На 09.12.2011 г. в град Варна се проведе церемонията по връчване на годишни награди за мода, определени от варненските медии, на която победител в категория „Най-добър коафьор (фризьорски салон) беше избрана Маргарита Христова и целия й екип – фризьорски център „Colors”- Варна, защото модата и красотата се крият и в косата.

Маргарита Христова работи в тази сфера от около десетина години и умело превръща косата в истинско бижу, което се явява завършек на тоалета. Ето какво сподели тя за себе си и за фризьорски център „Colors“ в интервю за www.utro.bg :

Кое ви тласна именно към тази насока?

  • Тласна ме желанието за красота. Моето усещане за коса реших да го пренеса в сферата на бизнеса. Аз съм завършила школата на Кръстъо Капанов в София, работила съм известно време при него. След това завърших една италианска школа. Имала съм два салона – франчайзинг с Капанов, после поработих под собствено име и сега вече отворих този голям център – 14 работни места,салона се разполага на 200 квадрата. Имам удоволствието да смятам, че салона е хубаво нещо за града.

Какви са цветовете на вашия живот, визирайки името на салона „Color”?

  • Цветовете на моя живот не ги асоциирам със салона, но цветовете на живота ми са огнените цветове – черно, жълто, оранжево – те го описват най-добре. А цветовете на салона, когато реших да поолегна малко, сметнах, че ще е хубаво те да са по-меки тонове – това са тюркоазеният цвят и есенният цвят – хубавото, топло кафяво.

Освен салон във Варна, предстои ли откриването на салони в други градове?

  • Живот и здраве надявам се и това да се случи, но това зависи и от законодателството, защото трябва първо да регистрирам марката и след това да продължаваме напред. Но имаме едно много интересно предложение, няма да споменавам имена, но е от една италианска школа, която предлага съвместна работа за обучаване, но става дума за сериозно обучение от 3 години. За в бъдеще се надявам всичко да се получи, това е едно продължение на моята мечта.

Коя е най-интересната личност и съответно най-интересната коса, на която сте правили прическа?

  • Има много интересни личности, на които съм правила косата – Мариана Попова, Азис, много манекенки.

Те ли имат собствени идеи за това как искат да изглеждат или се оставят изцяло във вашите ръце?

  • Зависи дали сме на авторско ревю или те са в салона ми и имат идея как искат да изглеждат. Ако сме на авторско ревю аз налагам идеите си, а когато са клиенти на салона ми – всичко, което пожелаят.

Статия: К. Герчева, Декември 2011

Снимка: Мартин Дралчев

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 601 пъти