Предимствата на малкото жилищеПовечето хора искат голям дом, където свободно да се ширят на воля. Те обаче не разбират предимствата на малкото жилище и как то може да бъде по-добро в редица ситуации. Тук ще разберете предимствата на малкото жилище пред тези на по-голямото.

Малкото жилище има по-малки разходи

Най-важното при малкото жилище е, че заради размера си то пести пари от такси, данъци и застраховки. Няма защо да се притеснявате за високи сметки от ток и парно, а и така домът ви ще бъде по-природосъобразен.

Поддържа се по-лесно и евтино

Ремонтите в малките жилища се осъществяват по-лесно – дали пребоядисвате, поправяте теча в банята или кухнята или просто решите да освежите мястото, гарантирано е, че това ще бъде по-лесно отколкото в голяма жилище. Тук всичко е по-евтино, защото се нуждаете от по-малко консумативи, което на свой ред намалява цената.

Малкото жилище пести време

Голямото жилище се нуждае от по-често почистване, а и отнема повече време. Умножете времето за почистване на двустаен апартамент по две или три и ще получите времето за почистване на едно голямо жилище. Почистването на прах в малък апартамент или къща е много по-лесно и бързо, заради липсата на голямо пространство и струпването на много ненужни предмети. По-малката квадратура на малкото жилище играе важна роля за поддържането на уют и ред отколкото в големи помещения.

Малкото жилище учи на ред

Тук хаосът е нежелан. Той определено вреди на малките жилища и прави пространството по-малко и тясно отколкото всъщност е. Затова собствениците трябва да знаят как да вкарат ред и организация в дома. Важно е да се отбележи, че малкото жилище ограничава хората и така те не се затрупват с напълно ненужни дрехи и предмети, които по-късно няма да задържат. От гледна точка на фън шуй, това е прекрасен начин за тях да се очистят от отрицателната енергия.

В предимствата на малкото жилище е, и че има повече уют

Това определено е вярно. Обзаведете дома си с най-подходящите мебели и цветове. Декорът ще направи жилището ви комфортно и уютно. При по-тесни стаи, задължително трябва да има фокусна точка като телевизор или камина, където да се събират гостите. Това допринася за чувството на интимност и семейно спокойствие.

Малкото жилище се обзавежда по-лесно

Когато хората разполагат с повече място, често се самозабравят и претрупват помещението. По-лесно е да обзаведеш малко жилище, защото възможностите са по-малко на брой. Притежателите на малки жилища са известни като отлични декоратори. Те са запознати с влиянието и ефектите на цветовете, комбинациите на различни материи, познават особеностите в декора, които оптически разширяват дома и го правят по-уютен.

Едно от предимствата на малкото жилище е, че се сменя по-лесно

Ако не сте доволни от сегашното си жилище и решите, че искате да го смените с по-добро, преместването ще стане много по-лесно, защото разполагате с по-малко вещи за изнасяне. Тук трябва да се вметне, че малките жилища се продават по-бързо, заради ниската цена и високото търсене.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 134 пъти