Идеи за коледен маникюр

Коледен маникюрКоледен маникюрколеден маникюр

коледен маникюрлак за основата (безцветен, в нюанси на бежово или розово)

– бял лак
– топ лак
– декоративни камъчета в три цвята (сив, зелен и червен)

Първо нанесете основата.За нанасянето на белия лак са ви нужни лентички за френски маникюр, а ако решите можете да разчитате на сръчността си .
А сега идва ред на украсата:
Плътно до белия лак залепете декоративните камъчета с помощта на специално лепило за тази цел или просто сложете камъчетата преди лакът да е изсъхнал и натиснете.За поставянето на камъчетата можете да си помагате с пинсета . Червените и зелените се поставят, така както е показано на картинката.Сега следва нанасянето на топ лак и Коледният ви маникюр е напълно готов.

коледен маникюр
-Безцветен лак за основа

-Бял лак
-Парче гъба (която ще играе ролята на тампон с който по – късно ще нанесем лака)

Лакиране

Нанесете безцветния лак като основа, след това изрежете от гъба малко парче, което да използвате за нанасянето на белия лак.
Намажете гъбата с бял лак и с потупващи движения нанесете от началото до средата на нокътя.Използвайте изрязаното парче гъба за всички нокти. И преди да нанесете лак на всеки следващ нокът намазвайте с бял лак гъбата.
По този начин можете да правите маникюра си и с комбинация от други цветове. Това е начин на лакиране с който ще успеете да поддържате маникюра си красив и актуален.

коледен маникюр – Безцветен лак за основата
– Зелен лак за „френския маникюр“

– Бял лак за сежинките
– И цветни декоративни камъчета за украса на снежинките.Желателно е камъчетата да са червени.

Лакиране

Първо нанасяте основата и правите френски маникюр със зеления перлен лак.След това с помощта на тънка четка и бял лак рисувате снежинките, а в средата на снежинката залепяте червеното камъче с лепило или просто натискате преди засъхването на лака.Около снежинките поставяте произволно няколко бели точки и маникюрът ви е готов за Коледното парти!
коледен маникюр– Сив перлен лак
– Зелен лак (с четка за рисуване)

– Червен лак
– Бял лак (с четка за рисуване)
– Сив брокатен лак
– Златист брокатен лак
– Черен лак (с четка за рисуване)
– Топ лак

Лакиране
Първо със сив перлен лак нанасяме основата.Със сивия лак на брокати нанасяме „френска“ линия на нокътя.
Плътно до брокатения сив лак се поставят две черни, тънки линии хоризонтално и вертикално (от едната страна на нокътната плочка).
Следва „Коледното клонче“, с помощта на зеления и червения лак рисувате коледното клонче, така както е показано на снимката и го украсявате със златистия брокатен лак.
А с белия лак рисувате снежинките и в средата им отново украсявате със златистия брокатен лак.Накрая поставяте топ лак и маникюрът е завършен.

Идеите са от manicure-bg.com

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 1 816 пъти