Адриан Рачев и Георги Енчев, известни като рап-дуета „Румънеца и Енчев“, гостуваха с атрактивно шоу в търговско-развлекателен център Мол Варна на 20.01.2012 г. Винаги колоритни и позитивни, те са любимци на редица почитатели както в България, така и в чужбина. Ето какво разказаха те за себе си през призмата на позитивизма в интервю за www.utro.bg:

Позитивизъм – има ли такова „животно“ при вас?

  • Георги Енчев: Ние сме професионално обучени позитивни хора. Съвсем сериозно, защото това лято бяхме на двуседмично обучение за позитивно мислене в Щатите при един от най-добрите професори. Бих го нарекал обучение и променящо живота приключение. Това, което ни се случи това лято определено ни направи пионери в позитивното мислене, както и посланици на позитивното мислене, защото благодарение на него биха могли да се променят много неща в България. Всички започват да мислят положителни неща и да управляват собственото си мислене.

Кое е последното нещо, което ви накара да се усмихните наистина искрено?

  • Адриан Рачев – Румънеца: Ти, защото точно бяхме приключили и си мислехме, че ще правим нещо друго и изведнъж се появи ти. Бяхме забравили за интервюто.
  • Георги Енчев: Мен Румънеца ме разсмива много – много е весел.

Стилът ви е предимно шеговит, как възприемата едно „Добро утро” … посреднощ?

  • Адриан Рачев – Румънеца: Това се случва постоянно – звънят след полунощ, аз вдигам, тъй като си мисля, че е нещо сериозно, а чувам наша песен в дискотека, хората се забавляват и изобщо не ги интересува колко е часа.
  • Георги Енчев: На мен ми се случи да ми звъннат в 2 часа и ми казват: „Ще ми изпееш ли една песен?” и аз питам „Коя?”, съответно си пожелават „Моята жена” и аз започвам … „моята жена е с най-дългите крака … „. По-лесно е, когато му изпееш, защото ако не му изпееш става страшно, започва да звъни през 5 минути.

Лесно ли се справяте с фалшивите усмивки – в предавания, участия, срещи с хора, когато не сте в настроение, когато се случи да сте тъжни?

  • Адриан Рачев – Румънеца: Това се случва рядко. Понякога си личи като се случи да не сме в настроение. Не преиграваме, защото ако се е случило нещо лошо, защо трябва да се държиш така, че все едно нищо лошо не е станало?! Би трябвало да си естествен.

Срещали ли сте хора, които искрено искат да направят нещо хубаво, стойностно, но нямат пари и възможности, а в същото време някой друг „експлоатира“ идеята им?

  • Адриан Рачев – Румънеца: Това се случва постоянно – например всеки един музикален формат, от тези които са популярни в момента – кой ще е таланта, кой ще е идол, кой ще спечели. Това реално е точно това, което казваш – млад човек, който е много талантлив – те откриват таланта му, използват, всичко, което могат от него, поставят го на пиедестал, но в следващия момент пиедестала изчезва и този младеж, който е да кажем на около 20 години, остава във въздуха, пада и се удря толкова лошо, че това му остава за цял живот. На мен ми е много болно, защото такива талантливи младежи в момента свирят в пиано барове, което за мен не е правилно – не вярвам това да им е целта и радоста в живота.

Били сте в много градове – в кой от всички се чувствате най-уютно?

  • Адриан Рачев – Румънеца: Обичам морето и бих могъл да кажа, че във Варна се чувствам най-уютно, дори на моменти повече я обичам от София.

Тъй като имате много успешни години на сцената зад себе си, каква е тайната на успеха при вас и какво бихте посъветвали тези, които тепърва започват кариерата си?

  • Адриан Рачев – Румънеца: Напред и нагоре! Не се замисляйте за нищо, дръжте на своето, отстоявайте това, което бихте искали да се случи, защото в един момент това може да се окаже много ценно и по този начин везната да се наклони във ваша полза.

Като посланици на позитивизма ще кажете ли нещо позитивно за читателите на www.utro.bg?

  • Георги Енчев: Повечето хора чакат веселото да дойде отвън и то да им се случи. Аз бих ги посъветвал да си го създават сами всеки ден.

Статия: К. Герчева, Януари 2012

Снимки: Мартин Дралчев

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 486 пъти