Сезоните  имат  своето очарование. А има хора, които живеят при географски ширини, където има само един сезон . Човек трябва да цени това, което има. За останалото помага въображението. Мисълта може всичко, да измисли нови сезони, дори светове.

сезони

Техниката се опитва да симулира сезони. В прохладния офис, когато остане време за почивка, можеш да си помечтаеш за което време и място пожелаеш.
Учените твърдят,  че хората от умерените пояси (където има  четири сезона) са доста по-богати откъм емоционални и интелектуални дадености от тези, които живеят при два или един единствен сезон… Нюансите в климата и периодичното сменяне на условията на живот, карат хората да се справят с по-разнообразни ситуации и това обогатява както интелекта им, така и чувството им за естетика… Но всъщност е по-сложно. Възприятията да се оцени заобикалящата среда и  приспособяване към нея при съвремената динамика на миграция са на  различно ниво от преди век. Ритъмът е забързан и не достига време понякога дори да се погледне през прозореца. Сезоните се усмихват в прелестен, дигитален вид от мониторите. И стига да иска и има време и пари, може за няколко часа да смени сезона, отпътувайки  на друго място по света.
Дали поради забързаното време или модата, все повече  хора пият кафе, забравили за една древна напитка – чая. Идва сезона в който тази напитка ще е много полезна.

Открийте своя аромат и да ви е сладко!

© Октомври 2010, Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==