Съновник - тълкуване на сънища

А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ъ Ю Я

УБИВАНЕ, УБИЙСТВО, УБИЕЦ, УБИВАШ - ли нарочно някого насън, ще се облагодетелстваш нечестно, ще се замогнеш по непочтен начин. Ако убиеш човек неволно, трябва да бъдеш по-внимателен и въздържан, да обуздаеш нрава си и да контролираш нервите си. Ако видиш убийство в съня си, очаква те промяна, която никак не е по вкуса ти. Ако сънуваш убит, ще постигнеш плановете си. Ако видиш или говориш с убиец, ще се оставиш да се възползват от теб. Ако в съня си убиваш насекоми, трябва сам да се справиш с проблемите си. Друг ако ги убива, можеш да разчиташ на приятелска помощ в работата си. Ако убиваш животни, значи отблъскваш от себе си и приятели, и врагове. Ако убиеш птица, сам ще си навредиш. Ако някой се опитва да те убие в съня ти, ще се радваш на здраве, добра работоспособност и дълъг живот.

УБЕЖДАВАНЕ, УБЕЖДАВАШ - ли някого в нещо насън, наяве ще изпитваш остро съмнение или недоверие. Тебе ако те убеждават, не бързай да се доверяваш на новите си познати или партньори.

УБЕЖИЩЕ (виж ПОДСЛОН) - ако търсиш насън, безуспешно ще се опитваш да промениш нещо или да наложиш вижданията си. Ако си намерил убежище, ще започнеш нов период от живота си. Ако ти даваш убежище някому, не отказвай на молба за помощ дори ако това ти коства много усилия и разходи. Ако в съня си потърсиш убежище в църква или при духовни лица, ще бъдеш оклеветен.

УБОЖДАНЕ, УБОДЕШ - ли се с остър предмет насън, наяве ще изпиташ обида или огорчение. Ако потече кръв, ще чуеш неприятна истина за себе си. Ако друг се убоде, незаслужено ще обвиниш или ще наскърбиш някого.

УВАЖЕНИЕ, УВАЖАВАН - че си, ако сънуваш, ще пострадаш от ласкателствата или от интригите на най-близките си. Ако друг е уважаван и почитан, значи нарочно или неволно ще разпространиш неверен слух. Ако изпитваш дълбоко уважение към някого в съня си, ще понесеш изненадващ удар от приятел или роднини.

УВЕДОМЛЕНИЕ (виж ИЗВЕСТИЕ).

УВЕЛИЧАВАНЕ, УВЕЛИЧЕНИЕ, УВЕЛИЧАВАШ - ли нещо в съня си, чака те подем в работата, ще увеличиш материалните си придобивки ще заздравиш позициите си и ще напреднеш.

УВЕРЕНИЕ - ако даваш или ти дават насън, ще се опитат да те измамят в документна сделка.

УВЕСЕЛЕНИЕ - ако насън участваш в него, сам ще си създадеш излишни затруднения и неудобства. Наблюдаваш ли градинско увеселение, ще ти хрумнат непочтени идеи. Организираш ли увеселение, ще усложниш нечии действия и начинания.

УВЕЩАВАНЕ (виж УБЕЖДАВАНЕ).

УВИВАНЕ, УВИВАШ - ли нещо в хартия насън, ще поправяш допуснати грешки. Ако увиваш в найлон или целофан, напразно се опитваш да скриеш нещо.

УВЛЕЧЕНИЕ - ако изпитваш насън, наяве ще постъпиш глупаво или необмислено и това може да ти коства загуби.

УВОД - ако четеш, пишеш или слушаш насън, значи партньорите ти те баламосват, опитват се да хитруват или да печелят време.

УВОЛНЕНИЕ - ако сънуваш за себе си, ще напреднеш в работата си, ще те забележат. Ако ти уволняваш някого, ще претърпиш загуба или злополука.

УВЪРТАНЕ - в съня е свързано с любовни разочарования или с отегчение и загуба на интерес и амбиции в работата.

УГАЖДАНЕ, УГОДНИК, УГАЖДАШ - ли някому в съня си, трябва да имаш повече вяра в собствените си сили. На теб ако ти угаждат, пази се от лесни и бързи победи. Ако сънуваш, че угаждаш сам на себе си, прекалената ти самостоятелност и независимост могат да ти изиграят лоша шега.

УГАР - в съня е обещание за добри печалби в далечно бъдеще. Ако ходиш из нея, ще се разболееш или в дома ти ще царуват бедност и раздор.

УГАРКИ - цигарени или други угарки в съня са знак за намаляване на финансовите средства и за свиване на материалните източници.

УГАСНАЛ, УГАСВАНЕ - насън видиш ли светлина, огън, прожектор и др. да угасват, е сигнал за намаляване на силите, за загуби и щети, за непредвидени проблеми. Угаснал вулкан означава избягната поне за известно време опасност.

УГОВОРКА - ако правиш или спазваш насън, ще постигнеш трудна печалба. Ако я нарушаваш, ще си спечелиш нов враг.

УГОЩЕНИЕ - наблюдаваш ли насън, ще обеднееш. Ако участваш в него, ще делиш имотите и притежанията си с някого.

УГОЯВАНЕ - в съня предсказва материални трудности и финансови загуби.

УГРИЗЕНИЯ - ако изпитваш в съня си, приятелите или колегите ти ще те пренебрегнат или изоставят.

УДАВЯНЕ, УДАВНИК - непознат видиш ли насън, е лош знак: ще се случи някакво нещастие, а ако е познат или близък

УДАР - ако сънуваш, че те удрят, наяве ще те хвалят. Ако ти удряш някого, очаквай критики и мъмрене. Ако получиш сърдечен или мозъчен удар, предстои фалшива тревога , напразно ще се тревожиш. Друг ако получи удар - не вярвай на получената информация.

УДАРНИК - че си, ако сънуваш, друг ще се кичи с успехите ти. Ако друг е ударник, незаслужено ще те хвалят и почитат.

УДАРЕНИЕ - в съня означава, че някой се опитва да те измести или да отклони вниманието ти от по-важни проблеми.

УДИВЛЕНИЕ (виж УЧУДВАНЕ).

УДОВОЛСТВИЕ - ако сънуваш, че се отдаваш на светски удоволствия, наяве трябва повече да пестиш парите си. Ако търсиш плътски удоволствия, бъди по-дискретен. Ако видиш работа с удоволствие ще имаш напредък.

УДОБСТВО - и комфорт ако изпитваш насън, предстои ти спокоен и осигурен живот.

УДРЪЖКИ - от заплатата правят ли в съня ти, непредвидено ще спечелиш или ще спестиш пари. Ако ти удържаш част от някаква парична сума, ще ти потърсят сметка за похарчени средства или ще те обвиняват за материални загуби.

УДУШАВАНЕ - в съня предвещава беди и загуби. Тебе ако те удушат, ще се радваш след много страдания.

УЕДИНЕНИЕ - в съня ти предсказва продължителна самостоятелна работа, преосмисляне на позициите или наложителна промяна в личния живот.

УЖАС - изпитваш ли насън, наяве напразно ще се тревожиш. Ако ти всяваш ужас сред околните, ще останеш неразбран или неоценен.

УЖИЛВАНЕ - от насекомо ако сънуваш, наяве ще изпиташ нечия злоба или недобронамереност. Ако ужилването е особено болезнено и с усложнения, ще пострадаш от прекалената си доверчивост.

УЗРЯЛ - зрели плодове или зеленчуци в съня са добър знак: успехите са близо, желанията ти са почти реализирани, интимните отношения са спокойни и уравновесени.

УИСКИ - ако купуваш, наливаш или пиеш насън, сам ще станеш причина за обедняването си.

УКАЗ (виж ЗАКОН) - ако създаваш, четеш или спазваш в съня си, трябва да си готов да се нагърбиш с нови отговорности.

УКАЗАНИЯ - изпълняваш ли насън, пази се от грешки и пропуски в работата си. Ако даваш указания някому, по-добре не давай съвет ако не ти го искат.

УКАЗАТЕЛ - азбучен в съня е знак за бавна и трудоемка работа. Телефонен указател предсказва безразборни лични и професионални връзки, пътен сигнализира за безпринципност и липса на последователност, а светлинен е предупреждение за нарушено здраве.

УКОР - ако търпиш насън, наяве ще чуеш добра вест. Ти ако укоряваш някого, пази се от прибързани изводи, заключения и реакции.

УКРАСЕН (виж ГИЗДЕНЕ) - ако видиш дома си насън, грози те опасност. Ако ти го украсяваш, чака те домашна промяна. Ако украсяваш дреха, ще промениш нещо в личния си живот. Украсяване на коледна елха в съня е знак за нова любов.

УКРАШЕНИЕ (виж БИЖУ, НАКИТ, СКЪПОЦЕННОСТ).

УКРЕПЛЕНИЕ - строиш ли в съня си, страховете и опасенията ти са напразни. Ако се криеш в укрепление, ще търпиш загуби заради нерешителността си.

УКРОТЯВАНЕ (виж ЗВЕРОУКРОТИТЕЛ).

УЛИКА - в съня е предупреждение да пазиш реномето си. Ако срещу теб представят улики, ще дискредитираш някой близък човек.

УЛИЦА - сънуваш ли, избягвай авантюри. Ако вървиш по широка, осветена и оживена улица, ще завържеш много нови познанства и приятелства. Ако е тъмна, тясна и криволичеща уличка, пази се от клюки и интриги. Разкопана или осеяна с дупки улица е знак за трудности и препятствия в работата ти. Познати улици в съня са обещание за приятни изживявания, а непознати и безлюдни улици предвещават неприятни изненади.

УЛИЧНИЦА (виж ПРОСТИТУТКА).

УЛЕЙ - ако видиш или дълбаеш насън, ще търпиш трудности и лишения, ще се мъчиш да свържеш двата края, да намериш изход от трудна ситуация.

УЛТИМАТУМ - ако поставяш насън, ще се лишиш от важна, доходоносна и особено изгодна възможност или привилегия. Ако на теб ти поставят ултиматум, ще надхитриш враговете си, ще се изплъзнеш от неприятна ситуация.

УМ, УМЕН - подобен сън сигнализира проблеми в интимния или емоционалния ти живот. Обърни повече внимание на близките си.

УМЕНИЕ - ако придобиваш насън, ще постигнеш отдавна мечтан напредък или успех. Ако друг притежава твоите умения, ще имаш добри наследници или последователи.

УМИВАЛНИК (виж МИВКА).

УМИЛКВАНЕ - в съня е предупреждение да не използваш непочтени методи в работата си и да не злоупотребяваш с гласуваното ти доверие.

УМИРАНЕ, УМЪРТВЯВАНЕ (виж МЪРТВЕЦ, СМЪРТ) - в съня показват скорошно избавление или приключване на някоя стара работа или вражда. Ако гледаш как някой умира, ще тъгуваш по любим човек. Ако умираш ти, може да получиш празни обещания. Умрял човек ако те вика или ти се усмихва, ще се разболееш. Умрял че е възкръснал, ако сънуваш, ще постигнеш добри резултати в работата си. Ако оплакваш умрял, ще получиш добри вести. Ако говориш с умрял, ще научиш за женитба. Ако насън ту умираш, ту се съживяваш, ще водиш скитнически, несигурен живот или пък ще намериш нещо отдавна изгубено.

УМОРА - изпитваш ли насън, някой ще ти помогне най-неочаквано. Ако друг е уморен-ще правиш услуга.

УМОПОМРАЧЕНИЕ - ако насън изпаднеш в умопомрачение, наяве ще е изключително важно да запазиш самообладанието и решимостта си в труден момент.

УМРЯЛ (виж МЪРТЪВ, СМЪРТ, УМИРАНЕ).

УНЕС - в съня съобщава за пропуснат шанс или за избегната опасност.

УНИВЕРСИТЕТ - ако посещаваш насън, ще напреднеш, ще постигнеш голям успех и ще изявиш способностите си. Друг ако посещава университет, ще ти се изплати положен труд. Ако сънуваш, че преподаваш в университет, трябва да бъдеш нащрек за евентуални клопки, които крие работата ти.

УНИЖЕНИЕ - търпиш ли в съня си, наяве ще бъдеш възнаграден или ще получиш желаното признание. Ако ти унижаваш някого, ще дадеш повод за критика в работата си.

УНИФОРМА - ако сънуваш, ще получиш похвала или награда. Ако я носиш, ще се радваш на ухажванията на личност от противоположния пол. Ако я повредиш или загубиш, трябва да бъдеш по-стриктен в работата си.

УНИЩОЖАВАНЕ, УНИЩОЖЕНИЕ - в съня са сигнал срещу необмислени действия и крайни решение. Масово унищожение предупреждава за повече внимание. Въпреки добрите изгледи може да пострадат мнозина.

УНИЯ (виж ОБЕДИНЕНИЕ).

УПАДЪК - в съня е знак за нещастия, щети, болест, загуба на позициите или провалени надежди.

УПЛАХА, УПЛАШЕН - ако си насън, ще постигнеш изненадващ успех. Друг ако е уплашен, ще пострадаш от доверчивостта си. Ако сънуваш, че успокояваш някой уплашен, ще ти се наложи да разясняваш недоразумение. Ако се опитваш да уплашиш някого, начинанията ти ще доведат до сериозна промяна в живота.

УПОЙКА - ако си под упойка в съня си, значи грешиш в нещо и това може да ти коства загуби. Ако друг е упоен, ще чуеш лоши съвети.

УПОРИТ, УПОРСТВО (виж ИНАТ) - проявяваш ли насън, наяве ще се нуждаеш от повече търпение и дипломатичност. Друг ако е упорит, не рискувай да влагаш средства в непроверени или съмнителни начинания.

УПРАВЛЕНИЕ, УПРАВИТЕЛ (виж НАЧАЛНИК, РЪКОВОДИТЕЛ) - на фирма, стопанство или някаква организация че си, ако сънуваш, значи не си готов да се справиш с поверените ти отговорности. Друг ако е управител, очаквай сериозна конкуренция.

УПРАЖНЕНИЕ, УПРАЖНЯВАШ - ли се насън, в скоро време постоянството, лоялността и професионализмът ти ще бъдат високо оценени и достойно възнаградени. Друг ако се упражнява, значи ще следваш чужд пример или ще се оставиш да те съветват и ръководят.

УПРЕК (виж УКОР).

УПЪЛНОМОЩАВАНЕ (виж ПЪЛНОМОЩНИК).

УРВА - видиш ли насън, значи ти предстои да вземеш важно решение. Ако се сгромолясваш в нея, чака те провал, а ако преминеш невредим над нея, ще се измъкнеш от заплетена ситуация.

УРАВНЕНИЕ - ако пишеш или решаваш в съня си, предстои ти изпитание, ще ти се наложи да мислиш бързо и да реагираш светкавично. Ако става дума за уравняване на плащания, ще ти търсят сметка в любовта.

УРАГАН - в съня означава, че ти предстоят тежки загуби и че настъпва изключително злощастен период. Избягвай да вземаш важни решения, не предприемай промени и крупни финансови начинания.

УРАН - в съня сигнализира, че ще срещнеш много затруднения и непредвидени пречки в работата и плановете си.

УРЕДИ (виж АПАРАТИ).

УРИНА - ако сънуваш, ще преживееш неприятности. Ако ти уринираш, ще се освободиш от някакъв товар или от вътрешно напрежение. Друг ако уринира, ще излееш гнева си. Ако насън ти мирише на урина, наяве ще доказваш силата и властта си. Ако видиш животно да уринира, ще откриеш хитър начин да постигнеш целите си.

УРНА - Ако е погребална - неудачите и успехите непрекъснато ще се сменят в живота ви и няма да имате миг спокойствие и сигурност в бъдещето си. Ако е избирателна - някой се опитва да ви измести в работата и ще трябва да положите много усилия, за да си я запазите.

УРОК - ако насън вземаш уроци, ще се радваш на благоденствие, ще имаш много материални придобивки. Ако даваш уроци, ще ти провърви и ще изпитваш удоволствие от работата си и от постигнатото. Ако учиш урок в съня си, чакат те успехи и напредък.

УРОКИ, УРОЧАСВАНЕ - в съня показва, че си в опасност. Ако си урочасан, ще се справиш с неприятностите си, но ако ти урочасваш някого, ще затънеш в проблеми. Ако разваляш уроки, ще разчиташ на нечия помощ.

УРОД (виж ИЗРОД).

УСАМОТЕНИЕ (виж УЕДИНЕНИЕ).

УСИЛИЕ - полагаш ли насън, наяве ще се чувстваш разочарован или измамен.

УСКОРЕНИЕ (виж ИНЕРЦИЯ).

УСЛОВИЕ - ако поставяш или спазваш в съня си, ще станеш жертва на предразсъдъци, лош съвет, недоразумение или нерешителност.

УСЛУГА, УСЛУЖЛИВ - ако сънуваш, че правиш някому услуга, някой от близките ти ще те обиди или наскърби. Друг ако е услужлив в съня ти, ще се отнесеш грубо или несправедливо към роднина или приятел.

УСМИВКА, УСМИХВАШ - ли се в съня си, чакат те добри новини и голям късмет. Друг ако се усмихва, ще получиш опрощение за някой свой грях или ще те възнаградят за отдавна забравени заслуги.

УСМИРИТЕЛНА РИЗА - ако сънуваш, ще се влюбиш до глупост. Ако те обличат тебе в усмирителна риза, не се вслушвай в съветите на близките си и следвай собствените си убеждения. Ако друг е в усмирителна риза, постарай се да не смесваш работата със сърдечните пристрастия.

УСОЙНИЦА (виж ЗМИЯ)

УСПОКОЕНИЕ, УСПОКОИТЕЛНО - в съня означават, че се самозалъгваш или заблуждаваш в нещо и някого.

УСПЕХ - ако постигаш в съня си, наяве те чакат загуби и разочарования. Друг ако жъне успехи, ще ти дадат шанс да се изявиш.

УСТА - Ако видите уста насън, означава че имате нужда да говорите за себе си или за нещо, което ви притеснява. От друга страна обаче, може да означава че сте казали неща повече от необходимото и трябва да си затворите устата.

УСТАВ - ако следваш и спазваш в съня си, с постоянство и търпение ще постигнеш съществено подобрение на материалното или социалното си състояние.

УСТРЕМ - в съня предвещава бърз успех, добра кариера и значителен напредък за кратко време.

УСУКВАНЕ - на прежда, въже и др. в съня означава, че някой умишлено възпрепятства плановете ти.

УСТИЕ - на река в съня означава, че скоро ще постигнеш желанията си. Ако навлизаш в устието на реката откъм море или океан, значи ще бягаш от светския живот и ще търсиш усамотение.

УСТНИ - красиви женски устни в съня са знак за съблазън, а мъжки -неверен приятел. Ако са начервени, не приемай отправените ти твърде примамливи предложения, защото крият много опасности и ще ти струват скъпо. Ако сънуваш собствените си устни, значи не е без значение, какво впечатление правиш на околните. Стиснати или прехапани устни са знак за тайна злоба и завист. Бледи устни предвещават, че ще бъдеш разлюбен. Изцапани устни показват, че някой ще ти навреди с приказките и злословията си.

УСТОЙЧИВ, УСТОЯВАНЕ, УСТОЯВАШ - ли на изпитания или изкушения в съня си, ще ти отвърнат с неблагодарност за сторено добро.

УСЪРДИЕ - проявяваш ли насън, значи амбициите ти правят лошо впечатление на вишестоящите. Друг ако е усърден, напразно се страхуваш от конкуренцията или съперниците си.

УСЕТ, УСЕЩАНЕ - в най-общ смисъл приятните усещания в съня ти се свързват с благоприятни предсказания, а неприятните - с проблеми и пречки от всякакво естество. Ако сънуваш, че нямаш усетили че ти липсват адекватни усещания в някаква ярко изразена сетивна ситуация, наяве ще се лишиш от нещо или ще пропуснеш нещо съществено в живота си.

УТЕХА, УТЕШИТЕЛ - ако търсиш или намираш утеха в съня си, ще изпитваш злоба и омраза. Ако ти утешаваш някого, ще те обвинят несправедливо или ще те пренебрегнат. Тебе ако те утешават, ще се злепоставиш.

УТРО - ако сънуваш, значи пред теб се разкриват нови възможности и перспективи. Зимно утро предупреждава за пестеливост и умереност, а лятно приканва към по-смели начинания.

УТРОБА - в съня предвещава бедност и сиромашия.

УТОПИЯ, УТОПИСТ - в съня подсказва, че имаш добри идеи, които могат да ти донесат много пари, ако съумееш да ги представиш и реализираш.

УХАНИЕ - усещаш ли насън, ще се чувстваш поласкан от проявяваното към тебе внимание, доверие или приятелско отношение. Ако ти разпръскваш ухание, ще се влюбиш.

УХАЖВАНЕ, УХАЖОР - че имаш, ако сънуваш, ще ти предложат нова работа. Ако ти ухажваш някого, домогванията, ласкателствата или подкупите не са добър вариант, искаш ли да постигнеш целите си.

УХАПВАНЕ, УХАПЕШ - ли някого насън, ще се скараш с добър приятел. Тебе ако те ухапят, ще ти вземат нещо на заем и няма да ти го върнат.

УХО, УШИ - ако сънуваш едно ухо, ще спечелиш пари, а ако са две много страдания.

УЧАСТ (виж КЪСМЕТ).

УЧАСТЪК (виж ЗОНА, ОБЛАСТ).

УЧЕБНИК, УЧЕНИК, УЧИЛИЩЕ, УЧИТЕЛ - че си, ако сънуваш, ще носиш отговорност за чужди грешки и пропуски. Друг ако е учител, не се опитвай да се налагаш и да ръководиш. Ако си ученик, търпението и прилежността ти някога ще бъдат възнаградени. Ако друг е ученик, приготви се за някакво изпитание или проверка. Ако влизаш или си в училище в съня си, предстоят ти радости. Ако носиш или четеш учебници, ще откриеш тайна и умело ще я използваш за свое облагодетелстване. Ако купуваш учебници, ще постъпиш глупаво.

УЧЕНИЕ, УЧИШ - ли се насън, наяве ще постигнеш добри успехи, голям напредък. Друг ако се учи, ще имаш добри приятели и ще се гордееш с постиженията си.

УЧРЕЖДЕНИЕ - в съня е знак, че ти предстои неравностойна битка, силна конкуренция.

УЧТИВ (виж ЛЮБЕЗЕН).

УЧУДВАНЕ, УЧУДВАШ - ли се насън, наяве ще чуеш невярна информация, ще те подведат или заблудят.

УЮТ - ако сънуваш, че си на уютно място, ще се радваш на добри доходи и материални придобивки.

УЯЗВИМ - че си, ако сънуваш, трябва да бъдеш по-отстъпчив и доверчив. Друг ако е уязвим, ще преодоляваш нечия подозрителност.

=======

=======