Пролетно пано в July art работилничка
Пролетно пано в July art работилничка

„Една мечта голяма … За да направиш прерия е нужно пчела и детелина. Пчела и детелина и една мечта голяма. Дори мечтата само стига, ако пчели и детелини няма“. А за да нахлуят и пролетните мечти в сърцето са нужни малко повечко цветове, усмивки и … цветя. Една такава сладка, пролетна магия се забърка днес (25.02.2012 г.) от 15 часа в July Art работилничката във Варна, където няколко мечтателки – малки, и големи се бяха събрали, за да творят цветя, пчелички, скакалчета, за да сътворят красотата на пролетта в съботния следобед.

А ето и магията на цветята в July Art работилничката: нужен е интструмент за квилинг, чрез който се навиват лентичките, цветни, тънко нарязани лентички във всички цветове на дъгата, лепило и … много слънчеви емоции, за да се започне работа. Лентичката се слага в острието на инструмента за квилинг и започва да се навива в кръгче, след което като се извади с ръка се оформя как да изглежда – кръгче за цветето или листо, което се свива в краищата му. Накрая крайчето на лентичката се залепва с лепилото. След като са направени нужните листенца – всички се залепват едно за друго във формата на цветя. На тези красиви вълшебства, а и много други ни учи Юлия Андреева.

A паното, върху което днес се залепиха всички цветя ще донесе и много пролет в сърцата на децата от Дом „Другарче“, за тази цел се обявява таен търг за паното, за което всеки желаещ може да наддава, а първоначалната цена е 50 лв. Със сумата, за която ще бъде закупено паното ще бъдат закупени неща, съобразени с нуждите на децата в дома и ще бъдат дарени за Първа пролет … нека бъде пролет и в сърцата на децата … а и във всички нас, за да носим красота и добрина всеки ден.

Статия и снимки: К. Герчева, Февруари 2012

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 1 602 пъти