Отново надникнахме в кухнята на Юлия Андреева, а как само вкусно ухаеше на …. лазаня. Затова непременно си „откраднахме“ рецептата, за да я споделим с вас:

Лазаня

Лазаня

Необходими продукти и приготовление:

  • 1 пакет макарони, които се сваряват и изцеждат;
  • 500 гр. кайма и 500 мл. доматено пюре /+ подправки по желание/, от които се приготвя сос подобен на този за спагети;
  • 350 гр. гъби, които се задушават в масло и после се оставят настрани докатосе  приготви сос бешамел от около 600 мл прясно мляко;
  • около 4 с.л. брашно + едно бульонче /телешки ребърца/.

Към бешамела се добавят гъбите, след това се нареждат в тавата 1/2 от макароните, 1/2 от бешамела с гъбите, целия сос за спагети с каймата, останалото от макароните и останалото от бешамела. Отгоре през лятото може да сложите кръгчета домат и после настърган кашкавал. Пече се за около 30 мин. в загрята фурна.

К. Герчева, Април 2012

Снимка и рецепта: Юлия Андреева

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 718 пъти