карфиол на фурна

Много лесно и бързо ястие от карфиол.

Продукти

1 голяма глава карфиол
2 яйца
100 гр сирене
1 кубче зеленчуков или друг бульон
олио,чубрица, кимион, черен пипер

Приготвяне
Карфиола се накъсва на малки розички и се задушава в малко вода няколко минути, докато омекне. Изцежда се и му се добавя, натрошения бульон, малко олио, подправките, сиренето и яйцата. Смесват се хубаво и се запича до стягане на сместа и зачервяване отгоре. Съотношението на продуктите може да се променя на вкус. Нарязва се на парчета и се поднася с гарнитура по избор.

Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 359 пъти