Стил » Домът, ред, хигиена

Как да почистим след ремонт?

публикувано от:  на ноември 9, 2016 няма коментари
Как да почистим след ремонт?

Как да почистим след ремонт?

Често хората избират лятото за извършване на ремонт заради климата, но повечето не се замислят какво следва. Точно така – почистването. То може да създаде доста непредвидени затруднения. Ето 8 съвета, които да ви помогнат да почистите след ремонт.

Дори да сте покрили всички повърхности у дома, на някои места пак могат да останат миниатюрни капки боя, полепнал прах или цимент. Препаратите често не са достатъчни да премахнете мръсните следи, затова и са следващите 8 съвета за почистване след ремонт:

  1. Когато свършите с боядисването измийте мръсните четки с хладка вода. Понякога след боядисване косъма на четките се втвърдява и не можете да използвате четката повече. За да предотвратите това и да запазите косъма на четката мек я накиснете за малко в разтворен омекотител с вода. После изплакнете.
  2. Изчакайте преди да почистите плочките на банята с препарат. Преди да започнете да търкате плочките с препарат ги минете два пъти със сух микрофибърен парцал. Така прахът ще падне по-бързо.
  3. За да премахнете прахът и остатъците от ремонта от алуминиевата дограма, само трябва да я минете с напоен с вода и 2-3 с.л. оцет парцал.
  4. Мръсните петна от пода премахнете със смес от 1л вода и 2-3 с.л. сок от лимон или оцет.
  5. Ако някъде видите следи от силикон, изчакайте първо да изсъхне. Ако силиконът е още мокър рискувате да изцапате допълнително. Когато силиконът изсъхне с помощта на нож започнете отстраняването му внимателно.
  6. Петната от боя по ръбовете на стъклата на прозорците премахнете с памук и лакочистител. Ако искате да се подсигурите, че това няма да се случи, предварително намажете краищата на прозореца със сапун за да не полепва боята.
  7. Разтворът от вода и амоняк почиства повечето петна след ремонта.

Всички знаем, че боята оставя неприятна миризма. За да се освободите от нея напълнете купа със сол или сода бикарбонат, която по-късно да сложите в стаята. Така неприятната миризма ще изчезне.

Надяваме се, че нашите съвети за това, как да почистите след ремонт да са ви помогнали и жилището ви да е по-хубаво, красиво. Пишете ни ако знаете и други трикове за почистване на дома след ремонт.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 322 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!