Пълнен патладжан на фурна
Пълнен патладжан на фурна
Патладжанитe се разрязват на две половинки по дължина. Вътрешността на всяка половинка се издълбава с лъжичка. Получените лодчици се посоляват , и се оставят да престоят от 15 мин. до 1 час. След това се измиват и подсушават.
За плънката са неободими:
- 1 глава кромид лук;
- 1 морков;
- 1 зелена чушка;
- 1 картоф;
- 250 гр. гъби;
- ½ чаена чаша ориз;
- 1 пакетче крема сирене;
- 3-4 скилидки чесън;
- чер пипер, сол, щипка куккума, магданоз, копър;
- олио
Всички зеленчуци се настъргват или нарязват на кубчета, загрявате в тиган олиото и запържвате лука, моркова, чесъна, чушката и картофа. Щом поомекнат, добавете почистените и нарязани гъби. Прибавете и ориза.Наливате чаша и половина вода. Оставете да се задушава до изпаряване на течността.Снемете плънката от котлона и объркайте с крема сиренето и овкусете с подправките. Сложете патладжаните в намаслена тава и ги напълнете. Слага се 1 ч. ч. вода, патладжаните се покриват с алуминиево фолио. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Сервирайте с млечен сос. Добър апетит! 🙂
Габриела Димкова, Октомври 2013 г.
Статията е прочетена 53 пъти
Вашият коментар