Стил » градината, Хоби

Пчели на покрива

публикувано от:  на ноември 4, 2010 няма коментари

The Royal York в Торонто отглежда пчели на покрива.  Когато са слагали първия кошер, не са били сигурни дали пчелите ще оцелеят на 14 етаж. Но след първата година добра реколта от мед,  сложили още кошери. Днес хотелът задоволява личните си нужди от мед,  за гостите има кошници изненади с бурканче от сладкия еликсир.

Honey-beesпчели на покрива

Пчелите са едни от най-важните сред насекоми в процеса на опрашване на растенията. Наблюдава се намаляване на пчелите по света и това се отразява на производството на мед. В много западни страни се насърчават хората да отглеждат пчели, дори само  по един кошер в задния двор и дори на терасата и покрива. Засаждайки в  градината си билки по избор, ще обогатите аромата и качествата на меда.
Произвеждат се лесни за обслужване и почистване кошери с които могат да се справят и начинаещи в това полезно хоби потребители. Все пак ако човек реши да се занимава с това, трябва да проучи в дадения район разрешено ли е гледането на пчели. Ако е разрешено, и има възможност да се снабди с оборудването, мине кратък курс по пчеловъдството . Ще си има едно полезно хоби, което ще му пълни бурканчета с кехлибарен, чудодеен за здравето еликсир.

подготвил Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 802 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


Етикети: , ,

==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!