Внимавайте когато обзавеждате своя дом, не допускайте тези грешки, за да бъде домът ви хубаво и уютно място!
Внимавайте когато обзавеждате своя дом, не допускайте тези грешки, за да бъде домът ви хубаво и уютно място!

Често се допускат грешки при правилното обзавеждане на дома. До тях води именно закупуването на грешните мебели. Вижте 7-те  най-често срещани грешки при обзавеждането на дома, които не бива да допускате.

  • Купуваш първо мебелите. Това е една от постоянно срещаните грешки. Много е важно първо да решиш как желаеш да изглежда домът ти, преди да започнеш да избираш мебели. Представи си облика на мечтания дом и прецени какви мебели ще му отиват. Така ще предотвратиш грешката да купиш нещо, което на пръв оглед е привлякло вниманието ти, но по-късно може да не отива на цялостното оформление.
  • Избираш мебелите преди цвета на стаята. Още една често срещана грешка. Правилото е винаги първо да избереш цветовете на стаята и чак след това да започнеш да се оглеждаш за мебели. По този начин по-лесно ще комбинираш нюансите, с които си боядисал стените, с тези на дървото и тапицерията на мебелите. Например, кафяви мебели подхождат на стая боядисана в зелено или жълто, но не и на такава с червени или лилави стени.
  • Не внимаваш с цветовете. Докато сме на темата за цветове, винаги обръщай повече внимание при комбинирането на мебели от разнообразните видове дърво. Може да употребиш до 2 различни цвята, но останалото е риск и може да изглежда претруфено.
  • Миксираш стиловете. Въпреки, че еклектичният стил, при който може да се експериментира в интериора и обединява мебели от различни стилове, напоследък е моден пак трябва да внимаваш. Невъзможно е да искаш скандинавски декор, а в същото време да подбираш мебели в тропически или крайбрежен стил. Много повече ще му отиват  минимализмът или винтидж стилът. Важно е и да съгласуваш стиловете в различните стаи, за да не стане, така че преминаването от стая в стая да е като пътешествие в различните епохи.
  • Нямаш фокусна точка. А тя е много важна. Още преди началото на обзавеждането, застани в средата на стаята и реши какво искаш да бъде първото нещо, което да се забелязва при влизането и кой да е центърът, около който да се събират гостите. За някои хора центърът е телевизора, за други-камината, а за трети е библиотеката. Леглото пък е център в спалнята.
  • Избираш грешен размер на мебелите.
  • Не подреждаш правилно. Друга важна стъпка е да знаеш къде и как ще поставиш мебелите в стаята. Добре би било да има място между мебелите. Но ако става въпрос за по-голяма стая и ги разположиш в ъглите или пък ги „залепиш” плътно до стената, в средата ще се получи дупка, която навява празнина и лишава дома от домашния уют.

Ако успеете да предотвратите тези най-често срещани грешки при обзавеждането на дома, той ви ще изглежда модерен, уютен и естетически правилен.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 182 пъти