За щастието в Индия

В Индия вярват, че когато сме нещастни, ние се противопоставяме сами на щастливата си природа, а когато изпитваме радост, това не се дължи на нещо друго освен на факта, че реално нищо не ни  обременява. Индийците смятат, че истинското щастие произтича от чувството да се чувстваш благодарен. Благодарен за това, че те има, че се радваш на живота и че ти е дадена тази възможност да мислиш и опознаваш света около себе си, да се развиваш и обогатяваш… А ти благодарен ли си? Оцени ли красивите моменти през изминаващата 2011 година и готов ли си да изживееш новите мигове на щастие, които ще ти донесе новата 2012 година?

Наслаждавайте се приятели на живота такъв какъвто е – нека има повече хубави мигове, за да засенчват лошите такива, защото „с мъки, с нещастия е пълен тоя свят, но все пак има нещо, което е хубаво, което стои над всичко друго – любовта между хората“ .

К. Герчева, Декември 2011

Снимка: Мартин Дралчев, с любезното съдействие на Indian Club Restaurant Ganesh – град Варна

K. Герчева

‎" Ако човек напредва уверено в посоката на своите мечти, и се стреми да живее живота, който си е представял, той ще се срещне с успеха неочаквано, в подходящия момент. " - Хенри Дейвид Торо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.