Как да изберете сенки според цвета на очите сиКак да изберете сенки според цвета на очите си – това е въпрос, който всяка жена си задава. Правилният грим подчертава погледа, прави жената неустоима. Трябва да се подберат правилните гримове и сенки, крайният резултат за да бъде максимално естествен и атрактивен.

Ето и общи указания, които са валидни във всички случаи, и ще ви помогнат с нелеката задача, да се справите с грима на очите си:

Не слагайте сенки в същия цвят на вашите очи – това е скучно. Постарайте се да има контраст, за да може да има естествен блясък и атрактивност. Трябва да откриете кои сенки и цветове харесвате и ви отиват най-много. Трябва да ги нанасяте само върху долния и горния ръб на клепачите, в никакъв случай не трябва да покривате цялата им повърхност.

Когато избирате сенки според цвета на очите си, за да получите максимално естествено изглеждащи сенки, трябва да ги смесвате с неутрални тонове от кафявата, бежовата и сивата гама. Пригответе си палитра с три-четири такива нюанса, които ще можете да комбинирате с всичко друго, и разбира се, не трябва да залагате на блестящи, а на матови нюанси.

Може да използвате гъбичка четка или пръст за да смесвате с избрания от вас ярък цвят, и трябва да правите това много прецизно, за да няма видими линии между различните тонове. След като веднъж усвоите процеса и придобиете техника, ще бъде възможно ефективно и лесно да постигате както дискретност с грима, с помощта на сенките за очи така и дързост.

Кафяви очи

Жените с кафяви очи са късметлийки, защото кафявото е неутрален цвят, и може да се използват почти всякакви сенки. Все пак, за очертание на клепача, най-подходящи за тъмнозелените, тъмнокафявите и тъмносините нюанси, и бежовите нюанси за останалата част. Може да използвате и лилав туш за мигли вместо черен, ако желаете да имате по-дръзко излъчване.

Сини очи

Използвайте златисти нюанси, за да заблестят очите ви. Може да ги комбинирате със светлокафяво или бежово. За да постигнете дискретен ефект, използвайте комбинации от сребристо и сиво. А когато си слагате вечерен грим, тогава може да употребявате така нареченият опушен грим.

Зелени очи

Лилавите тонове са перфектни са хората със зелени очи. Нанесете ги върху долния и горния ръб на клепача, а след това може да смесите с бежов или мек светло кафяв нюанс. Използвайте черен туш за мигли, когато си правите вечерен грим.

Пъстри очи

Златистите, кафеникавите, зеленикавите тонове, тоест, така наречените землисти тонове, са много подходящи за хората с пъстри очи. Използването на тези тонове ще подчертае топлите цветове в очите ви. Ако заложите на сенки в лилавата гама, в комбинация със светли неутрални нюанси, тогава ще подчертаете студените цветове в очите ви.

Това са нашите съвети, как да изберете сенки според цвета на очите си. Жената, с добре оформените очи е красива и неустоима. Но внимавайте да не прекалите с грима, а защото тогава ще постигнете обратния ефект.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 118 пъти