ламиниран паркет

Ламинираният паркет се отличава по редица свои особености – такива са както държавата производител, респективно фирмата, така и материалът, от който е направен, а той би могъл да бъде “изкуствен” и естествен.

Естественият паркет бихме могли да групираме в пет категории: трислоен паркет, масивен паркет, екзотичен паркет, корков паркет и декинг.

Масивният паркет най-често бива произвеждан от буков или дъбов материал.

Освен това, паркетът се отличава и по своя външен вид. Най-разпространени са цветовете:

  • Натурален.
  • Светъл.
  • Тъмен.
  • Сив.
  • Абстрактен.
  • Червен.

Да не забравяме и дебелината на подовата настилка – тя е твърде важна, за да бъде пренебрегната. Нашият магазин за ламиниран паркет предлага стандартни дебелини от 6 до 11 мм. Обаче, ако се нуждаете от паркет с друга, специфична дебелина, свържете се с нас.

И не на последно място – износоустойчивостта на паркета, също важна спецификация, особено ако ще бъде монтиран в помещение, през което или в което ще се придвижват много хора.
Високоустойчив е ламинираният паркет тип 33/AC5. По-слабо устойчив е паркетът тип 32/AC4, а най-слабичък, подходящ за частни домове, е паркетът 31/AC3.

Автор: webselo.com

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 122 пъти