До Великден остават броени дни, през които тече не само подготовката да почетем светлия празник, но и преобразяването на дома ни за красивата пролет. Предлагаме ви няколко идеи за промяна на интериора в дома Ви:

Ако искате оригинална ваза, то не изхвърляйте черупките от яйцата, които използвате за приготвяне на празничните козунаци, а изпразнете съдържанието им внимателно, така че да запазите черупката почти цяла. Изрежете внимателно неголям отвор в горната част на яйцето и измийте черупката с вода. Поставете всяка черупка в поставка за варени яйца и налейте в тях малко вода, след което може да поставите пролетни цветя в тях. За още по-голям ефект с малка четчица можете да нанесете от външната страна боя, за да оцветите черупките.

Всичко се променя през пролетта – дори и великденските яйца, които могат да бъдат трансформирани в свещички за вашата трапеза. За тази цел трябва да се направи отвор в горната част на всяко яйце с игла, след което разширете дупката като изрежете внимателно неголям отвор в горната част на яйцето и тогава излейте жълтъците. С четчица може да боядисате в желания цвят черупката. Накрая, за да довършите свещта нарежете фитили, дълги до 4 см, които се закрепят за черупките с малко топъл восък. С помощта на фуния, напълнете черупките с горещ восък, който се оставя да изстине.

Направете си купички за бонбони под формата на чашки на нарциси. За да ги изработите са ви нужни:

1) шаблон за нарцис, който може да си разпечатате от тук;

2) декоративна, цветна хартия;

3) малки хартиени бонбонени чашки;

4) не на последно място – бонбони.

Принтирайте шаблона на нарциса, поставете го върху цветната хартия и изрежете формата. Напълнете малките хартиени бонбонени чашки с бонбоните и поставете в средата на изрязания цветен шаблон на нарциса. По желание може да ги залепите едно към друго с лепило.

нарцис креативцветя креатив

Източник: marthastewart.com

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 1 894 пъти