Съновник - тълкуване на сънища

А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ъ Ю Я

ЯБЪЛКА - Видиш ли в съня си ябълка, значи те очакват добри неща, сънят е свързан с преживявания в секса. Ядеш ли насън ябълка, значи ще бъдеш щастлив и ще имаш добро здравословно състояние. Качваш ли се на ябълково дърво в съня си, значи ще бъдеш много взискателен към партньора си в бъдеще. Загубиш ли или изтървеш в съня си ябълка, значи ти предстои загуба на любим или приятел. Купуваш ли в съня си ябълка, значи ти предстои да имаш верни приятели. Продаваш ли ябълки насън, значи ти предстои да ухажваш някой. Ядеш ли сладка и червена ябълка в съня си, значи ще имаш смела любовна авантюра, кисела и неузряла ябълка е знак за неразбирателство и караници с партньора или в семейството. Дават ли ти ябълка в съня ти, значи ти предстои годеж. Видиш ли в съня си неузряла ябълка, значи ти предстои сватба по сметка. Видиш ли в съня си цъфнало ябълково дърво, значи ще имаш невинна, чиста, платонична любовна връзка. Береш ли ябълки в съня си, значи ще натрупаш опит и познания. Крадеш ли в съня си ябълки, значи ще те преследва стар любовник / любовница. Ядеш ли печени ябълки в съня си, значи ще имаш успешен брак, много радости и разбирателство. Белиш ли ябълки в съня си, значи ти предстои да се простиш с любовна надежда. Видиш ли в съня си узрели ябълки на дърво, значи ще имаш голямо и задружно семейство.

ЯВКА (виж СРЕЩА).

ЯВЛЕНИЕ, ЯВЯВАНЕ - ако нещо или някой твърде неочаквано, необяснимо или нелогично ти се яви насън, ще чуеш важна новина или ще срещнеш важен човек. Значението, тълкуването и последиците на подобно явяване зависят от съпътстващите подробности на съня.

ЯВОР - ако видиш или докоснеш насън, наяве ще се влюбиш или ще се ожениш. Ако го отсечеш, ще страдаш от несподелена любов, ще пропадне бракът ти.

ЯГОДА - сънуваш ли ягоди, чака те неимоверно щастие. Ако ги береш и ядеш, ще изживееш истински наслади в любовта. Ако са горски ягоди, предстои ти голям късмет. Ако са гнили или развалени, старо приятелство ще се помрачи или ще охладнеят чувствата ти към отдавнашен интимен партньор. Поливаш ли плевиш или садиш ягоди в съня си, значи ти предстоят много грижи, ще имаш тревоги за възрастни хора, няма да получиш това, което очакваш или са ти обещали.

ЯГУАР - ако сънуваш, наяве някой близък човек тъгува по теб. Ако убиеш ягуар или видиш мъртво животно в съня си, чувствата на този човек към тебе ще охладнеят, ще бъдеш разлюбен.

ЯДЕНЕ, ЯДЕШ (виж ХРАНА) - ли насън, означава благополучие в работата ти. Ако ядеш с апетит, ще успееш в започнатото, ако яденето е с нежелание или без апетит, наяве ще срещнеш трудности и спънки в делата си. Ако сънуваш как други ядат, ще трябва да се постараеш повече в службата. Ако видиш маса, отрупана с храна, значи чрез упорита работа ще постигнеш успехите си.

ЯДЕЦ - в съня ти е предсказание за изненадваща придобивка или печалба. За комарджиите, авантюристите и любителите на риска предстои добро време, изпълнено с успехи и вълнуващи преживявания. Ако хващаш на ядец, съдбата е на твоя страна във всичките ти начинания.

ЯДКА - ако ядеш ядки насън, наяве ще постигнеш рядък успех, ще подобриш рекорд или ще се добереш до значителни висоти в работата си. Ако чупиш черупкови плодове и вадиш ядките им, ще се радваш на изключително здраве или ще оздравееш (за болните).

ЯД, ЯДОСАН - ли си насън, чакат те неприятности в дома или работата си. Ако изпитваш силен яд, ще те измамят в предстоящи сделки, ще имаш врагове.

ЯДРО, ЯДРЕН РЕАКТОР, ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ - в съня е знак, че си се захванал с опасна работа, която може да ти навлече сериозни неприятности, шансовете ти за успех са незначителни.

ЯДОВЕ - имаш ли насън, наяве те очаква безгрижен, необременен и спокоен живот.

ЯЗ (виж ВИР).

ЯЗВА - че имаш, ако сънуваш, дълго време ще те човъркат съмнения и подозрения. Ако тялото ти е покрито с язви, трябва да си признаеш, че над главата ти са надвиснали сериозни проблеми и е време да се заемеш с тях.

ЯЗДИШ (виж ЕЗДА) - ли насън, чакат те успехи, благополучие, охолен живот. Колкото по

ЯРКОСТ, ЯРКА СВЕТЛИНА - ако в съня ти предметите и хората са в ярки цветове или облени от ярка светлина, е знак, че предстоящите събития ще са изключително динамични, полюсни, емоционални и краткотрайни като последици.

ЯЗОВИР - да видиш насън, е знак, че ти предстои огромно количество работа. Ако ходиш по язовирната стена, ще намериш лесен начин да се справиш с работата си или ще впрегнеш някой друг да ти я свърши. Ако сънуваш празен, пресъхнал язовир, ще останеш без работа. Ако е препълнен или прелива, ще изтървеш нещата от контрола си.

ЯЗОВЕЦ - в съня обещава бавен, но сигурен напредък в работата и личните дела.

ЯЙЦЕ (виж БЕЛТЪК, ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА, ГНЕЗДО, ЖЪЛТЪК, МЪТЕНЕ) - Даваш или ти дават яйце насън, ще откриеш, че някой е влюбен в теб. Мътиш ли яйца насън, значи че тревогите ти ще са безмислени. Продаваш ли яйца в съня си, значи ти предстоят нови придобивки. Сънуваш ли, че ядеш яйце, значи ти предстои печалба. Купуваш ли яйца наън, значи сериозно ще прогресираш на работното място или ще подобриш положението си. Сънуваш ли кокошка да снася яйце, ще получиш добри вести. Носиш ли здрави яйца, предстои ти страстна любовна връзка, но ако са счупени, ще имаш неприятности в любовта или похожденията ти ще донесат неприятни последици. Счупиш ли едно яйце в съня си, значи ще имаш спор, ако счупиш много яйца насън, значи ти предстои щета. Видиш ли счупени яйца в съня си или гледаш как някой чупи яйца, ще бъдеш излъган любовта, ще имаш любовна тъга. Видиш ли яйца в гнездо, значи ти предстои да спечелиш пари без да си очаквал. Сънуваш ли, че готвиш ястие с яйца, личност от противоположния пол ще се заинтересува особено от теб. Видиш ли в съня си как се излюпват пиленца от яйца, щастието и любовта в семейството ти ще бъдат безкрайни. Сънуваш ли развалени яйца, значи трябва да си предпазлив за мошеници. Сънуваш ли яйчени черупки, значи че ще се радваш на печалбите или любовното си щастие без да има защо. Стъпваш ли по яйчени черупки в съня си, ще водиш охолен, но празен, безцелен живот. Сънуваш ли, че те замерват с яйца, значи ще си навлечеш лоша слава. Замерваш ли някого с яйца насън, значи ти предстои да загубиш имущество, състояние или пък ще отблъснеш истинската любов на някого. Крадеш ли яйца насън, значи че придобивките ти ще са със съмнителен произход, с неясна трайност и с не особено приятни последици.

ЯЙЧНИЦИ (виж ВЕНЕРИЧЕСКИ БОЛЕСТИ, ПОЛОВИ ОРГАНИ, СЕКС) - ако сънят ти е свързан с болни или възпалени яйчници, значи изпитваш известна несигурност, страх или сексуален дискомфорт със сегашния си интимен партньор.

ЯК, ЯКОСТ - Учудваш ли се или се изненадваш от якостта на нещо или някой, значи ти предстои да се чувстваш безпомощен и слаб в елементарна ситуация, няма да имате смелостта да решите нещо сами. Видиш ли в съня си як, значи че ще имаш много голям шанс в любовта, който не трябва да изпускаш. Бяга ли от вас як насън, значи ще изберете сигурността във сръзката си и ще отблъснете добро предложение.

ЯКА - ако шиеш или гладиш, а също ако закопчаваш яката на дрехата си насън, ще присъстваш на светско събиране. Ако носиш дреха без яка, ще попаднеш сред непознати. Мъжка яка в съня е знак за запознанство с мъж, а дамска якичка

ЯКЕ (виж ВРЪХНИ ДРЕХИ, ДРЕХА). -

ЯЛОВ (виж СТЕРИЛЕН) - Сънуваш ли ялов, значи ти предстоят дела без успех, за провал на намеренията, за липса на късмет и резултати в работата. Сънят може да вещае забременяване в скоро време.

ЯМА - копаеш ли насън, наяве таиш лоши намерения. Ако я прескачаш или заобикаляш, ще прескочиш или ще заобиколиш трудности и препятствия в работата си. Ако паднеш в яма, ще попаднеш в капан, ще имаш неприятности и проблеми. Ако затрупваш или покриваш с нещо ямата, трябва да се пазиш, защото лесно може да се поддадеш на измама.

ЯМУРЛУК - че носиш, сънуваш ли, ще се радваш на спокойствие, разбирателство с околните и почит в семейството. Ако купуваш нов ямурлук, ще започнеш нова престижна и доходна работа. Ако загубиш ямурлука си, ще загубиш доверието и уважението на близките си. Ако спиш с ямурлука си или го сгъваш и пъхаш в торба, значи те чака път.

ЯНТАР (виж КЕХЛИБАР). -

ЯНУАРИ - месец да сънуваш през лятото, е знак, че ще изпаднеш в заплетена ситуация. Ако сънят е през януари, в следващите дни ще си обкръжен от неприятни или нелюбими хора.

ЯПОНИЯ, ЯПОНЕЦ, ЯПОНКА - в съня е предупреждение да се пазиш от непознати, слабо познати или прекалено любезни хора.

ЯРЕ - ако видиш или галиш насън, предсказва, че скоро ще се сприятелиш с влиятелен човек.

ЯРЕБИЦА - Видиш ли в съня си яребица, значи има лицемерни хора около теб. Ядеш ли в съня си яребица, значи че ще ти струва много ядова и ще изпитвт ревност към теб. Стреляш ли в съня си яребица, но не я улучваш, значи че ще изпитваш голяма ревност към любимия си. Уловиш ли в съня си яребица с ръцете си, значи че партньора ти ще те изостави или напусне. Убиеш ли насън яребица, значи че ще простиш предателство или изневяра.

ЯРЕМ - в пряк смисъл сънят предсказва предстояща трудна, но положителна промяна в общественото ти положение. Ако теглиш ярем, е знак, че често други вземат решение вместо тебе.

ЯРКОСТ -Сънуваш ли, че хората и предметите около теб са в ярки цветове или облени от ярка светлина, значи че събитията, които ти предстоят ще са емоционални, кратки в последиците си, динамични.

ЯРОСТ - изпитваш ли насън, е предупреждение да се пазиш от прибързани действия, да не се поддаваш на емоциите си в работата и сериозно да обмисляш всяка следваща крачка.

ЯСЕН - ако видиш или докоснеш ясеново дърво насън, ще се занимаваш с несериозни работи или ще загубиш време в разговори с безперспективни хора.

ЯСЕН ДЕН - в съня ти е обещание за щастие, разбирателство, хармоничен живот и безхаберие.

ЯСЛА, ЯСЛИ - празни в съня не са добър знак: чакат те бедност и сиромашия. Ако са пълни, ще натрупаш пари или имоти, може да купиш нова къща или да попълниш сметката си в банката.

ЯСНОВИДЕЦ, ЯСНОВИДКА, ЯСНОВИДСТВО (виж ГАДАЕНЕ, ГАДАТЕЛ, ПРОРОК) - ако сънуваш, че си ясновидец или посещаваш ясновидец, за да ти предскаже съдбата, ще се опиташ по непочтен начин да спечелиш или да преминеш изпитание. Ако жена сънува себе си като ясновидка или че е женена за ясновидец, значи ще се колебае между двама ухажори. Ясновидство, гадаене и пророкуване в съня ти са свързани с много и разнообразни неблагоприятни обстоятелства в работата или социалното положение.

ЯСЛИ (детски) - ако насън водиш дете в детски ясли или работиш там, ще те въвлекат в мошенически дела, ще шмекеруваш, ще погодиш някому номер или на тебе ще ти погодят номер, ще участваш в някаква дяволия.

ЯСПИС (виж СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК) - ако видиш, купуваш, подаряваш или ти подаряват насън, наяве ти предстои дълго приятелство или споделена любов.

ЯСТРЕБ - Сънуваш ли, че ястребът е стиснал в ноктите си плячка, значи трябва да се пазиш, защото е възможно лоши колеги или нечестни партньори да измъкнат изпод носа ти най-изгодните ти сделки или да ти отнемат работата. Застреляш ли на сън ястреб, ще отправиш обвинение към невинен човек. Кацне ли на ръката ти ястреб насън, значи че изведнъж ще получиш голяма сума пари или ще ти се отвори рядка възможност за прогрес на работното място. Пазиш ли в съня си деца или дребни животни от ястреб, означава, че ще се бориш, за да защитиш интересите си. Стреляш ли по ястреб в съня си, значи ти предстои да се състезаваш с достоен и равен на тебе съперник. Лети ли в съня ти ястреб високо в небето, значи не трябва да се доверяваш дори на най-близките си приятели и да не рискуваш в хазартни игри.

ЯСТИЕ - хубаво и вкусно сготвил ли си насън, е обещание за печалба или успех в работата. Ако гледаш различни ястия или опитваш от тях, ще водиш разнообразен и охолен живот.

ЯТАГАН - да видиш или да носиш насън, значи, че ще участваш в рискован бизнес със слаби изгледи за успех и печалба, и предупреждава да не се намесваш в чужди опасни, доста изострени отношения.

ЯТАК - че си, ако сънуваш, наяве ще се захванеш с работа, която ще криеш от другите, ще се отдадеш на тайно хоби или ще се впуснеш в извънбрачна авантюра. Ако имаш ятак, значи ще разчиташ на чужда помощ, сводничество, сватовничество или ще потърсиш услугите на съмнителен посредник.

ЯТО - Видиш ли насън няколко различни ята, опитай се да получиш информация за настоящата ситуация и за положението на нещата около тебе от няколко независими източника. Сънуваш ли, че ято се приближава към теб, значи ти предстои да разбереш много важни новини. Кръжи ли ято в съня ти ниско на едно и също място, значи трябва да изчакаш, не трябва да приемеш, нито да отхвърлиш предложенията, които ти отправят. Отдалечава ли се ятото в съня ти, значи ще пропуснеш важно съобщение или ще се разминеш с гост, който си очаквал дълго време.

ЯХАНЕ, ЯХАШ - ли хубав кон насън, ще се радваш на успехи и обществено признание. Ако яхаш магаре или катър, репутацията ти ще пострада.

ЯХНИЯ (виж ХРАНА, ЯДЕНЕ) - гореща ако ядеш насън, ще имаш сериозни проблеми и ядове в работата си. Ако готвиш яхния, ще диктуваш волята си в семейството.

ЯХТА (виж КОРАБ, ЛОДКА, ПАЛУБА, ПЛАТНО и др.) - да видиш насън, предвещава радост. Ако пътуваш с нея, е символ на финансови успехи. Ако яхтата е с издути бели платна, ще успееш да реализираш мечтите и желанията си. Ако си на яхта и морето е бурно, може внезапно да загубиш пари. Ако правиш, поправяш или купуваш яхта, ще сключиш изгодна сделка и съдбата ще покровителства финансовите ти операции и сделките с недвижими имоти. Ако яхтата е поела курс в открито море, постарай се да стоиш далеч от вихъра на събитията, потърси спокойствие и усамотение. Състезание с яхти ако гледаш в съня си, моментът е подходящ за съставяне на дългосрочни планове, а ако участваш в регата, имаш реални шансове да победиш конкурентите си. Ако насън яхтата е на пристанище, ще се занимаваш с обзавеждане.

=======

=======