За тези които думата броколи изглежда апетитно, предлагаме малко идеи за ястия.

Тези зеленчуци са ниско калорична  и лека храна. За броколи и карфиол не трябва много време за готвене. Няколко минути се задушават в няколко лъжици вода и когато омекнат се добавя маслото и подправките.  Ето как можете да ги поднесете:

Може да се залее със сос от майонеза,  който за да е по-лек и ниско калоричен е разреден с кисело мляко. Наръсва се с черен пипер

Запечени със сос бешамел,  или пък с яйца или кашкавал. За повече колорит можете да добавите също задушени моркови, домати,  запържени до златисто гъбки, червен лук, маслини, къдрав магданоз или други продукти по ваш избор.

omahasteaks.com
find.myrecipes.com

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 405 пъти