Пина Колада е един от най-известните коктейли по света. Всъщност Пина Колада е много популярен коктейл на Карибите.Тя е официален коктейл на Пуерто Рико.
Пина Колада е тропическа, сладък коктейл, който се състои от ром, ананас (сок или смесени плодове) и крем от кокосов орех.. Някои бармани да добавяте тежки сметана.
Най-забележителният марка е Коко Лопес. В Коко Лопес крема е различен от традиционния, много сладък, с размера на мазнини около 17%, а традиционниия кокосов крем е с много мазнини (около 50-60%) и не така сладък. Можете да използвате традиционната кокосова сметана, вместо Коко Лопес с допълнително захарен сироп.

Официалната дата на раждане Пина Колада е 16-ти август 1954. Този коктейл е създаден в Сан Хуан, Пуерто Рико с Рамон „Monchito“ Marrero.Той смесил светъл ром, Пуерто-Рико с ананас и Коко Лопес крем и натрошен лед . Всъщност историята на Пина Колада е в процес на обсъждане. В голяма статия за Пина Колада от Джордж Синклер, който твърди че напитката съществува от много по-рано и предоставя факти за това.

Съставките

50 мл светъл ром
100 мл сок от ананас
50 мл кокосово мляко
30 мл ликьор „Малибу”
Натрошен лед
Съставките се слагат в блендер и се разбъркват добре. Изсипва се в широка чаша с високо столче. Слага се сламка и се украсява с резен ананас и черешка

Бъдете внимателни с натрошен лед в Пина Колада. За най-добра съгласуваност можете да използвате малко по-малко от натрошен лед, отколкото за друг замразени напитки.

Екзотично лято с Пина Колада!

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 1 416 пъти