Да преследваш мечтите си, докато цял свят ти се смее – не е лесно, нали? Помислете за момент. Поставете се на това място… Бихте ли имали смелост да го направите? Пред всички?! Пред цял свят?!

Буквално, целия свят да ви се смее за това, което правите? Ще го направите ли? И няма да се предавате? Ще продължавате напред! Ще падате, ще ставате, но ще продължавате напред, пред погледите и смеха на другите? Колко от вас ще го направят?

Адриан Солано
Адриан Солано

Забравете онези прехвалени статуси и снимки във Фейсбук, Инстаграм или други социални мрежи. Там това е лицемерие – вероятно всеки е пускал, харесвал такива снимки или статуси. Но наистина, „на живо“ – колко от вас биха го направили?

Ето, това се случи тази зима, на Световния шампионат на северните спортове в Лахти. Адриан Солано отиде в Лахти, Финландия, за да се състезава в дисциплината 10 км крос-кънтри. Освен себе си той представяше и своята страна Венецуела. И да, той падаше и ставаше, и падаше и пак ставаше… всички му се смяха. Нарекоха го „Най-лошия скиор в света“. Медиите направиха своите тиражи, спечелиха купища пари от трафик, реклама, всички му се присмиваха. И пак ще попитам – А вие щяхте ли да направите това, вместо него?

Това е мечтата на Адриан Солано – да кара ски. Той е искал да се подготви за състезанието, трябвало е месец преди това да тренира на сняг в Швеция. И на път за там от Франция го депортират. Не повярвали, че той не иска да избяга от страната си, а иска просто да се състезава, че преследва своята мечта.

Ето и неговите думи:

„Когато отидох в Париж на 19 януари, им обясних, че съм на път за Швеция да тренирам. Те не ми повярваха, че карам ски във Венецуела“, разказа в интервю Солано. „Казах им, че тренираме на уреди. Имах само 28 евро в себе си и полицията ме обвини, че се опитвам да имигрирам заради лошите неща, които се случват в държата ми. Липсваше ми месец тренировки на сняг. Но продължавам да опитвам, защото това е моята мечта.“

Все пак как да го пуснат в „Европата“, при добрата „Леля Меркел“ – нали не е „клет бежанец“ от Сирия.

Това не е разказ за приключенията на Адриан Солано, целта не е да го покажа за да му се смеем. Целта на тази статия е да обърна внимание на мечтите. И какво бихме били готови да жертваме, за да ги осъществим. Ако се налага и буквално да се изправим срещу целия свят.

Самият Адриан Солано го казва толкова кратко и ясно в своя профил в Инстаграм:

„Въпреки че не познавах снега и нямат възможността да тренирам тук, давам най-доброто от себе си. Може би паднах много пъти, но това, което е важно е, че винаги ще продължа да се изправям.“

А сега ще ви дам възможност да гледате и видео с неговото представяне. И оставям на вас да изберете дали да се присмивате или да се усмихнете и после да се поставите на неговото място. Помислете, и си отговорете с въпросите, с които започнах тази статия:

Да преследваш мечтите си, докато цял свят ти се смее – не е лесно, нали? Помислете за момент. Поставете се на това място… Бихте ли имали смелост да го направите? Пред всички?! Пред цял свят?!

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==