Лукс, стил, красота, спокойствие и отлично обслужване са част от магията, която хотел „Модус“ предлага на всичките си гости. Разположен в стара част на града, в непосредствена близост до входа на Морската градина, той е подходящ както за бизнес срещи, така и за почивка. На разположение са 29 стаи и 8 апартамента, всички оборудвани с климатик, хотелски телевизор с плосък екран, радио и будилник, бюро, мини бар, сейф, телефон с гласова поща и директна външна линия, високоскоростен безжичен и мрежови интернет, сешоар, халати, маркова хотелска козметика.

Повече за концепцията на хотела и тайната на отличното обслужване ни разказа Деян Колев, главен мениджър на хотел „Модус“ – град Варна, в специално интервю за читателите на www.utro.bg :

През коя година е създаден хотел „Модус“ и с каква идея?

  • Хотел Модус е построен през 2007 година и още с построяването си печели награда за сграда на годината. Идеята за създаването му е продиктувана от това да се предложи нещо по-различно и да се излезе от калъпа – от това, което масово се предлага. Вече 4 години хотелът ни е един  от най-високо оценените. Самата ни концепция изключително много залага на изненадата, нищо не е като при общоприетите места. Дори да сте само за една нощувка или просто за вечеря, колкото и да е малък хотела, той винаги отпуска хората. Начинът, по който са решени нещата е необичаен и едновременно с това изобщо не е пестено от материали – самото изпълнение е много качествено. Говорейки за гордост – моята любима тема е обслужването – още от самото създаване на хотела работим с най-добрия персонал и текучеството е минимално. Хората са обучени да работят по един начин, който е също толкова нетрадиционен, колкото и всичко останало. При нас също е валидна максимата, че клиентът винаги е прав – с него никога не се спори.

В какво се състои тази нетрадиционност като цяло, за която говорите?

  • След като разгледате хотела виждате, че той наистина не е правен, за да влезе в един традиционен стереотип. Той е едновременно дизайнерски, бутиков, биснес и градски хотел, но е също толкова добър и за почивка. Най-хубавото е, че ние „осиновяваме” гостите си – още при самото им настаняване вземаме всичките им грижи и притеснения, и не ги оставяме да чувстват неудобството от това да си на чуждо място. Можем да се похвалим с много верни гости – гости, които се връщат при нас година след година. Дори да не сме в състояние да осигурим това, от което нашите клиенти се нуждаят, се свързваме с нужните хора/организации и правим всичко възможно, за да им го осигурим. Това не е необходимо и да струва пари, защото много хора биха го направили, за да им донесе допълнителна печалба, но за нас добрият имидж, който имаме е достатъчен. Съотношението цена – качество в хотел „Модус“ е в полза на по-високо качество срещу по-ниска цена. При нас се използват само енергоспестяващи материали – хартията, която използваме е 100 % рециклирана, разделяме боклука и го предаваме за рециклиране. Много стриктна политика имаме и за климатизацията, без да страдат гостите на хотела. Гостите ни винаги получават по една безплатна бутилка минерална вода и по една зелена ябълка в стаята, която са наели. Предлагаме и безплатни колелета, за който иска да се предвижва чрез тях.

Имате ли по-интересни гости, които ви посещават?

  • Наши чести гости са редица знаменитости, които по една или друга причина са във Варна. Много от участните на току що приключилия Фестивал „Любовта е лудост”, който спонсорираме всяка година, бяха наши гости. Гости са ни и Васко Василев, Андрей Слабаков, цялото жури на X-Factor, участници от органови концерти, които се провеждат във Варна.

В такъв случай сте успяли да прехвърлите лудоста на любовта в хотел „Модус”?

  • От самото си начало хотелът е луд от любов. Много е емблематичен и е въпрос на престиж гостите ни да се върнат отново при нас.

Имате книга за мнения от гостите – кое е мнението, което най-много ви е впечатлило?

  • Хора от най-различни националности виждат различни позитивни неща при нас – италианци, иранци, българи, американци, французи – на всички се харесва. Нямаме никакви ограничения да се харесаме на едни за сметка на други хора. Възрастовата граница на гостите ни варира между 5 и 95 години. Това, което винаги ми е правило впечатление е с какъв патос и възторг пишат тези хора. Периодично сканираме цялата книга и я качваме в сайта ни. Не съм видял нито едно мнение с негативен отенък, било то и препоръка. Казват, че обслужването ни не е характерно за България, а нямаме нито един чужденец в екипа ни – просто сме успели да налучкаме точната рецепта за това, което трябва да се предлага.

Планирате ли да направите хотели със същото име в други градове в България и в чужбина?

  • Имаме такава идея, но все още е проект в бъдещето – на фаза идея. Резултатите, които показва хотел „Модус” във Варна са показателни за това, че подобна идея би се приела много добре и в България, и в чужбина.

К. Герчева, Септември 2011

Снимки: Мартин Дралчев

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 764 пъти