Пълнен патладжан на фурна

Патладжанитe  се разрязват на две половинки по дължина. Вътрешността на всяка половинка се издълбава с лъжичка.  Получените лодчици се посоляват , и се оставят да престоят  от 15 мин. до 1 час. След това се измиват и подсушават.

За плънката са неободими:

  • 1 глава кромид лук;
  • 1 морков;
  • 1 зелена чушка;
  • 1 картоф;
  • 250 гр. гъби;
  • ½ чаена чаша ориз;
  • 1 пакетче крема сирене;
  • 3-4 скилидки чесън;
  • чер пипер, сол, щипка куккума, магданоз, копър;
  • олио

Всички  зеленчуци се настъргват или нарязват на кубчета, загрявате в тиган олиото и запържвате лука, моркова, чесъна, чушката и картофа. Щом поомекнат, добавете почистените и  нарязани гъби. Прибавете и ориза.Наливате чаша и половина вода.  Оставете да се задушава до изпаряване на течността.Снемете плънката от котлона и объркайте с крема сиренето и овкусете с подправките. Сложете патладжаните в намаслена тава и ги напълнете. Слага се 1 ч. ч. вода, патладжаните  се покриват с алуминиево фолио. Пекат се в предварително загрята на  200 градуса фурна.

Сервирайте с млечен сос. Добър апетит! 🙂

1394812_635930419763469_2005094083_n       Габриела Димкова, Октомври 2013 г.


Статията е прочетена 53 пъти