В Индия представата за рай е като дърво, което изпълнява желанията. Щом като седнеш под това дърво, всяко желание веднага ти се изпълнява. Няма никакво забавяне, никакъв временен промеждутък между желанието и неговата реализация.

Един човек, уморен легнал да спи под такова дърво и когато се събудил, почувствал силен глад и си помислил:

-Гладен съм. Как ми се иска да намеря малко храна отнякъде.

И веднага от нищото се появила храна, направо изплувала от въздуха. Той бил толкова гладен, че не се замислил откъде е дошла храната и веднага започнал да яде. След като утолил глада си, се огледал наоколо. Той бил доволен, но сега в него се появила друга мисъл:

– Ако можех да пийна нещо…

В рая няма забрани и веднага се появило хубаво вино.
И така, лежейки и пийвайки от виното, той започнал да размишлява:

– Какво става, може би аз спя? Или тук има някакви привидения, които си правят шега с мен?

…И привиденията се появили. Те били ужасни, жестоки и отвратителни – точно такива, каквито си ги представял. Той се разтреперал от страх и си помислил:

– Ей сега ще ме убият!
…И те го убили!

Твоят ум е като дърво за изпълнение на желания и каквото си помислиш, рано или късно се изпълнява. Понякога временния промеждутък е такъв, че ти забравяш, че си искал точно това и не можеш да намериш източника, откъде идва това. Но ако се вгледаш по-дълбоко, ще разбереш, че твоите мисли създават твоя живот и теб самия. Те създават твоя рай и твоя ад; твоите радости и страдания.
Всеки от вас е Вълшебник, Създател на своя живот. Всеки сам създава светът около себе си – -той го тъче и върти, този вълшебен свят….

Източник:
http://www.facebook.com/friends/?ref=tn#!/group.php?gid=124647859552&v=wall

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==