В шоколада се съдържа фенил етиламин – аминокиселина, която стимулира усещането за копнеж, чийто граници достигат до там, че човек се усеща влюбен.
Богат е на магнезий, действа релаксиращо върху мускулите и е добро средство при схващане на мускулите.
Той оказва и антиоксидантно действие дори много по-добре от някои плодове и зеленчуци, а освен това е богат и на калций, желязо, витамин А, В, С,D иE, което го прави подходящ за консумиране с цел избягване на сърдечни заболявания и слаба имунна система. Черният шоколад, от своя страна, съдържа значително количество детоксикиращи вещества.
За разлика от захарта, която може значително да повреди зъбите, шоколадът дори е полезен в това отношение. Японски учени са установили, че какаовите зърна, съдържат в себе си анти-бактериални съставки, които предотвратяват появата на кариеси.
В шоколада има и малко количество кофеин, но ако трябва да го сравним с една чаша кафе в нея има кофеин колкото в 12 шоколада.
Така, че не се лишавайте от това изкушение, просто не прекалявайте с количеството му.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 368 пъти