Есенна сладост
Есенна сладка композиция. Плодчета всеки може да си моделира или пък да сложи истински.
Шоколадови листа се правят по следния начин: Изберете листа от които не са отровни , като кленови листа или роза. Жилките им трябва да са силно релефни, за да се получи хубав отпечатък. Измийте и подсушете листата.
Разтопете шоколад на водна баня .
С помощта на четка върху долната страна на листа, нанесете тънък слой до самия край.
Нареждат се върху оризова хартия в хладилника за 20 минути .
Шоколадовия отпечатък се отлепва внимателно от листото. Можете да ги правите и от бял шоколад, оцветен със сладкарски бои в топли есенни тонове. Разбира се може да се направят и от захарно тесто и оформени ръчно или с шаблони.
С листата можете да направите каквито и да е композиции, да декорирате сладкиши и торти и всичко според въображението си.
anoccasionalchocolate.com
Статията е прочетена 2 722 пъти
Вашият коментар