Ако си дал… се пее в една българска песен от човека, който ни даде незабравими песни, които и днес са с нестихваща актуалност. Емил Димитров е роден на 23 декември 1940 г. в град Плевен в семейството на актьори. Артистична натура с разнообразни таланти, но един от тях се проявява най-силно и се превръща в негово призвание. На 24 декември 1960г. изпява първата си песен пред публика. Тя е негова авторска и си акомпанира на акордеон. Две години по-късно песента му печели награда на Международния фестивал в Сопот (Полша), която е и първата международна награда за българска песен! Тази песен се нарича „Арлекино“. След три години излиза първата му самостоятелна дългосвиреща плоча, която е и първата самостоятелна дългосвиреща плоча на естраден изпълнител в България! Продадени са рекорден брой копия от нея. Кариерата му се развива шеметно на българската и международна сцена.
На 30 март 2005 г. Емил Димитров слезе от сцената на живот.
Даде на България 40 години музика, над 30 албума ро цял свят, около 350 песни, над 7 000 концерта по цял свят, заедно с много световно известни певци. Наричан „Синатра на изтока”,  Емил Димитров беше музикален идол десетилетия наред.
Ако си дал… Невероятна песен за смисъла на човешкия живот. Имаш само това, което си дал. Затова той и днес е с нас, заради невероятните песни, които ни даде.

Й. Богомилова
официалния сайт на Емил Димитров
http://emil-dimitrov.com/

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==