Стил » декорация ястия

Шоколадова декорация

публикувано от:  на юли 7, 2010 няма коментари

Разтопеният шоколад се маже на тънък пласт върху мраморна, керамична или гранитна плоча и се остави леко да се стегне, но не бива да става прекалено твърд.

Шоколадови пурички:
Тръбичките се получават като люспите, но вместо навън шпатулата се изтегля навътре и по диагонал, докато шоколадът се навие на пурички.

Шоколадови вълнички и розички:
Получават се, като кръгла форма за бисквити се прекарва през пласта шоколад, така че да закачи и обели тънък слой от шоколада във вълнообразна форма. Оставят се да се втвърдят.

Шоколадови люспи:
Люспи могат да се получат и когато парче шоколад се охлади в хладилника и се стърже с картофобелачка.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 928 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


Етикети: , ,

==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!



Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!