Правила за дългата рокля
Правила за дългата рокля

Много хора не се замислят, но има известни правила за дългата рокля. Трябва да се знае с какво и как да се съчетае, за да изглежда дамата красива, женствена в подобен тоалет. Дългите рокли са женствени, красиви, удобни. Те са подходящи да се носят за всякакви поводи, а тяхното разнообразие от кройки, материи, цветове и принтове привличат дамите. Може би не всички знаят – дългите рокли се наричат макси.

Много жени неправилно смятат, че дългите рокли са подходящи само за високи и слаби фигури, което не е вярно. На пазара има много различни модели, и всяка дама може да избере подходяща за нея дълга рокля, която ще подчертава нейните достойнства и ще скрива несъвършенствата и.

Дамите с нисък ръст могат да носят високи обувки, за да изглеждат по-високи. Също така е добре да покажат повече плът, за това и могат да използват модели с тънки презрамки, дълбоко и остро деколте, висока цепка. Също така да не забравят и високата талия, която създава илюзията за височина. Нека се придържат към едноцветните рокли, и да избягват едрите и дръзки принтове, които има опасност да “захлупят” тяхната фигура.

Дамите със закръглена фигура не трябва да избират прекалено широките или тесни рокли, така вместо да се маскират извивките на тялото ще се постигне обратния ефект. Те трябва да заложат на модел, който се спуска по тялото – примерно моделите дълга рокля с висока талия. Трябва да внимават да няма излишни детайли като къдрички, пайети, тънки презрамки, защото те привличат вниманието и прибавят допълнителен обем към тялото. И разбира се – тъмните цветове заедно с черното са отличен избор. Хоризонталните райета да се избягват, но за сметка на това едрите принтове – квадрати, точки, цветя имат отслабващ ефект.

Не трябва да се притесняват и дамите, които имат пълни бедра или широк ханш. Те могат да изглеждат добре в дълги рокли, когато успеят да отвлекат погледите, вниманието от долната част на своето тяло. Това могат да постигнат с избор на модел рокля, която е с интересна горна част – атрактивно деколте, апликация. Друг вариант за тях е да изберат двуцветна рокля – с по-светла горна и по-тъмна долна част.

Жените с едър бюст трябва да избягват роклите с презрамки. Най-доброто предложение за тях са моделите рокли с по-високо деколте – независимо дали то е обло или остро, с дебели презрамки или с ръкав. Тези рокли могат да осигурят добра поддръжка, като същевременно предпазват от излагане на твърде много плът, което само по себе си не изглежда добре. Трябва да внимават с моделите, които предлагат повече детайли в горната част (плисета, къдрички, апликации), защото те създават допълнителен обем.

Жените които имат малки гърди могат да изберат дълга рокля, която има остро дълбоко деколте, да е с атрактивна долна част или в горната част с пищни детайли. Друг вариант за тях е да изберат рокли, които са с фабрично оформени чашки – така се създава илюзията за по-големи гърди.

Също не трябва да се притесняват и дамите, които имат момчешко излъчване. За тях са моделите с тънки презрамки, по-тесни и прави модели рокли. Може да заложат на романтичните детайли – волани, къдрички, плисета… .

Когато носят дълги рокли, дамите трябва да внимават и с използването на аксесоарите. Могат да използват гривна или колие, но не и двете заедно – получава се претрупване, което е неестетично. Също така и чантата не трябва да е прекалено голяма. Също така трябва да се внимава и за обувките – определена рокля се носи с къси или дълги обувки, но никога със средни. Ако се случи избрания модел дълга рокля да има свободна кройка, то може да сложите колан под гърдите или на талията, избора зависи от това, коя част от тялото се подчертава или прикрива. Ако навън е хладно, може да се носи късо яке или сако от кожа или деним, което трябва да стига до кръста и да е вталено.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 588 пъти