Стил » Изкуство, Интересни личности, празниците, Стил на хранене

Стил и безценни таланти на Регионалното състезание за най-добър готвач, сервитьор, хлебар, сладкар и барман в Поморие

публикувано от:  на март 18, 2012 няма коментари

Ухание на сладости, коктейл от емоции и разкош, събран в кошнички, пълни с умения и безценни таланти … и не само бяха сред красотата на регионалното състезание за най-добър готвач, сервитьор, хлебар, сладкар и барман, което се състоя от 16 -ти до 18-ти Март в град Поморие. В него взеха участие училища от районите Южен централен и Югоизточен планови райони, в които влизат над 16 професионални училища от Велинград до Поморие. Състезанието се провежда от МОНМ в партньорство на Българска Асоциация на Професионалните Готвачи, Българска Асоциация на Професионалните Сомелиери и Българска Асоциация на Барманите.

Домакините на празника – гранд хотел Поморие с много стил, доза приказност и уютност от усмивки и професионализъм посрещнаха всички гости, за да се почувстват те като у дома си. Председатели на журито в различните категории бяха: Павел Чаталбашев за барманите, шеф Диян Димитров за готвачите, Михаил Марковски за сервитьор-сомелиер и шеф Пеньо Иванов в журито за хлебари и сладкари, който сподели: „Журито, което ръководех се срещна със сериозни състезатели. В групата на хлебар-сладкарите имаше 5 училища и техни представители, но те по никакъв начин не отстъпваха един на друг. След състезателният ден имах възможността да видя работите и на състезателите при готвачите. Може спокойно да се каже че има подем и тук, както в други области. Подем който ще ни даде все повече увереност че България ще може все по-добре да посреща и изпраща своите гости, както в национален, така и в международен план. Всички знаем, че България е туристическа страна и всички сме длъжни да развиваме гостоприемството и да градим доброто име на страната ни. Радвам се че бях част от този грандиозен празник на кулинарията и професионализма и ще се радвам отново да се срещна с бъдещите шеф готвачи на България, след като те завършат професионалното си образование, за да можем заедно да създаваме съвременната българска кулинария.“

Шеф Иванов е организатор на националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град“, който започва своята национална обиколка из родината ни след броени дни. На 7ми Април в събота на лятната сцена на Борисовата градина, фестивала ще гостува на Великденския фестивал организиран от Столична община и Дирекция култура. След това още на Великден ще е на гости на един от най- хубавите градове в България.

К. Герчева, Март 2012

Източник: А.Р.И.З.- 7 /Асоциация за развитието на изкуството и занаятите/

Снимки: А.Р.И.З.- 7 /Асоциация за развитието на изкуството и занаятите/

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 291 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!