Всеки, който някога се е докосвал до магията на масажа е усещал незаменимото чувство на релаксация и спокойствие … дали ще е класически масаж, с шоколад, шампанско и ягоди или мед, той е магия за красота, здраве, а и един поглед към романтиката …  Но ако традиционните масажи са ви омръзнали, то ето няколко нетрадиционни техники за масаж:

  • В Израел се предлага специален вид масаж, който се състои в разстилането на различни по размер и големина живи змии върху цялото тяло. Със своята тежест змиите предизвикват размачкващ и масажиращ ефект.
  • Бирариите в Чехия и Австрия предлагат плуване или просто накисване в басейн, пълен с 2200 литра бира. Маята и хмелът изобилстват от полезни съставки, които подобряват кръвообращението и помагат за редица кожни проблеми.
  • В подножието на италианските Доломити в някои хотели се предлага уникална СПА процедура, при която клиентът се увива в завивка, пълна със слама.  Сеното в тази част на Алпите има свойството да облекчава всякакви болки по тялото. След това човекът се поставя във водно легло, затоплено до 38 градуса по Целзий.
  • А японците предлагат масаж, при който клиентът се потапя във вана с формата на купа за супа, където „ври“ бульон от колаген, пипер, чесън, зелен чай, червено вино и саке. Комбинацията от тези съставки подхранва кожата и подобрява кръвообращението.

К. Герчева

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 650 пъти